Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.05.2009., 17:48   #1771
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Dečki jel mi može tko šta reći o ovom biciklu:
http://www.turbo-sport.com/Products/...000052992.aspx
Zanima me kakav je to mjenjač, danas sam gledao bike i sviđa mi se full, taman imaju i L veličinu u Sisku, sjeo sam na njega i taman mi je, ali neznam kakvi su to SRAM SX4 mjenjači, pa eto, ako mi itko može štogod konkretno reći o njima.
Staro 02.05.2009., 19:40   #1772
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Nego, sad gledam, na proljeće svi mijenjaju djelove bajka, da se polovno uhvatiti dosta toga. A mene baš žulja prednji disk, samo kaj Dart2 ne preporuča (ili ne dozvoljava) diskove preko 160mm, ali valjda neće biti ništa ak se stavi ~180-ka, a vožnja će i dalje biti neki XC (znači ništa prejakog što bi moglo vilicu potrgat)?
Da se na XCu vilica (a i sve ostalo) potrgat bez ikakvih problema...
No, kao sto kazes, prodaje se dosta rabljenih stvari, pa ces mijenjati i vilicu ak ovu potrgas...

@D-I-A-B-L-O

Sram X4 mjenjaci dodju negdje u rang sa Shimano Alivio... Dakle, nista posebno, ali nisu ni losi... Radit ce skroz solidno sve dok ne krenes presaltavat brzine usred nekog strmog uspona.
munst0r je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2009., 19:41   #1773
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Mislim da ti je ta Nakamura sad i jeftinija, oko ~900kn. Ako se dobro sjećam modela kada sam bio u Intersportu.

Nego, sad gledam, na proljeće svi mijenjaju djelove bajka, da se polovno uhvatiti dosta toga. A mene baš žulja prednji disk, samo kaj Dart2 ne preporuča (ili ne dozvoljava) diskove preko 160mm, ali valjda neće biti ništa ak se stavi ~180-ka, a vožnja će i dalje biti neki XC (znači ništa prejakog što bi moglo vilicu potrgat)?
Tebi ne treba ništa veće od 160, zašto?
Zato što se veći diskovi lakše pigaju (najgora stvar), za laganiju vožnju su ne potrebni, skuplji su bla bla.
E sad da te malo bocnem, ja bi na tvom mjestu probao ubost Toru neku i BB5/BB7 kočnicu (samo prednju). Ako naletiš na nekaj jeftino i ako uspiješ prodat svoju vilju. To bi bio drugi bicikl...

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2009., 20:56   #1774
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Baš sam sad testirao svoju toru na poprečne ležeće(ah došli i u moj grad) i to se uopće ne osjeti kad preletiš sa kojih 40, al mi fali zadnja suspenzija zato
Ja imam 160mm mehaničke kočnice i nemam nikakve zamjerke. Istina da su hidraulične bolje i manje zezancije oko štimanja itd, ali pošto već imam ove nei splativo je mjenjat. Neću dobit skoro ništa, a platit ću relativno puno. I ove moje grizu i više nego dosta, više mi ni ne treba jer samo je veća vjerojatnost da ću se prebaciti preko nosa ili shebat vilicu.

domy1 je offline   Reply With Quote
Staro 03.05.2009., 00:44   #1775
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Citiraj:
Autor munst0r Pregled postova

@D-I-A-B-L-O

Sram X4 mjenjaci dodju negdje u rang sa Shimano Alivio... Dakle, nista posebno, ali nisu ni losi... Radit ce skroz solidno sve dok ne krenes presaltavat brzine usred nekog strmog uspona.

To sam si i mislio, kao što rekoh danas sam gledao bike, i malo mi prednji mjenjač šugavo šalta, hod same ručice je toliko dugačak da nemožeš odjednom stisnut palcem ručicu da prešaltaš već moraš pustit pa ponovit da ona napravi klik, a stražnji sam probao na mjestu prešaltat za dvije brzine i krenuo lanac padat sa gornjeg zupčanika na samom mjenjaču, pa sam zato i pitao kakvi su to mjenjači jer mi ovo baš i nije izgledalo nešto, ali reko tko zna, možda ga samo treba uštelati.

Hvala na pomoći
Staro 04.05.2009., 19:32   #1776
GOC
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
pozz!
http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1230
uzeo sam ovaj bike za po gradu i makadamu! ali sam zamjenio gume za continental bouble fighter, sada me zanima imaju li koje gume da bolje drze cestu, a da mogu na makadam, i da postizu vecu brzinu! te me zanima dali je normalno da na najmanjem prednjem lancaniku i na svim lijevima na zadnjem lanac blago vibrira i kada vrtim pedale unatrag da mi mijenja brzine sam u one koje su vise u ravnini s najmanjim prednjim lancanikom
GOC je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2009., 19:46   #1777
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Ima, evo http://two-wheels.michelin.com/2w/fr...162002&lang=EN

Ja sam i više nego oduševljen gumom i upravo je i vozim na asfaltu i makadamu. Samo je problem gdje to kupit u Osijeku.

Staro 04.05.2009., 19:56   #1778
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Danas bio na Sljemenu, vidio troje ljudi do vrha . Pola puta pedalirao (btw, umro sam skoro ), pola hodao (što zbog kondicije što zbog "odlični" semi-slick guma koje iako je gore suho, ne drže kiflicu na zemlji), a na kraju kad mi je već bilo dosta mušica, GMO komaraca i nosio bajk po onim stepenicama kod žičare .

S obzirom da ne znam staze, ispalo super poslijepodne. Pri spustu po cesti (jer bi se po šumi garant izgubio, a i gume nisu nešta, a kako nemam kacigu ne usudim se brže spuštat po stazama) sam ubio v-brake kočnice, pogotovo prednju koja sad škripi . Definitivno ide napred disk sa 160-kom. Mehanika ili hidraulika, odlučit će financijska situacija.

Al velim, na Sljemenu je odlično, samo ima mušica ko u priči, a ja išao potpuno nepripremljen (bez naočala, tekućine) bez pameti i sa puno volje i želje. Ali sam se uspio popeti. To je ok, zadovoljan.
Staro 04.05.2009., 22:16   #1779
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
fino fino, ali nisu gume krive, vozio se ja sa ljudima koji su gore gazili sa 1.4 slickom, po blatu ako ti treba neki disk, imam ti ja BB5, skoro nov

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 04.05.2009., 22:26   #1780
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Definitivno ide napred disk sa 160-kom. Mehanika ili hidraulika, odlučit će financijska situacija.
Jesi se navlekel
Diskovi, kaciga, torbica, pumpica itd... Welcome to club

p.s. Kad ideš u brdo pusti malo tlak u gumama bolje će hvatati podlogu + baciš težinu više na zadnju gumu da ne proklizava...
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 00:13   #1781
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
fino fino, ali nisu gume krive, vozio se ja sa ljudima koji su gore gazili sa 1.4 slickom, po blatu ako ti treba neki disk, imam ti ja BB5, skoro nov
Eto Vuco, još samo Toru i onda si prodana duša

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 05.05.2009., 01:21   #1782
munst0r
Premium
Moj komp

munst0r's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Vuco
Pri spustu po cesti (jer bi se po šumi garant izgubio, a i gume nisu nešta, a kako nemam kacigu ne usudim se brže spuštat po stazama) sam ubio v-brake kočnice, pogotovo prednju koja sad škripi .
Pa kak ti to kocis? I ja sam se nekoliko puta spustao s v-brejkovima cestom od Sljemena i jedva da sam ih malo ugrijao.

Citiraj:
Autor GOC Pregled postova
pozz!
http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1230
uzeo sam ovaj bike za po gradu i makadamu! ali sam zamjenio gume za continental bouble fighter, sada me zanima imaju li koje gume da bolje drze cestu, a da mogu na makadam, i da postizu vecu brzinu! te me zanima dali je normalno da na najmanjem prednjem lancaniku i na svim lijevima na zadnjem lanac blago vibrira i kada vrtim pedale unatrag da mi mijenja brzine sam u one koje su vise u ravnini s najmanjim prednjim lancanikom
Uzmi si neke semi slick gume... Ili nesto poput one Michelinove...

Citiraj:
I po snijegu...

Btw... imam i ja Hayes HFX9... veoma povoljno...
munst0r je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 10:24   #1783
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Pa kak ti to kocis? I ja sam se nekoliko puta spustao s v-brejkovima cestom od Sljemena i jedva da sam ih malo ugrijao.
Ja sam svoje niz sljeme toliko zagrijao (Juicy 7, 185 rotori) da sam mogao jaja ispeč na njima

žmnpp
Staro 05.05.2009., 10:28   #1784
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

ma to ti previse kocis

Abit IS7-E + TR NB-1

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 05.05.2009., 10:57   #1785
minotaur
Premium

minotaur's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Ja sam svoje niz sljeme toliko zagrijao (Juicy 7, 185 rotori) da sam mogao jaja ispeč na njima
ja svoje (juicy3, 185 rotori) isto uvijek kad se god negdje spustam zagrijem tak da smrdi po paljevini

btw. kolko dode ozracavanje kocionog sustava? i jels e moze to doma napravit?
Staro 05.05.2009., 11:28   #1786
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

odzracivanje oko 50-70kn, moze se i doma, treba imat bleed kit.

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 05.05.2009., 13:03   #1787
rib@
Premium

rib@'s Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ona nakamura 20" je ili premala ili mi nikak ne pase tak da ju nisam ni uzel.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa
rib@ je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 13:48   #1788
DeVukic1987
Drift king
Moj komp

DeVukic1987's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
da li netko ima iskustva s ovim bikeom?
http://www.xplorerlife.com/hrvatski/bicikli/

Mislim na onaj pro mtb range 375 ako link ne odbaci tocno na njega
DeVukic1987 je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 19:02   #1789
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Pa ne vozim bajk od jučer, jebemu miša . Teram na mjestu (a nije da krećem na usponu, bajk ne ide nigdje. Čak se i, kako mik kaže, nagnem malo težinu nazad, neće. A kamoli da je blato bilo. Nemreš mi reć da se na čistim 1.4 slick može po blatu na imalo većem nagibu (a da se prvotno ne zaleti iako i to pada čak u vodu) .
Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Jesi se navlekel
Diskovi, kaciga, torbica, pumpica itd... Welcome to club
p.s. Kad ideš u brdo pusti malo tlak u gumama bolje će hvatati podlogu + baciš težinu više na zadnju gumu da ne proklizava...
Eh, možda je tu problem. Gume mi je na nultom napumpal da je ko kamen. Opremu sam rekao da moram prvo kupiti. Kaciga, alat i rezervna guma je pod mus. S ovim bajkom idem na puno duže relacije i ne bum baš svaki put zval doma da me se pobere ako se nešta dogodi .
Nego, jes ti za vožnju ? Čitajući temu, videl sam da ste išli prije na Sljeme...
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Eto Vuco, još samo Toru i onda si prodana duša
Bio danas u DSG-u, gledao prvotno nabe za prednji disk. Moral bum i žbice mijenjati vjerojatno. Onda sam bacio oko na Rebu . Mislim da je rekao da dođe 2000kn.
Citiraj:
Ili gumice drugačije ili obruč. Moje su smrdile i opako su tople bile.

Uglavnom, uživam. Imam vremena preko tjedna i mislim da ću još koji puta otići do vrha. Ako netko ima volje, nek se javi na PM.
Staro 05.05.2009., 19:39   #1790
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Hmm, vidim da ima ovdje ljudi koji se kuzhe u bicikle pa ajd da i ja uletim sa zamolbom za prijedlog.
Evo, ljeto stizhe, a ja se nemam volje guzhvati u busu na temperaturama preko 40 stupnjeva pa pocheo razmishljati o biciklu kojim bih ujutro mogao na posao i s posla.
Dakle, namjena bi mu bila chisto lezherna vozhnja po asfaltu koju bih eventualno prekinuo sa pokojom prechicom kroz parkove i shljunak E sad, znam da se bicikala u Pevecu mozhe nachi za 600 chunja ali meni nije cilj kupiti zadnji shrot vech dati par kuna vishe pa da mi to "vozilo" i potraje pokoju godinu
Znachi, cjenovni rang bi bio....izmedju 1000 i 1500 kn (vishe bi mi odgovaralo da je cijena blizha onoj prvoj cifri nego drugoj jer...novaca nikad dosta).
Ne znam ima li smisla predochavati vam moje fizichke gabarite ali evo, nek se nadje: 192cm, 90 kg.
Pa ajd...ako netko ima volje predlozhiti neshto unutar navedenog cjenovnog ranga a da je - solidne kvalitete.
Zaramoth je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 22:13   #1791
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Uzmi si neke semi slick gume... Ili nesto poput one Michelinove...
Michelin Country Rock? Kakva je na sljunku? Mislio sam uzeti za pocetak jednu takvu, sadasnjim CST Crusader sam zadovoljan, ali jeb*** gumu koju cujem preko in-ear sluski i MP3ja.

EDIT: Zaramoth, ja cu onako ko iz puske i bez ikakvig zaviriavanja u cjenike bubnuti Giant Rock SE. Vozio sam ga na jednom jednodnevnom izletu (80-90km) i svidio mi se polozaj vozaca i osjecaj, stvar djeluje dosta cvrsto i izdrzljivo.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 05.05.2009., 22:32   #1792
domy1
Yugokiller
Moj komp

domy1's Avatar

Veoma dobra. Sad kakvi su tvoji afiniteti, neznam. Ja sam tom gumom prezadovoljan. Jedini minus je eventualno ložšije držanje na mokrom(asfaltu), ali tko se vozi po kiši uopće. I to se događa tek kad pošteno nagazim kočnicu. Guma je najbolji omjer uloženo/dobiveno po meni. Odlična na asfaltu, tek malo lošija na makadamu.

Uostalom evo ti link

Staro 06.05.2009., 22:27   #1793
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Nego, jes ti za vožnju ? Čitajući temu, videl sam da ste išli prije na Sljeme...
Možda bi se zaletio na Sljeme u nedjelju, jer ima kandidata
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 22:35   #1794
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor MIK Pregled postova
Možda bi se zaletio na Sljeme u nedjelju, jer ima kandidata
Idem u petak sa frendom gore, al do nedjelje se oporavim.
Nisam u kondiciji, ali ako treba nakljukat ću se kemijom i onda možemo i tko će prije gore

Sam mislim da će u nedjelju biti šetača dosta . Čuj, javi se svakako, ako ću moć, zašto ne
Staro 06.05.2009., 22:58   #1795
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Momci gdje ima za kupiti Schwalbe Racing Ralph guma? Ako se ne varam svojedobno ih je bilo u Ciklo Centru a sada ih bas i ne vidim.
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 06.05.2009., 23:23   #1796
D-I-A-B-L-O
Moj komp

D-I-A-B-L-O's Avatar

Evo da se i ja pohvalim, danas sam si kupio ovaj bicikl http://bikesandbeyond.ca/itemdetails.cfm?LibID=38546

Za danas sam prešao kojih 30km, i mogu reći da sam prezadovoljan biciklom, ovako na možda izgleda nedorečeno, ali uživo je puno puno ljepši i kompaktniji.
Udobnost je za svaku pohvalu, za razliku od čistog mtb-a na ovome ne boli guza nakon 30km, imam osjećaj da bih bez problema mogao sa njim zapalit iz siska za zagreb (ovo vam govori osoba koja puši blizu 3 kutije cigareta dnevno) a da se ne umorim.

Sutra ako bude lijep dan i ako završim sa poslom ranije, budem ga poslikao pa da vidite izbliza.

Uglavnom, radi se o ajmo reći jeftinijem modelu bicikla, mene je sa nogarom, sajlom i stražnjim svjetlom izašao 2567kn, inače košta 2500kn u nocode shopu, oprema je najjeftinija od shimana, kasno sam došao u shop, i dečki su mi ga pred očima sastavljali, malo me prednji mjenjač muči, njega sutra planiram fino podesiti, ne šalta baš kako bi trebao, a osim toga nemam nikakvih primjedbi.
Staro 06.05.2009., 23:32   #1797
thuNdeR
Premium

thuNdeR's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
dečki ispričavam se ak je neko več napisal al u nedjelju je večernjakova biciklijada

can't wait
thuNdeR je offline   Reply With Quote
Staro 07.05.2009., 00:43   #1798
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Ja htio ič na to al moram na rođendan neki

E da jel moram reć da sam opet bacio neki upgrade?
Žbice i obruč, tako da sam završio sa zadnjim kotačem, sad još samo prednji

žmnpp
Staro 07.05.2009., 07:39   #1799
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

za sve zainteresirane, pilana je raskopana u potpunosti na gornjem dijelu i nemoze se voziti...

Abit IS7-E + TR NB-1

Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Staro 07.05.2009., 08:28   #1800
minotaur
Premium

minotaur's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
daj jel ide tko na biciklijadu u nedelju?! meni dva bratica imaju prvu pricest... aaaaaa :S al probat cu zaobic to ak ce netko ic nek se javi pa da se nademo i upoznamo

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na