|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
DVB-T receiveri?
Pozdrav svima. Novi sam na forumu, no ipak bih zamolio ekipu koja je upućenija od mene za jedan savjet. Može li mi tko preporučiti koji digitalni zemaljski receiver je najbolji izbor za kupnju u cjenovnom rangu oko 1000 Kn? Koje su najbolje marke i modeli općenito? Upravo gledam ponudu u Ve-mil-a i već za 500 Kn se može uzeti Digimax, no sumnjam u njegovu kvalitetu. Zanima me postoji li na našem tržištu model koji ima i utor za kartice? Ili na to treba još čekati. Unaprijed hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
E da, zaboravio sam pitati da li se signal digitalne zemaljske televizije emitira i u formatu 16:9, jer planiram kupiti i Samsungov 308 ili JVC 82cm CRT Tv ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
Znači slika je samo DVD kvalitete, ali ne i formata... Već sam pomislio da cu u novoj sezoni Formule 1 uzivat u slici 16:9 bez rastezanja ove aktualne 4:3 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
neman previse iskustva s dvb-om ali mislim da to nije ni blizu dvd kvaliteti slike
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kolko sam vidio po screen shootovima, kvaliteta je malo bolja nego s običnom TV karticom - slika je nešto oštrija, ne puno, i nema noise efekta - ali nikako nije kao DVD.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
To o DVD kvaliteti slike sam pročitao u jednom broju VIDI-ja. U biti to i nije toliko vazno, glavno da je slika puno bolja od analogne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Da li kupuješ stand-alone ili PCI verziju (znači slažeš HTPC)? Ako kupujuš PCI karticu preporučujem ti Pinnacle PCTV PMC 310i. Ima i digitalni i analogni tv te radio, podržava timeshift, software podržava internet radio i cd/dvd prženje i još hrpa sitnica. Pogledaj si na Pinnacle-ovim web stranicama (samo pazi da za country odabereš neku europsku zemlju a ne defaultni sad jer ameri nemaju iste standarde i kartice). Inače dođe (gledano preko nabava.net) 640kn u Optimumu. Kad si već spomenuo Vidi, imaš u broju 117 jako dobar pregled DVB tunera. I da, emitirana slika jest u DVD kvaliteti ako se gleda po broju pixela (720*560 me thinks). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
slika je puno bliza dvd kvaliteti nego analognoj Tv ali kako vidim ti si iz ST (nisam siguran da je pokriven dig. zemalj. signalom) p.s u Ri zadnjih mjeseci stalno nesto zapinje...sada ima sada nema signala pa ako tko zna u cemu je stvar rado bih cuo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Pa streaming ide u MEPG2. Slika je u 4:3 osim filmova koji su u 16:9, ali ne svi. Jedino neznam koji je bitrate jer to puno ovisi o kvaliteti slike. Pošto imam SS2 vidljivo je kad pojedini satelitski provideri po jednom kanalu puštaju po 3 ili 4 filma, onda padne bitrate ali ostaje MEPG2 format samo je po kvaliteti sličan Divix-u jer pri brzim kadrovima dolazi do zamućenja slike. Sve u svemu slika će biti puno bolja od analogne kao i zvuk, a ako se uzme PCI DVB-T moguće je direktno snimanje na HDD u MEPG2 formatu. Jako bitna stvar je da repetitor mora biti vidljiv bez fizičkih barijera jer je signal na to jako osjetljiv. Ako signal padne ispod 25% počet će se pojavljivati kockice i što je signal slabiji kockica će biti sve više.
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Što se Rijeke tiče trebalo bi biti sve u redu, jer se valjda prešlo iz faze testiranja u fazu stalnog emitiranja. Kažu da je sada signalom pokriveno 70% RH |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
No planiram kupiti samostojeći uređaji, dakle DVB-T reciever kojeg bih spojio samo na TV, jer televizijski program gledam isključivo preko televizora. Mislim da sam baš u tom broju VIDI-ja pročitao recenziju Topfielda TF 4000 T. Zanimaju me vaša iskustva (ako ih netko ima s uređajima ovog tipa) i preporuke. Interesantni su mi ovi modeli: Topfield TF4000T Grundig DTR 1521 DigitAll World TFT 4000 Digimax DVB-T 5010 Kathrein DVB-T UFD370/S Kathrein DVB-T UFD371/S Technisat DigiPal 2 Technisat DigitMod T1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
prijatelj mi radi u ventexu Rijeka-Srdoci (relej se vidi 100 %) i bas sam kod njega gledao dvb-t kartice koje oni imaju u firmi...od externih pci i pcmci...prije 5-7 dana je nestajelo signala (1 janicina voznja mislim) a dan nakon sve ok + po njegovoj prici tako svako malo sa signalom (imaju 1 spojenu na plazmi koja radi uvjek) tako da sam osobno pomalo odustao od svega toga za svoj htpc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |