|
![]() |
#1861 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
pozz, kako namjestit prvi zupčanik? zadnji sam namjestio perfektno jer sam na youtube pogledao tutorial, i onda mi je prvi sr**... također, išao sam da pogledam tutorial, sve ok, sve stavim kako tamo, i ajmo reći sve OK osim par stvari, kad šaltam na 1 (najmanji) zupčanik (naprijed naravno mislim) onda mi dugo mjenja, oko 7 sekundi mi lanc struže i onda ga tek dolje prebaci, malo sam zategnuo onaj šaraf, i onda odlično ide u 1,2,3 odmah, ali onda kad je u prvom lanc mi struže u 4 brzini, 5 brzini, 6 brzini i 7... dakle i to struganje mogu rješit tako da otpustim onaj šaraf pa da ono malo pomaknem pa nebu, ali kad to napravim onda natrag šrota 7sec da ga baci u najmanji zupčanik. Molio bi pomoć stručnjaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1862 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
http://www.bizmark.hr/joomla/index.p...emid=9&lang=hr Jel to ta guma ?
![]() |
![]() |
#1863 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
U Stockholmu imaju posebne trake samo za bicikle, i oni se fino voze bez ikakvog beda, i tamo ne smiju auti. i svi imaju iste bicikle, tako da u slučaju da it netko ukrade bicikl, uzmeš neki drugi, ionako su svi isti a ne tu, pa vilica ovo, pa mjenjač ono, pa je guma vaka, onaka, ma lol, da ste htjeli mekano ispod guzice, trebali ste ostat sjedit doma na kauču ![]() (kaže Bug i brže bolje pobježe od buljinog super soft bicikla ko vrag od tamjana) ![]() Zadnje izmijenjeno od: Ladybug. 07.06.2009. u 23:54. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1864 | ||
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Potraži neke video tutoriale pa se igraj malo s tim. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#1865 | |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
I obavezno provjeri sajlu od stražnjeg mjenjača, jer ako nemožeš namjestit hi-low limit, to obično znači da sajla nije zategnuta. Btw. ja sam danas svojeg furao na servis, i neznam kako nisam vidjeo da je zupčanik za 6. brzinu pomotan, ugl, promjenili mi dečki cijelu kasetu i sad radi sve normalno. Joj, jedva čekam nedjelju, pa da opet odem ![]() I stvarno nema nikoga iz siska da je za bacit đir?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
evo pa vidi:http://www.dropbike.com/forum/viewforum.php?f=4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ja uglavnom vozim po gradu, koristim finomehanicko. Nije ubilo nijedan bicikl. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
ma tako je trenutno...fino mehanicko za lanac i mast za aute za ostatak bajka...61kunu me zajedno doslo...s tim da cu moci do kraja zivota podmazivati bicikle s ovom mascu...damn...kilo masti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() btw dns ja na pruzi,policija u octaviji prode pored mene i sve 5 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Bajker s AMD-om na dresu
Datum registracije: Oct 2007
|
a ko da njih boli kita...tj.ko da oni znaju za to ![]() a ti stupici su vam inace i u novalji[pag]...i svakog bozjeg ljeta dignu par auta u zrak...a jos ima ispred njih ogromna tabla sa znakom za zabranjen promet....ja mislim da se lokalni automehanicar obogatio na branicima i hladnjacima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jutros bio na sljemenu malo, i mogu reci odlican dan za voznju ![]() ![]() a i svaka preporuka za formuline sintered pakne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Moderator
|
Salvarez i ja jučer okinuli turu do Eko sela tam u Žumberku ![]() I da, očito sam si na Sljemenu ili negdje lupio zadnji kotač, malo felša ![]()
![]() |
#1874 | |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Samo kaj sam na kraju ipak uzeo Kenda K-RAD u Markoprojektu. Moram reci da za voznju po asfaltu u odnosu na Nevegal koji sam dobio sa bajkom (doduse ta guma nije bi blizu za laganu voznju po asfaltu) je K-RAD milina. Svakako preporuke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | ||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Kaj je to, neki semi-slick ili čudni slick ? Nevegal je sigurno koma za cestu ![]() ![]() Ja si planiram kupiti za cestu nekaj tipa Kenda K-90. Deblja (26x1.95) ali čisti slick. Ne znam jel je velika razlika (baš ono da se primijeti) između nekog slicka od 26x2 i 26x1.4 ?
![]() |
![]() |
#1878 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Uz SPD pedale moras obavezno imati i SPD cipele. Dok imas to dvoje, onda se mozes ukopcati na pedale. Prednost toga je sto mozes bolje iskoristiti snagu kod pedaliranja. Naime, dok imas SPD mozes vuci s nogama i prema gore. Druga prednost je vidljiva dok juris niz neku nizbrdicu po neravnom terenu, noge ti nece poskakivati na pedalama nego ces biti cvrsto ukopcan i moci ces bolje kontrolirati straznji kraj bicikla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1880 |
|
Hmmm, mogao bih razmislit o tome kad budem kupovao drugi bike, naime nedavno sam kupio ovog norca i skužio da sam se zeznuo jer se vozim uglavnom po asfaltu, zaletim se iz grada na selo vikendom i te stvari, a imam mesnate gume na biciklu, trebao sam uzeti nekakvog trekera sa tankim gumama, a ja uzeo nekakvog hibrida pa sam sad ni sim ni tam, tako da brijem da bi norko mogao ubrzo na prodaju, pa ću si uzet nešto sa 26" kotačima i tanjim gumama. Danas sam opet bio gore, znači nekih 50 i nešto km, natrag sam krenuo oko 19:30, pa sam se usput i najeo komaraca i ostali večernjih insekata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Eto, pred odlukom sam da ubijem 2kkn i to do 20.05. kad mi pada rođendan ![]() Giant Boulder 1999,99 - 20%= 1600kn ili narančasta inačica Scoot Aspect 70 2299,99 - 20% = 1840kn Fuji Nevada 2.0 2008 =2100 - popust 1890kn Isto tako bi molio redoslijed ova tri jer ako nema prvog izbora da znam dalje. Ako netko ima prijedlog za bolji nek puca. Važno je da bude zg i okolica zg-a. Što se same upotrebe tiče, bilo bi 70% cesta i 30% neki makadam. I da udobnost sica nije na odmet ![]()
![]() |
#1883 |
Moderator
|
Mislim da ti je to tu sve negdje, razlika je eventualno u geometriji rame. Ja bih osobno išao prvo na Fuji, pa Gianta pa tek onda Scott-a, no nisam ti ja neka referenca ![]() ![]() Nego, moram se pohvaliti kaj sam uspio napravit. Osim kaj sam lupio zadnji kotač, uspio sam na 4 mjesta spigati srednju šajbu napred. Najmanja i najveća netaknute, a srednja na 4 mjesta spigana ![]() Vjerojatno ipak malo previše silujem XC bajk ![]() ![]()
![]() |
#1885 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
Ponio ja lovu danas da kupim Giant Rocka (njega, jer nisam htio dati više od 1500 kn), gledam i vidim samo da ima S rama. Ja ono sav tužan, šetam dalje i vidim sivog Bouldera. Probam njega provozat i nije loš al ružna boja, i onda mi prodavač kaže da mi se ne isplati dat tih 300-400 kn više za bouldera ako ću se vozat samo po gradu i kao preporuči mi Rock-a. No ja u čuđenju pogledam i kažem da mi je rama premala i on me usreći, pokazujuć mi u trgovini na plavog rocka sa L ramom koji je tek jutros stigao. Odma se stvorila ljubav i što drugo nego da ga kupim ![]() Zasad mi se jako svidja |
![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
|
Zato što je težak, barem ove što sam ja gledao, svi su bili dosta teži po kilaži od npr giant-a, mjereno rukom naravno, što za posljedicu ima sporu vožnju uzbrdo, i osim toga, meni su svi nekako predugački, bacaju mi torzo previše naprijed, a meni to nije odgovaralo. To ti je najbolje ako možeš sjesti na svaki i isprobati, zavisi što tebi osobno odgovara, tj. na kojoj rami ćeš se najudobnije osjećat. Ja sam neki dan isto kupio bike, i sve sa brijo na corratec-a ili cannondale, pa sam na kraju završio na norcu jer eto, nakon probe on mi je nekako najviše legao, ružan ko pas a udoban prava milina ![]() @devukic Moja curka ima rocka,s ramu, i bike je odličan za po gradu, već 4. godinu ga vozi i nikad nikakvih problema, bit ćeš zadovoljan sa tim bike-om, premda osobno ja bih rađe uzeo bouldera, ima jaču ramu, pa i kad poželiš nešto više, nemoraš se bojat da šta ne pukne, a i izgleda mi predobro baš u toj sivoj boji, ja sam ga htjeo uzeti, međutim bio sam kratak nekih 400kn, da bih u subotu došao u turbo sport i vidjeo da je na sniženju i da je jeftiniji od mog norca, i to model sa diskovima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ma kakva kilaza, mos mislit kolko puno utjecaja to ima kod amatera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
@diablo Dosad sam u BiH imao limexa i on je svoje odradio sasvim solidno. Jako dugo vremena sam ga imao i nije mu nista bilo. Meni je bike samo za po gradu i to neke lagane voznjice. Ako podivljam u nekom budućem vremenu, onda ću si uzeti i neko malo bolje biciklo. Za sada mislim da ce ovaj bit sasvim dovoljan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
pozz ekipa.. zanima me jel' se isplati uzeti Fuji Nevadu 2.0 2008 koji je kao na "akciji" za 1900kn ili se za te novce može naći nešta bolje? : / http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1215 thnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1890 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Maloprije sam zvao rog jomu i imaju NAVADU 2.0 2008 sa samo 24'' ramom. Dakle, za nekog 190+cm, ja tu ne spadam ![]() Znači, scoot aspect 70 ili giant boulder?
![]() |
Uređivanje | |
|
|