|
![]() |
#1771 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Dečki jel mi može tko šta reći o ovom biciklu: http://www.turbo-sport.com/Products/...000052992.aspx Zanima me kakav je to mjenjač, danas sam gledao bike i sviđa mi se full, taman imaju i L veličinu u Sisku, sjeo sam na njega i taman mi je, ali neznam kakvi su to SRAM SX4 mjenjači, pa eto, ako mi itko može štogod konkretno reći o njima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1772 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() No, kao sto kazes, prodaje se dosta rabljenih stvari, pa ces mijenjati i vilicu ak ovu potrgas... ![]() @D-I-A-B-L-O Sram X4 mjenjaci dodju negdje u rang sa Shimano Alivio... Dakle, nista posebno, ali nisu ni losi... Radit ce skroz solidno sve dok ne krenes presaltavat brzine usred nekog strmog uspona. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1773 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Zato što se veći diskovi lakše pigaju (najgora stvar), za laganiju vožnju su ne potrebni, skuplji su bla bla. E sad da te malo bocnem, ja bi na tvom mjestu probao ubost Toru neku i BB5/BB7 kočnicu (samo prednju). Ako naletiš na nekaj jeftino i ako uspiješ prodat svoju vilju. To bi bio drugi bicikl...
![]() |
![]() |
#1774 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Baš sam sad testirao svoju toru na poprečne ležeće(ah došli i u moj grad) i to se uopće ne osjeti kad preletiš sa kojih 40, al mi fali zadnja suspenzija zato ![]() Ja imam 160mm mehaničke kočnice i nemam nikakve zamjerke. Istina da su hidraulične bolje i manje zezancije oko štimanja itd, ali pošto već imam ove nei splativo je mjenjat. Neću dobit skoro ništa, a platit ću relativno puno. I ove moje grizu i više nego dosta, više mi ni ne treba jer samo je veća vjerojatnost da ću se prebaciti preko nosa ili shebat vilicu. ![]()
![]() |
#1775 | |
|
Citiraj:
To sam si i mislio, kao što rekoh danas sam gledao bike, i malo mi prednji mjenjač šugavo šalta, hod same ručice je toliko dugačak da nemožeš odjednom stisnut palcem ručicu da prešaltaš već moraš pustit pa ponovit da ona napravi klik, a stražnji sam probao na mjestu prešaltat za dvije brzine i krenuo lanac padat sa gornjeg zupčanika na samom mjenjaču, pa sam zato i pitao kakvi su to mjenjači jer mi ovo baš i nije izgledalo nešto, ali reko tko zna, možda ga samo treba uštelati. Hvala na pomoći ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1776 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
pozz! http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1230 uzeo sam ovaj bike za po gradu i makadamu! ali sam zamjenio gume za continental bouble fighter, sada me zanima imaju li koje gume da bolje drze cestu, a da mogu na makadam, i da postizu vecu brzinu! te me zanima dali je normalno da na najmanjem prednjem lancaniku i na svim lijevima na zadnjem lanac blago vibrira i kada vrtim pedale unatrag da mi mijenja brzine sam u one koje su vise u ravnini s najmanjim prednjim lancanikom |
![]() |
![]() |
![]() |
#1777 |
Yugokiller
|
Ima, evo http://two-wheels.michelin.com/2w/fr...162002&lang=EN Ja sam i više nego oduševljen gumom i upravo je i vozim na asfaltu i makadamu. Samo je problem gdje to kupit u Osijeku.
![]() |
#1778 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Danas bio na Sljemenu, vidio troje ljudi do vrha ![]() ![]() ![]() S obzirom da ne znam staze, ispalo super poslijepodne. Pri spustu po cesti (jer bi se po šumi garant izgubio, a i gume nisu nešta, a kako nemam kacigu ne usudim se brže spuštat po stazama) sam ubio v-brake kočnice, pogotovo prednju koja sad škripi ![]() Al velim, na Sljemenu je odlično, samo ima mušica ko u priči, a ja išao potpuno nepripremljen (bez naočala, tekućine) bez pameti i sa puno volje i želje. Ali sam se uspio popeti. To je ok, zadovoljan.
![]() |
#1779 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
fino fino, ali nisu gume krive, vozio se ja sa ljudima koji su gore gazili sa 1.4 slickom, po blatu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1780 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Diskovi, kaciga, torbica, pumpica itd... Welcome to club ![]() p.s. Kad ideš u brdo pusti malo tlak u gumama bolje će hvatati podlogu + baciš težinu više na zadnju gumu da ne proklizava... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1781 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#1782 | |||
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Btw... imam i ja Hayes HFX9... veoma povoljno... ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1783 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#1784 |
Ex-Gastarbajter
|
ma to ti previse kocis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1785 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#1786 |
Ex-Gastarbajter
|
odzracivanje oko 50-70kn, moze se i doma, treba imat bleed kit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1787 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Ona nakamura 20" je ili premala ili mi nikak ne pase tak da ju nisam ni uzel.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#1788 |
Drift king
Datum registracije: Jan 2007
|
da li netko ima iskustva s ovim bikeom? http://www.xplorerlife.com/hrvatski/bicikli/ Mislim na onaj pro mtb range 375 ako link ne odbaci tocno na njega |
![]() |
![]() |
![]() |
#1789 | |||
Moderator
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Nego, jes ti za vožnju ? Čitajući temu, videl sam da ste išli prije na Sljeme... Bio danas u DSG-u, gledao prvotno nabe za prednji disk. Moral bum i žbice mijenjati vjerojatno. Onda sam bacio oko na Rebu ![]() Citiraj:
![]() Uglavnom, uživam. Imam vremena preko tjedna i mislim da ću još koji puta otići do vrha. Ako netko ima volje, nek se javi na PM.
![]() |
![]() |
#1790 |
Killing monsters
Datum registracije: Nov 2005
|
Hmm, vidim da ima ovdje ljudi koji se kuzhe u bicikle pa ajd da i ja uletim sa zamolbom za prijedlog. Evo, ljeto stizhe, a ja se nemam volje guzhvati u busu na temperaturama preko 40 stupnjeva pa pocheo razmishljati o biciklu kojim bih ujutro mogao na posao i s posla. Dakle, namjena bi mu bila chisto lezherna vozhnja po asfaltu koju bih eventualno prekinuo sa pokojom prechicom kroz parkove i shljunak ![]() ![]() Znachi, cjenovni rang bi bio....izmedju 1000 i 1500 kn (vishe bi mi odgovaralo da je cijena blizha onoj prvoj cifri nego drugoj jer...novaca nikad dosta). Ne znam ima li smisla predochavati vam moje fizichke gabarite ali evo, nek se nadje: 192cm, 90 kg. Pa ajd...ako netko ima volje predlozhiti neshto unutar navedenog cjenovnog ranga a da je - solidne kvalitete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1791 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Michelin Country Rock? Kakva je na sljunku? Mislio sam uzeti za pocetak jednu takvu, sadasnjim CST Crusader sam zadovoljan, ali jeb*** gumu koju cujem preko in-ear sluski i MP3ja. ![]() EDIT: Zaramoth, ja cu onako ko iz puske i bez ikakvig zaviriavanja u cjenike bubnuti Giant Rock SE. Vozio sam ga na jednom jednodnevnom izletu (80-90km) i svidio mi se polozaj vozaca i osjecaj, stvar djeluje dosta cvrsto i izdrzljivo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1792 |
Yugokiller
|
Veoma dobra. Sad kakvi su tvoji afiniteti, neznam. Ja sam tom gumom prezadovoljan. Jedini minus je eventualno ložšije držanje na mokrom(asfaltu), ali tko se vozi po kiši uopće. I to se događa tek kad pošteno nagazim kočnicu. Guma je najbolji omjer uloženo/dobiveno po meni. Odlična na asfaltu, tek malo lošija na makadamu. Uostalom evo ti link
![]() |
#1794 |
Moderator
|
Idem u petak sa frendom gore, al do nedjelje se oporavim. ![]() Nisam u kondiciji, ali ako treba nakljukat ću se kemijom i onda možemo i tko će prije gore ![]() ![]() Sam mislim da će u nedjelju biti šetača dosta ![]() ![]()
![]() |
#1796 |
|
Evo da se i ja pohvalim, danas sam si kupio ovaj bicikl ![]() Za danas sam prešao kojih 30km, i mogu reći da sam prezadovoljan biciklom, ovako na možda izgleda nedorečeno, ali uživo je puno puno ljepši i kompaktniji. Udobnost je za svaku pohvalu, za razliku od čistog mtb-a na ovome ne boli guza nakon 30km, imam osjećaj da bih bez problema mogao sa njim zapalit iz siska za zagreb (ovo vam govori osoba koja puši blizu 3 kutije cigareta dnevno) a da se ne umorim. Sutra ako bude lijep dan i ako završim sa poslom ranije, budem ga poslikao pa da vidite izbliza. Uglavnom, radi se o ajmo reći jeftinijem modelu bicikla, mene je sa nogarom, sajlom i stražnjim svjetlom izašao 2567kn, inače košta 2500kn u nocode shopu, oprema je najjeftinija od shimana, kasno sam došao u shop, i dečki su mi ga pred očima sastavljali, malo me prednji mjenjač muči, njega sutra planiram fino podesiti, ne šalta baš kako bi trebao, a osim toga nemam nikakvih primjedbi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1797 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dečki ispričavam se ak je neko več napisal al u nedjelju je večernjakova biciklijada ![]() can't wait ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1798 |
Strichek Moderator
|
Ja htio ič na to al moram na rođendan neki ![]() E da jel moram reć da sam opet bacio neki upgrade? ![]() Žbice i obruč, tako da sam završio sa zadnjim kotačem, sad još samo prednji ![]()
![]() |
#1799 |
Ex-Gastarbajter
|
za sve zainteresirane, pilana je raskopana u potpunosti na gornjem dijelu i nemoze se voziti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1800 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
daj jel ide tko na biciklijadu u nedelju?! meni dva bratica imaju prvu pricest... aaaaaa :S al probat cu zaobic to ![]() ![]()
![]() |
|
|