Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.08.2015., 11:46   #33271
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ma nikakav pekmez... prereži šljivu malo da možeš izvaditi košticu i u sredinu usipaj malo šećera

cijelu stavi u knedlu i zahvalit ćeš mi kasnije
Mi smo uvijek stavljali polovice šljive (neka velka sorta bistrica) posipane šećerom s nutarnje strane, isto super. Makar ja jednako volim i varijantu s pekmezom. Još na domaćoj svinjskoj masti zapečeno s prezlama, hijaooo, predobro.

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova
Yeb'le vas knedle i šljive.
Danas za ručak nekaj iz repertoara "kaj su jeli naši stari" ( makar i sam lagano ulazim u tu kategoriju )

Čušpajz iliti varivo od krastavaca. Treba upotrijebiti krastavce koji su već zreli i nisu više podobni za salatu.

Lagani ajnpren/zafrig, poprašit sa slatkom paprikom, ubaciti nekaj suhoga po želji ( kobase, špek na kocke ), dodati 3-4 krastavca narezana nešto deblje nego za salatu i par krumpača na tanje ploške.
Podlijati vodom po potrebi te začiniti po želji vegeta/sol i biber mljeveni obavezno.
Nek se krčka pol ure i to je to.
Istina, za dva sata si gladan al' je fino...
Ak neko varivo ne volim, onda je to od krastavaca. Općenito, ne volim friške krastavce pa valjda zato

Ma yebo knedle, jučer sam manje više bezmesno jeo, danas mora neka mesina past
Staro 20.08.2015., 12:01   #33272
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
e pa imalo bi to probati... znači uzeti one -50% krastavce zapakirane?
nema toga u ducanu, rastu samo u homemade plastenicima u koje tokom godisnjeg odmora zbog mamurluka ne odes po tjedan dana i onda te docekaju krastavci velicine konjskog *****
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 12:11   #33273
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
e pa imalo bi to probati... znači uzeti one -50% krastavce zapakirane?
Jes, upravo te. Danas sam napravil malo modificiranu varijantu v. 2.0 tj. prekjučer sam napacal pol kile sv. lopatice izrezane na sitne kockice s dodatkom mucho bibera, češnjaka, malo ulja i soli pa je to zamijenilo suho meso.
idem se ubit u dva-tri tanjura...
Staro 20.08.2015., 12:12   #33274
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mogu onda kupiti one manje za kiseljenje i ostaviti da istrunu pomalo
syss je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 12:15   #33275
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Citiraj:
mogu onda kupiti one manje za kiseljenje i ostaviti da istrunu pomalo
Najbolje je ovo kaj veli Adaksinjo, ak' imaš nekog dobavljača povrća ( npr. Amdejac ??? ) pa uzmeš one koji su zreli, veliki i pomalo žućkasti iznutra.
Staro 20.08.2015., 12:21   #33276
listerstorm
Registered User
Moj komp

listerstorm's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Roberto Pregled postova
Mi smo uvijek stavljali polovice šljive (neka velka sorta bistrica) posipane šećerom s nutarnje strane, isto super. Makar ja jednako volim i varijantu s pekmezom.
Koliko se sjećam, knedle su sa šljivama, a taške s pekmezom jer su oblikom predviđene za punjenje pekmezom.
listerstorm je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 13:01   #33277
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Ide pekmez i u knedle, provjereno, a i ak malo iscuri, neće smetat
Staro 20.08.2015., 13:40   #33278
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Datum registracije: Jan 2015
Citiraj:
Ima ti takvih kombinacija i bliže, Austrija, Njemačka. Svinjetina/piletina sa slatkim umacima od jagoda/višnji, čak i šlag

Meni čak i pašu neke takve kombinacije
U Austriji i Njemačkoj sam uvijek uspio naći neke "domaće" mjesto za klopu (sva sreća da ima puno ljudi iz HR i BiH tamo), pa nisam naletio na takve kombinacije. Ovo u Belgiji i Francuskoj sam se zeznuo jer sam samo uletio i pitao što imaju za specijalitet dana, čuo sam meso, krumpir i umak i odmah rekao neka donesu. Drugi put ću malo detaljnije ispitati o kakvom se umaku radi .

Inače, najbolje gdje sam ikad jeo izvan granica Hrvatske je bilo prošle zime kad sam bio na nekom kongresu u Beogradu. Kod svakog obroka za hladno predjelo, toplo predjelo i glavno jelo dobiješ neku vrstu mesa, a onda dođe desert i dobiješ kiflice sa šunkom i sirom. To je uravnotežena prehrana po mom ukusu

Citiraj:
HAHAHHAAH

velim ti probaj jednom... za sada su iskustva da se dosta ljudi prebacilo na takovo jedenje knedli.

ista priča led-mlijeko-kruškovac kao i sirovi žutanjak sa šećerom
Ne znam baš, ali možda jednom... Za većinu toga u životu sam dosta otvoren, ali kad se radi o hrani, baš i nisam. Traume iz djetinjstva. Kad sam znao doći do bake, pa je napravila recimo grah, ali nije imala paradajza u tubi, pa je nakrkala unutra slatkog kečapa ili kad nije imala prezli za pohanje mesa, pa je i griz poslužio.

Led-mlijeko-kruškovac mi je dobra kombinacija jer je sve slatko. Sirovi žutanjak sa šećerom sam probao par puta, ali to jedem isključivo ako se radi o domaćim jajima.

~~~

Ričet je upravo skuhan za današnji ručak. Ima još par šnicli od jučer koje će također poslužiti, a neki dan sam naletio na Milku na akciji, pa će jedna od 300 grama nestati za desert.
KhongLo je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2015., 13:52   #33279
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

tebe su fakat od djetinjstva preko internacionale maltrali sa hranom
Staro 20.08.2015., 13:53   #33280
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
U Austriji i Njemačkoj sam uvijek uspio naći neke "domaće" mjesto za klopu (sva sreća da ima puno ljudi iz HR i BiH tamo), pa nisam naletio na takve kombinacije. Ovo u Belgiji i Francuskoj sam se zeznuo jer sam samo uletio i pitao što imaju za specijalitet dana, čuo sam meso, krumpir i umak i odmah rekao neka donesu. Drugi put ću malo detaljnije ispitati o kakvom se umaku radi .

Pa meni u velkoj mjeri i odgovaraju takve kombinacije. Nisu više ni kod nas rijetki slatki umaci uz meso (ili barem slatko kiseli), a bome ni sam pekmez s mesom. Pogotov u cateringu za domjenke, česte su rolane pureće šnicle s pekmezom, ili pak svinjski file u saftu sa pekmezom od šljiva (oboje vrlo fino). Svinjetina je sama po sebi slatkasta tako da zna dobro pasat.

Pa onda kad pogledaš i kineska i indijska kuhinja puna je slatkastih umaka.

Citiraj:
Inače, najbolje gdje sam ikad jeo izvan granica Hrvatske je bilo prošle zime kad sam bio na nekom kongresu u Beogradu. Kod svakog obroka za hladno predjelo, toplo predjelo i glavno jelo dobiješ neku vrstu mesa, a onda dođe desert i dobiješ kiflice sa šunkom i sirom. To je uravnotežena prehrana po mom ukusu
Eh, kod njih još nisu mala gospodarstva i privatnici ubijeni jeftinim uvozom, dobra mesna sirovina je vrlo dostupna, tako da je kvaliteta i dalje na razini.

Citiraj:
Ne znam baš, ali možda jednom... Za većinu toga u životu sam dosta otvoren, ali kad se radi o hrani, baš i nisam. Traume iz djetinjstva. Kad sam znao doći do bake, pa je napravila recimo grah, ali nije imala paradajza u tubi, pa je nakrkala unutra slatkog kečapa ili kad nije imala prezli za pohanje mesa, pa je i griz poslužio.
Ja volim eksperimentirat. Recimo syss će se sad sablaznit kad napišem da sam jučerašnju gibanicu od sira jeo s - kečapom
Svojevremeno sam ko klinac u sarmu i ćušpajz stavljao majonezu

Citiraj:
Ričet je upravo skuhan za današnji ručak. Ima još par šnicli od jučer koje će također poslužiti, a neki dan sam naletio na Milku na akciji, pa će jedna od 300 grama nestati za desert.
Idu hladniji dani, bacit ću se i ja polako na variva. To onda napravim veliki lonac pa 3-4 dana uživam
Staro 20.08.2015., 13:55   #33281
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

sablaznio si me pošteno... još više i sa ovim drugim priznanjem
Staro 20.08.2015., 14:00   #33282
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Ponekad mi pašu takve glupe kombinacije

No, najčešće takve stvari radim kad je preda mnom vruća klopa a ja gladan ko pas. Jednostavno ne mogu jesti vruće, čak ni toplo mi ne paše sve. Nemrem dočekati da se ohladi pa onda ja ohladim, najčešće, kečapom, vrhnjem ili kakvim ljutim umakom

No ova gibanica je i navečer hladna bila super s kečapom
Staro 20.08.2015., 14:21   #33283
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Citiraj:
tebe su fakat od djetinjstva preko internacionale maltrali sa hranom
Je, vidim se kao glavni glumac u nekom psihološkoj drami. Ležim kod psihijatra na kauču i nabrajam mu kakva sam sve čuda stavljao u sebe

Citiraj:
Pa meni u velkoj mjeri i odgovaraju takve kombinacije. Nisu više ni kod nas rijetki slatki umaci uz meso (ili barem slatko kiseli), a bome ni sam pekmez s mesom. Pogotov u cateringu za domjenke, česte su rolane pureće šnicle s pekmezom, ili pak svinjski file u saftu sa pekmezom od šljiva (oboje vrlo fino). Svinjetina je sama po sebi slatkasta tako da zna dobro pasat.
U tim jelima od cateringa sam znao vidit stvarno svašta. Zadnji primjer je pršut s dinjom. Dinju narezanu na ploške su omotali šnitama pršuta. Kad se sjetim suza krene...

Citiraj:
Eh, kod njih još nisu mala gospodarstva i privatnici ubijeni jeftinim uvozom, dobra mesna sirovina je vrlo dostupna, tako da je kvaliteta i dalje na razini.
Stvarno je na razini. Zamisli si ovu večeru. Hladno predjelo: pršuti, kuleni i sirevi; toplo predjelo: sarma; glavno jelo: krumpir i teletina ispod peke; desert: kiflice sa šunkom i sirom i sto vrsta kolača. Da godinu dana smišljam savršeni meni, ovako bi na kraju izgledao.

Bilo mi je jedino smiješno kad je jedna Indijka došla i pitala imaju li nešto vegetarijansko, a ovaj joj kaže: Evo ti bre leba i sira, pa jedi!

Citiraj:
Ja volim eksperimentirat. Recimo syss će se sad sablaznit kad napišem da sam jučerašnju gibanicu od sira jeo s - kečapom
Svojevremeno sam ko klinac u sarmu i ćušpajz stavljao majonezu
Neće se samo syss sablaznit, svi će. Uvijek sam tvrdio da majoneza ide uz sve, ali ti si to odveo na jednu sasvim novu razinu

Citiraj:
Idu hladniji dani, bacit ću se i ja polako na variva. To onda napravim veliki lonac pa 3-4 dana uživam
Ma nije ričet danas zato jer idu hladniji dani, meni je to (kada se jede sa žlicom) laganija prehrana.
Staro 20.08.2015., 14:25   #33284
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
Autor KhongLo Pregled postova
U tim jelima od cateringa sam znao vidit stvarno svašta. Zadnji primjer je pršut s dinjom. Dinju narezanu na ploške su omotali šnitama pršuta. Kad se sjetim suza krene...
Blasfemija!

Pršut i ovčji sir + dinja/grožđe, to je poslastica za slan(d)okus(r)ce
predobre kombinacije, mogu toga pojest brdo

Citiraj:
Stvarno je na razini. Zamisli si ovu večeru. Hladno predjelo: pršuti, kuleni i sirevi; toplo predjelo: sarma; glavno jelo: krumpir i teletina ispod peke; desert: kiflice sa šunkom i sirom i sto vrsta kolača. Da godinu dana smišljam savršeni meni, ovako bi na kraju izgledao.
Ma velim ti, dobra i dostupna sirovina je to

Citiraj:
Bilo mi je jedino smiješno kad je jedna Indijka došla i pitala imaju li nešto vegetarijansko, a ovaj joj kaže: Evo ti bre leba i sira, pa jedi!
jadna žena

Citiraj:
Neće se samo syss sablaznit, svi će. Uvijek sam tvrdio da majoneza ide uz sve, ali ti si to odveo na jednu sasvim novu razinu
šta da kažem... hvala

No nisam još razotkrio sve

Citiraj:

Ma nije ričet danas zato jer idu hladniji dani, meni je to (kada se jede sa žlicom) laganija prehrana.
meni bome nije lagana, s varivima ubijem ogromnu količinu kruha ili tjestenine, a onda želudac pati
Staro 20.08.2015., 14:32   #33285
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Blasfemija!

Pršut i ovčji sir + dinja/grožđe, to je poslastica za slan(d)okus(r)ce
predobre kombinacije, mogu toga pojest brdo
o da... to je vrhunska kombinacija. tvrdi sir/med također isto kao i neki svježiji sir + domaći pekmez, ja sam konkretno jeo smokvu. brrrrrrr... level mraka: rgb 0-0-0

po italji znaju pršut s lubenicom zobat isto - mrak.
Staro 20.08.2015., 14:39   #33286
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Citiraj:
o da... to je vrhunska kombinacija. tvrdi sir/med također isto kao i neki svježiji sir + domaći pekmez, ja sam konkretno jeo smokvu. brrrrrrr... level mraka: rgb 0-0-0

po italji znaju pršut s lubenicom zobat isto - mrak.
Da, i ja sma mislio na tvrdi ovčji, ne svježi.
ja redovito u tu kombinaciju i kulen složim.

Ovo s lubenicom sam probao, i ok je, ali s dinjom mi je puno bolje.

Smokvu nisam, a ni ne budem, to ne jedem, ni friško ni suho
Staro 20.08.2015., 19:56   #33287
Ammy
Registered User

Ammy's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Knedli sa šljivama, šečerom, vrhnjem i prezlima su ZAKON! Makar super su mi i sa marelicama.

Nažalost, ove godine nismo radili vrt, pa nemamo svog povrća a kaj nam treba maznemo kod njegovih
A kaj se tiče čušpajza od krastavaca, to sam voljela dok sam bila mala jer je to moja baka radila najbolje, ali su krastavci bili rezani tanko.

Čudne kombinacije, pa to ima svatko, ja volim paštetu, kisele krastavce i uz to voćni jogurt

@syss ajde preporuka, od kuda krenuti, od kojeg početka Ebalte je juhe, da te ebale

e da @Wolverine mrzim te :P i ja bi sad jela takav slatkać
Staro 20.08.2015., 20:52   #33288
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

tvoja kombinacija je stvarno čudna

probajte peanut butter & jelly što ameri rokaju... vrhunska stvar

od čudnih stvari ja sam volio posipati kokice sa vegetom... i u biti to je to

kreni od bilo koje doslovno, fali ti još cheese i zelena pasta koja je MRAK... možda gljive i krutoni ili brokule.

nego večera kreće, sad sam već počeo spamat sotime

Pohrani.com

knorr mala goveđa juha sa trikolore paprom, nadalje imamo sataraš ispod kojeg je pire isto zašodran svježe mljevenim paprom, 3 x pohani patliđan, 3 x kruščića, pile batak i karabatak i 3 x paradajz... JMB3
Staro 20.08.2015., 21:03   #33289
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Taj peanutbutter nisam smislit mogao prije, ali neki dan žena jede palačinke s tim i nutellom, reko ajd da ja to probam. ja ipak stavio taj maslac sa pekmezom od jagoda i oduševio se. Ide u stalni program palačinki

Peanut butter je inače iz lidla s američkog tjedna, i prvi koji ne samo da mi valja, već mi je i odličan.
Staro 20.08.2015., 21:04   #33290
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

jep... opasna stvar stvarno.

e da... nešto što ja nemrem podnijet, a volim sirovinu - stvari od jagoda. obožavam jagode i mogu ih jest na kile, ali bilo šta da recimo nije domaći pekmez od istih - prezirem.

ostalo sve mogu
Staro 20.08.2015., 21:13   #33291
Ammy
Registered User

Ammy's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Samo te su bile u ponudi danas, budem ove druge već negdje našla.

Peanut butter imam neki hrskavi, nije mi to baš nešto fino, ali budem probala ovu kombinaciju sa nutelom
Staro 20.08.2015., 21:35   #33292
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

obavezno probaj sa nekim pekmezom
Staro 20.08.2015., 21:54   #33293
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Da i meni je bolje tak. Nije da ne valja s nutellom, ali cudnjikava mi je kombinacija.
Staro 21.08.2015., 10:59   #33294
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Danas na rasporedu: dinstani zabatci u ekspres tavi ( luk, češnjak, 5 dag pancete, curry, čili ). Izvađeni van pa na postojeći saft ubačena šalica basmati riže i još 10 min pod pritiskom uz adekvatnu količinu tekućine. Prilog : domaći paradajz iz vrta kao npr. ovaj naranđasti :

Staro 21.08.2015., 19:49   #33295
vedranzeman
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2005
Apropo peanut buttera i Nutelle, Lidl odnedavno ima sličnu gotovu mješavinu:

Jedino je unutra nažalost jeftiniji češki namaz umjesto Nutelle.
vedranzeman je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2015., 21:52   #33296
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

majko isusova
Staro 21.08.2015., 22:39   #33297
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Izgleda ko friski uvoz - iz cernobila

Ja opet dero po palacinkama, peanut + pekmez od jagoda, preljev od vanilije. Kukulele satro sam sav domaci pekmez od jagoda
Staro 21.08.2015., 22:40   #33298
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad već eksperimentirate...probajte na bananu namazati nutellu, pa onda maslac od kikirikija.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 22.08.2015., 00:54   #33299
KhongLo
Registered User
Moj komp

KhongLo's Avatar

Super ti je prijedlog i pridružujem se preporuci, ali trebao si nastaviti rečenicu do kraja: dobit ćete dijabetes, ali nećete ni najmanje žaliti

Kad ste se svi nešto raspisali oko Nutelle, evo da dodam i ja 2 lipe: probajte uvaljati slane štapiće (Kraševe, naravno) u Nutellu. - Nenad Jebivo
Staro 22.08.2015., 22:04   #33300
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ijopet mali patliđani

prvo jelo:

domaća jaja sa patliđanima, malo papra, suhog vlasca, vrhnja i na zdinstane patliđane na maslacu dodano, na kraju našodrano sa grana padano:

Pohrani.com

kasnije još malo soli i papra mljevenog.

prije toga bačeno isto na maslac i malo ulja te papra patliđane u ror i preko toga konzerva s-budget zapečenog graha (čisto da probamo):

Pohrani.com

40min kasnije:

Pohrani.com

salatica:

Pohrani.com

i dobar mi tek, kak god ispalo
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore