|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
dvb-t Opatija
Znam da je na Učki odašiljač. I ja sam potrošio 800kn za Pinnacle PCTV 200e da bi primao digitalnu televiziju i ne mogu uhvatit niti jedan kanal. Radim li nešto krivo, molim pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Hm... mozda radis nesto krivo, moguce je... ali generalno je Opatija grozno losa pozicija sto se tice signala s Ucke. Koliko ja znam, tamo postoji "rupa" u pokrivenosti signala s Ucke. Jesi siguran da hvatas signal s Ucke, a ne mozda sa Krka ili Cresa? Nadam se da ipak nesto krivo radis, financijski je bolje (pametnije) za tebe ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Rambus 3xtr1m
|
Ne znam, ne hvatam čini se nikakav signal. Pokušao sam sa malom atenom koja dolazi sa karticom. Mogu je spojit i na glavnu antenu, trebam li ju onda usmjerit prema učki ili je svejedno gdje stoji usmjerena? I program mi ne dopušta manualno unošenje frekvencija i bilo kakvih postavki, ima li to veze? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Pa naravno da bi bilo dobro antenu usmjerit prema Ucki ako zelis dobar signal. Isto kao i kod analogne TV. Bilo je tu decki koji su relativno nedavno nabavili DVB-T kartice, pa za podesavanje software-a malo potrazi po forumu.
Pouzdan i pošten trgovac! (ima još puno novijih primjera, nisam ni pratio jel me još tko stavljao u temu.. slobodno pretražite novije postove na temi) StarCitizen refferal code: Zadnje izmijenjeno od: JC Denton. 26.02.2006. u 11:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Evo ti linkova na teme koje bi ti mogle dati koju informaciju (ako ti je tesko trazit ili ako ti search ne izbacuje rezultate kako treba) ![]() Link1 Link2 Link3 Link4(iskustvo s istim pocetnim problemima kao i kod tebe ![]() Link5 Link6 Evo, to su ti valjda sve teme unazad par mjeseci sto se tice DVB-T signala, kartica itd.
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
Hmm, doli va jami, hmm teoretski bi trebal imat optičku vidljivost učke za prijem, iako funkcionira i bez toga... tebi ipak možda neće hvatat zbog dosta loše pozicije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
|
Groozno, uopće nisam razmišljao o prijemu. Samo sam gledao preformanse kartice. Sa istog odašiljača lovim signal u Umagu, a da ne lovim ovdje ne čini mi se logičnim. A trebao bi možda okretat antenu na učku. Hvala denton idem sad pogledat linkove |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Cuj, vec sam ti rekao.. Opatija je odavno poznata kao "komunikacijska rupa" i dugo godina su ljudi dolje imali problema sa prijemom signala (doduse, to je bilo dok sam ja jos bio klinac..ali sjecam se kako su ljudi kukali ![]() Eto, mozemo se samo nadat da "digitalac" nekako stize do tebe (mozda podzemno kroz koji od mnogih izvora koji s Ucke dolaze u Opatiju ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
To ti je k'o da posadis jabuke i onda pitas da li ce izrasti kruske ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Treba je spojiti na kućnu antenu vulgaris (sobnu ili najbolje na krovu) a ne na "pijat" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
I jedino sto bi ti hvatalo eventualno zemaljski signal je kabel... okani se corava posla kad ocito ne kuzis kako sve to funkcionira. Ili prvo potrazi na netu sve o nacinu prijenosa signala sa satelita... i pripremi dlan da se opališ po čelu kad to procitas ![]() Evo par linkova: Nacin satelitskog prijenosa Digitalna TV Radio, radio valovi etc.
![]() |
![]() |
#14 |
Rambus 3xtr1m
|
Ne vrijeđaj! Ja sam sam sebi postavljao satelitsku i lovio signale još kada sam bio klinac u osnovnoj školi. Ja sam samo pitao kako bi bilo pošto na ovu klasičnu antenu "riblju kost"ne mogu isto ništa uhvatiti i to me ljuti. Imam tv karticu koja mi je za ništa i tražim način kako dobit signal. Ne mogu dić antenu 30 metara u zrak! satelit mi je na drugoj strani i možda komad željeza na toj strani okrenut bolje privuče signal nego riblja kost na drugoj! Ja to nikad nisam pokušao i pitao sam da li je netko pokušao, ja nisam pitao tehnička objašnjenja signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
A cuj.. dok se ti tu pitas da li bi to radilo, vec si mogao i probat! ![]() P.S. Ja se trudim vidjet gdje sam te ja to vrijedjao, ali ja ne vidim :confused:
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|