|
![]() |
#181 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Ma mislim,kartica je ok ali evidentno je da je dosta nejasna situacija u mainstreamu tom,zaista svaka kartica od 4670 nadalje može pristojno tjerati igre do 1650 rezolucije i medium/higha,a raspon je od 500-1000kn, teško da se baš neka greška može napraviti kupnjom bilo koje. Ova 4770 je u biti nešto između 4670 i 4850,ali ne razumijem opet,potrebu za 4830. Pomalo kao da,jedna drugoj smetaju,to mi se čini,performansama čak toliko ne jer su podjednake i mislim da kad bi si netko dao truda,da može staviti sve 4 kartice u nekih 5-10%,ovisno o OC-u. Cijena mislim da je najveći problem, 849kn vidim da je 4770, imo,previše. 200kn previše,ne performansama,jer su više nego solidne,nego čisto cijenom. Ali tako je i zamišljeno,jer su po 649 i dalje velika većina 4670 kartica,pa onda 4830 tu negdje ima po 699kn - po meni best buy na kvadrat, i sad 4770,pa 4850 za 1079kn,ima u hg spotu,club 3d,odlična ja probao ![]() Ati ustvari pokazuje,i uspješno dokazuje kako se različitom implementacijom shadera,brzine jezgre,memorije,ugradnjom različite memorije,može i sa četiri kartice konkurirati,i imati ljepšu sliku ![]() ![]() Ovo si dobro greg rekao,mislim da dalje ali apsolutno dalje od ove 4850 za 630kn,evo momak prodaje na tržnici,sa garancijom koliko sam vidio, mislim da je suvišno išta komentirati,ne bi trebalo gledati,pa nek je polovna deset puta. Tko plaća razumom,kupiti će ju i zaboraviti na fancy novu 4770,ona je inovativna,40 je proces,ima prostora za oc,nova je sama po sebi,ali 20% je preskupa zasad. Gužva u šesnaestercu do 1000kn,svakako. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Još jedan Crossfire review sa HD4770 http://www.legionhardware.com/document.php?id=828 (nisam gledao prijašnje postove, al review je današnji pa mislim da nije nitko postao još) Na 1920x1200 i nižim rezolucijama Crossfire (1630kn) redovno pobjeđuje jednu HD4890 (1760kn). Naravno, ja bi i dalje za 100kn razlike radije uzeo HD4890 jer još uvijek me malo strah dual setupa (i opravdano, ako pogledate FC2 brojke), a i nemam matičnu sa 2x PCIe x16 :/ No u nekim igrama fakat RASTURA pa se čovjek zamisli malo..
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
racqu,ja nisam u rivjuima naiša na ovaj problem,pa ako nije problem pojasnit ili postat neki izvor ![]() @thedream Svaka čast kad ti se da pisat ovoliko,ali samo da nepomenem da sam već par puta vidija kako završavaju postovi o novom/rabljenom valjda bude drukčije ovi put @Jelc-budući da se i modes uključio u raspravu,pozdravljam ga i šaljem natrag prijavnicu neispunjenu http://forum.pcekspert.com/announcement.php?f=29 ![]()
![]() |
#184 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Znači nasljednik 4850 bi trebao biti jal kao 4890 ali cijenom kao 4850.
![]() |
![]() |
#185 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
@Drvoje ma nesto s titranjem, svi zeljni stednje se na to zale nesto. Ne pratim previse ali spominjalo se i na ovom threadu mislim. @pinkskin ma sve 5, znam ih ja poredati kako treba iako kod kartica tako bliskih performansama je to valjda nebitno ![]() Dream je dotaknio bit - gomila modela gotovo istih performansi uz jako cudan raspon cijena. Plus sto ovakvi kao sto je 4770 ne donose apsolutno nista novo osim OCa (od kojeg bas i nema koristi, ako se pogleda malo pozornije manji u mhz na nekom od starih modela ala 4830/50 je davao veci pomak u performansama od ovog, naizgled veceg kod 4770) a na njih se gleda kao na novog mesiju. Kao i ekipa koja se napalila na gts250 jer je eto bolji na visokim rezama zbog vise rama od gtx+ pa sad vise nece imati 13 nego 15 FPS u krizi ![]() Mali edit - Btw, zanimljivo da je i 4830 imala 1-2 naslova u kojem se ponasala bolje od 4850, tako je sad i s 4770. Jesam li jedini koji misli da je to do drivera? Realno, kolika je sansa da ce tehnicki slabiji chip istog proizvodjaca biti u necemu bolji od jacega osim ako nije softverske prirode. Znaci li to da ATI popusta podrsku za starije (skuplje za proizvodnju) proizvode kako bi lakse na trziste progurao nove? Znam, znam...mala teorija zavjere ali volio bi da mi netko bolje objasni ukoliko nije tako. Ne znam, valjda mi sve to smeta jer nikada nisam bio od tih koji se lako navuku na hype oko nekih novih proizvoda i trudim se uvijek gledati stvari kroz onu "da li je to vrijedno love". Zbog nekih glupih razloga cu vjerovatno uskoro uzeti neku ATI karticu (jebga, opet doslo vrijeme da mi treba full screen video display opcija a glupa nvidia to izbacila jos od gf8 serije) i normalno da sam pratio ovaj thread da vidim sto ima novo kod ATIa. Zakljucak - nista novo ![]() BTW, za sve je kriv AMD koji blokira integriranu graficku cim detektira nvidiu u ploci. Jebla ih takva politika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
Što se tiče OC-a, ne znam jesi gledao testove s novim rivatunerom koji nema ograničenja u clockanju koje je nametnuo catalyst control center, ali 15-20% povećanje performansi nije za baciti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Premium
|
a pazi, bio nasim trgovcima dolar 7.5 ili 50 kn isti je tecaj za sve modele. Iliti kada bi 4770 i kostala 500 kn sve drugo bi bilo jeftinije tako da sve opet ne bi imalo smisla. Ne pratim strane shopove pa cu kao noob u tom podrucju otici na newegg i tamo vidjeti da je bez obzira na najavu nize cijene 4830 10% jeftina od 4770. Promjeniti ce se s vremenom ali trenutno ni vani nije bolje nego kod nas. Barem ako gledamo omjere. Sto se tice OCa usporedjujem samo OC protiv OC rezultata. Davno sam prerastao fazu u kojoj su me OC rezultati u istom grafu s rezultatima defaulta drugih kartica mogli zapaliti. A to onda vise nije 20 nego....nist? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
upravo pronašao na SPCR-u: http://i41.tinypic.com/2yyusli.jpg accelero S1 na 4770. u principu ne stane, osim uz masakriranje hladnjaka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#189 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
I odmah se par fanboya našlo obrušit na cijenu grafe koja maltene nije ni na tržištu a vani joj već spustili cijenu na 90$ ![]() Kupio sam i ja novu 4870 za 500 kuna manje nego kaj je onda bio neki Nvidia ekvivalent ali za razliku od nekih nisam išao po Nvidia podforumu i pravio se pametan... To je nova grafa, tek je došla na tržiište i bude joj pala cijena. Ako i ne padne kod "velikih" uvjek se može kupiti i kod "malih" za normalnu cijenu i sa garancijom ![]()
![]() |
#191 |
Premium
|
Ja se neću više ni obazirat na rasprave oko toga kak je ova kartica skupa, puno troši, ima "samo" 128bit sabirnicu i sl.. uludo trošenje vremena.. Ak se nekom kartica ne sviđa nek je ignorira i gotovo. A usput evo još jedan Crossfire review :P http://www.legitreviews.com/article/966/1/
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Nije ni meni najasnije čemu toliko žuči, prvo ona spika sa sabirnicom 4670 a sad i ovo. ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Premium
|
U ovom review-u crossfire-a, vidim da crysis na very high je neigriv, da cod 5 skoro isto ide sa jednom kao i sa dvije kartice (valjda zbog TWIMTBP?), HAWX ide začuđujuće dobro sa dvije kartice (oko 80-90% dobitka u odnosu na jednu), farcry 2 također dobro skalira kao i vantage. Sve u svemu super za prvu karticu u 40nm i za cijenu od 90$ = 850kn ![]() Dobro skalira i mislim da bi se isplatile dvije takve, ali tek kad malo padne cijena, a dotad xfx hd4830.
![]() |
#195 |
Super Moderators
|
Pa, potrošnja i nije tako strašna: http://www.silentpcreview.com/article939-page6.html a neki pak imaju i drugačija mjerenja: ![]() Nije mi baš bistro kaj su se svi uzbudili oko toga. Klasična ATI spika da novi proces proizvodnje isprobavaju na jeftinijim grafama. Malo je bedasto sad pričat o cijenama u RH kad se tek počela pojavljivat-za dva-tri tjedna bude drugačija priča ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 05.05.2009. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Split resist itself!
|
Potrošnji se nema šta prigovorit-ipak je to manji (40nm) proizvodni GPU proces uparen s GDDR5(čije su frekve ispod deklariranih,dakle 800mhzx4 umisto 1ghzx4) BTW Malo listam u potrazi za rezultatom od 1ghz za GPU(po mogućnosti na zračnom cooleru ![]() ![]()
![]() |
#197 |
Premium
|
Ona asusica ima software za dizanje gpu voltaže sa 0.9V na 1,2V ne? I pritom se da oc-at na 950/1100 ili tu negjde. Kod nas dođe 870kn, a kad bi se toliko oc-ala vjerujem da gts250 nema šta tražit pokraj nje.
![]() |
#198 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() 90% ljudi drži komponente na defaultu, a onih 10% može imati uz manje novce iste performanse kao ovih 90%. Ista stvar kao s tuniranjem auta. Gušt je s tjuniranom peglicom na semaforu ostaviti bmw M3 ![]() Doduše, imam mišljenje o clockanju kartica koje nije baš pozitivno. Ukratko rečeno, nema potrebe za time u svakodnevnom radu. Samo za potrebe benča. Jer što ti šteka s karticom na defaultu, štekat će i na OC-anoj. Radi toga je sve gore rečeno samo primjera radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Premium
|
Svaka luda ima svoje veselje, mene to proslo i sad sam medju onim koji kada im postane presporo znaju da je vrijeme da se kupi brze. U posljednje vrijeme vise gledam da je tiho, ne trosi puno, ne grije cijelu sobu kada radi i takve detalje nego jel ima 2 FPS vise ili manje. Ionako se vec duze vrijeme nema sto igrat. Istina, ako stavim da se neki video dekodira ili slicno dignem mnozitelj procu da ustedim tih par minuta ako mi se zuri (ako ne, ne diram nist) ali nisam od onih koji ce 24/7 drzati nesto OCano samo zato da bi ih pomisao da su OCom sustigli skuplji proc/grafu grijala oko srca. Uza sve to dosla je apsolutna netolerancija na probleme i musice. Zato i pratim ovaj thread da vidim hoce li netko konacno vise kupiti tu graficku i napisati nesto realno o njoj a ne samo baljezgati o framovima. Od rada tog nakaradnog coolera do drivera. Ne bi je zelio kupiti pa da zavrsi kao avantura od 3 dana s 4850 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Split resist itself!
|
Citiraj:
![]() Ako misliš na ovaj cooler www.expreview.com/img/ on je cool ![]() ![]()
![]() Pomelo mi sig -.- Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 06.05.2009. u 16:58. Razlog: Slikica coolerčine |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#202 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
@Omega super,baciti ces jedan rivju i vidjeti cemo sve te inovacije(ddr 5 i 129 bit,40nm)na djelu pa mozda sredim si crossfire hd 4770... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#206 | ||
Split resist itself!
|
Citiraj:
![]() http://www.hardwarecanucks.com/forum...review-21.html http://en.expreview.com/2009/04/24/f...onster.html/17 http://www.pcstats.com/articleview.c...id=2392&page=2 http://www.tweaktown.com/reviews/273...d/index16.html http://techreport.com/articles.x/16820/11 http://www.elitebastards.com/cms/ind...1&limitstart=9 I nisam nigdi napisa da je odličan već da hladi ok i ne buči,a tebi je on "nakaradan"-to je zbilja već konkretan problem nekog coolera i razlog zašto ovaj forum valja ![]() Citiraj:
www.ian.cz/redsys/ ali mi nemoraš virovat,bolje ti ju ipak ne kupovat da te kartica ne lansira u gamersku orbitu pogotvo ova tvoja 129bitna izvedba u CF ![]() BTW I ja jedva čekam rivju Omege
![]() |
![]() |
#207 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ono što mene brine kod tog coolera je da nema automatsku regulaciju broja okretaja (svagdje su samo 2 žice koje spajaju pcb i cooler), dok referentni cooler ima čak 4 žice na istom mjestu (barem po dostupnim slikama na netu). Osim toga, taj cooler hladi isključivo gpu. Za razliku od njega, za referentni se čini da hladi gpu, razne čipove, kondiće,...
![]() |
#208 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
/cut Možeš pročitat ovo malo gori pa ti valjda bude jasnije,BTW siguran sam da se po tvome svejedno čuje ko ovo na slici www.ian.cz/redsys/ ali mi nemoraš virovat,bolje ti ju ipak ne kupovat da te kartica ne lansira u gamersku orbitu pogotvo ova tvoja 129bitna izvedba u CF ![]() BTW I ja jedva čekam rivju Omege i sada si ti pametan sto mi se pokrala pogreska tijekom pisanja...i ja sam doslovno mislio da se cuje(ne znas hrvatski pa nemos shvatiti)kao mlaznjak a ne sada da se cuje pravih 130 decibela...i nije mi do prepiranja,oladi.... joj kako cekam rivju omege... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa vjerojatno čovjek misli da ako jedna radi dobro(leti) onda če sa dvije(bolje letjeti oli ti ga turbo brzo letjeti) ![]() ![]() Grafa je vjerojatno dobra i sigurno če nači svog kupca kao i svaka nova do sada(novo je novo, a sad jel valja i da li je potrebno ili neophodno kupiti novu i dobiti 5-10% poboljšanje na što če svakako utjecati i cijena) jbg svatko če sam odlučiti valjda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|