|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Ja se dvoumim. Ovih dana mislim kupit novu graficku pa mislim da cu kupit XFX 4830 zato sto je dobra cijena, dobra kvaliteta(xfx), vec jedno vrijeme je trzistu i vidim da s njom ljudi nemaju problema. A 4770 je tek izasla pa su ovo prve verzije, a mislim da s tim prvim verzijama ima najvise problema koji se kasnije uklone sa sljedecim verzijama, a i ima jedino powercolor-ova kod vemila koja mi ne ulijeva povjerenje. A racunao sam i da je 4770 skuplja upravo onoliko koliko je i bolja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Jesi li to izmjerio ili gledas TDP? Navodno je TDP uvelike napuhan za 4770, barem po xbitlabsu: http://www.xbitlabs.com/articles/vid...-hd4770_5.html 4830 trosi ~36W vise, a 4850 cak 60W. Performanse sve tri kartice su unutar par postotaka, tako da sa gledista potrosnje/dimenzija same kartice ipak 4770 ima svoje prednosti. Barem sam tako razmisljao, a svatko hvali svoga konja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Premium
|
a ono, linkao sam clanak samo par postova iznad koji sam osobno napisao i izmjerio potrosnju svih kartica. http://sobitza.com/portal/content/view/629/32/1/6/ uređaj ima 2-3 wata odstupanja u mjerenju tako da realna razlika izmedu HD4770 i HD4830 iznosi nekih 10-15W |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
kenova
|
Kako objasnjavas razliku izmedju vasih clanaka? Tko je dobio kuvertu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
|
ne pokusavam ih objasniti. oni racunaju svojim metodama potrosnju same kartice i to u 3d mark testu gdje nije konstantno opterecenje ni potrosnja. inace su mi super clanci na x-bit labsu, no te cifre sto oni pucaju tamo su mi nelogicne u najmanju ruku. npr. HD4770 realno ima tek nesto sitno slabije performanse od HD4850 uz 60W nizu potrosnju? Iako dolazi sa 125MHz vecim taktom? sori, al sumnjam da 40nm moze napraviti toliku razliku. to znaci da bi recimo g92 65nm cip koji trosi ajmo rec 100W pod opterecenjem, prelaskom na 55nm proces spustio na cca 50-60W pri istim frekvencijama? ja mjerim izlaznu potrosnju citavog racunala nakon sat vremena opterecenja sa ati tray tools 3d kockicom koja opterecuje grafu i samo grafu. svi ostali "torture" programi opterecuju jednu, pa cak i dvije jezgre procesora sto uvelike utjece na izlaznu potrosnju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
kenova
|
Kad budes imao vremena mozes li izmjeriti koliko se energije uzima sa 6-pinskog konektora? To bi moglo razjasniti neke stvari, a osim toga nitko do sada (po recenzijama koje sam nasao) nije to napravio pa bi imao ekskluzivu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Ako te nekim čudom pogodi 800shaderska verzija.....iako je lutrija,ta kartica će mesti pod i sa 4770 i sa 4850 ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() |
#280 | |
Premium
|
Citiraj:
kartice vucu sok iz PCI-e utora i iz 6pinskog u isto vrijeme, tako da samo mjerenjem potrosnje na 6pin konektoru bi se dobili nebulozno maleni rezultati |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
kenova
|
Iz pci-e utora se ne moze vuci vise od odredjene kolicine W (vjerojatno znas koliko, ja ne), pa sam mislio da provjeris koliko se vuce sa 6-pinskog uz (najgoru) pretpostavku da se pci-e utor koristi 100%. |
![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Omega, nije mi bas jasan onaj dio oko potrosnje u clanku o tome kako nvidia kartice ne snizavaju taktove u 2Du bla bla. Moja, sada vec bivsa 9800gtx+ je normalno spustala na (iz glave) 350/200 taktove. Nekako ne vjerujem da sad rebrandirana kartica to ne radi. Jedino ako nema sfusani bios kao sto je imala ova moja zotacica pa nije imala profil za low power 3d sto je rezultiralo 3d taktovima ako je ukljucen aero ![]() btw, kartica izgleda kao nesto sto sam trazio. Jedino me ovaj cooler pati, jos uvijek imam zelju zavrtiti neki CF a cisto sumljam da bi na ovoj ploci bilo izvedivo s dualslot karticama. PEGovi su preblizu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Definitivno jako zanimljiva kartica , ali danas kad sam kupovao komponente za jednu kantu radije sam dao 660kn za 4830 nego 200 i nesto kuna vise za ovo cudo ![]() I ovaj clanak o Asus 4770 je odlican , svaka cast autoru , nakon dugo sam nesto citao bez preskakanja , zakljucak odlican . |
![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Premium
|
sreca pa sam pedantan sa screenshotovima ![]() ![]() ![]() testirani primjerci NE ne spustaju taktove u 2D okruzenju. zasto i kako, ne bi u to ulazio ![]() jbga, kad kupujes G92 karticu stvarno neznas sto te ocekuje ![]() Citiraj:
![]() veci dio clanka je pisan oko 4-5 u jutro pod utjecajem insomnije... pa mozda zato ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
pogledaj u everestu da li spusta taktove...tako i meni su postavljeni defaultni tj.3d taktovi,no zapravo spusta u 3d za svaki slucaj pogledaj everestom... ako si pogledao,izvini onda |
![]() |
![]() |
![]() |
#288 |
Premium
|
pa vidis ima dva gpu-z prozora otvorena ![]() jedan je da se vidi koja je grafa u pitanju, na drugom je otvoren sensors tab gdje su navedene trenutne frekvencije |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
XFX Ati Radeon 4770 iz Linksa Znaci kad gledate sliku iz linksa oni prikazuju grafu s referentnim coolerom,ali se zapravo radi o ovoj grafi : XFX Ati Radeon 4770 512MB Provjereno 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#290 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
@Omega mogu samo reci svasta, vidim da je ovo i bez aera dakle problem one moje ovdje ne moze biti opravdanje. Iako cak ni tako ne bi mogao biti, danas je glupo prodavati karticu koja ne spusta takove dok vrti to malo 3d sucelja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 | |
Premium
|
Citiraj:
P.S. Zamjeni sam te s drugim clanom koji ima problema s ventilatorom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Premium
|
Metodom provjere serijskog broja,a i radim u linksa pa sam imao prilike viditi je. Evo i review doticne graficke Evo Friske slike upravo slikane iz poslovnice: SLIKA 1 SLIKA 2 Zadnje izmijenjeno od: gulje. 23.05.2009. u 14:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Premium
|
k. probat cu je dovuc iduci tjedan pa jedan kratki prelet napravit |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Barem postaj,kad stigneš,kakav komentar o temperaturi pod ovim "turbincem" ili nabaci snimku zvuka u VGA database-u,ispod ove Asusice ako ima neke veće razlike među njima. BTW Napravija si odličnu "disekciju" ![]() ![]()
![]() |
#298 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#300 |
Premium
|
steta... mislio sam je dovuc da vidim jel malo kvalitetnija naponska regulacija utjece ista na max overclock. ovako nema smisla, samo da upalim hladnjak. pricekat cu kakvu overclockanu izvedbu koja ce nadam se imat sve kondezatore na broju |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|