|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Koja DVB-T kartica?
Technisat AirStar USB, eksterna DVB-T ili Technisat SkyStar2 PCI DVB-S ili TerraTec Cinergy 2400i DT MCE, dual tuner DVB-T ... Mogu li preko DVB-T kartice gledat RTL itd?Ili samo satelit? I jos jedno pitanje,ako bi uzeo obicnu TV karticu,htio bi snimati u komp neke serije itd,ali koliko se sjecam meni je za 1 min bilo cega uzimalo po 1 GB prostora na disku!!!!Kako da to manje zauzima?
![]() |
#2 | |
Premium
|
Re: Koja DVB-T kartica?
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Meni je ta XT koju misliš kupiti bila spojena kabelska/video/VIVO i radi izvrsno. Mislim-ako imaš kvalitetan signal nema potreba da kupuješ dodatnu Tv-karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno si snimao u nekompresirani AVI pa ti je zato uzimalo tolko mjesta. Snimaj u MPEG-2 na nekih 6000 kb/s.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: Koja DVB-T kartica?
Citiraj:
Je satelitska kartica , te nemože lovit zemaljski program. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
DVB-T se spaja na običnu tv antenu(riblja kost ili nešto slično) te služi za gledanje zemaljskih programa (HTV 1 i 2,RTL, Nova). U VIDI-u 116/2005 imaš test i USB i PCI DVB-T tunera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
DVB-T spajas na obicnu antenu tj. antenski sustav za DVB-T je isti kao i za analogiju.
![]() |
#10 |
Premium
|
Thnx,idem danas po Cinergy T2 DVB-T... Btw koliko programa cu moc gledat? Mislim da je malo glupo dat 800kn a onda da vidim 3 kanala ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
S tim da ce ti signal na krtici mozda bit jos losiji nego na telki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Moci ces gledat 4 kanala - HRT 1 i 2, NovaTV i RTL. Buduci da si iz Ri, pretpostavljam da imas dobar signal s Ucke.
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Valjda ce s vremenom i ostale TV kuce preci na DVB-T,nadam se RI TV,nigthmare stage zeljka malnara ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
Ali u roku 5-7 godina bi mogle... u Europi je sad trend ukidanja analognih signala pa to mora stici do nas prije ili kasnije. Kako to ide kod nas - vjerojatno kasnije ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Mislim da OiV imaju neku dobru viziju pokriti digitalnim signalom u roku neke 2 godine. Možda ima šta na o tome na njihovom webu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
A kad ce ostale (lokalne) TV preci na digitalni signal.. mislim da to nece biti prije 2010.
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
To da. Lokalne TV jedva da su i na ovaj način uspješne a još ulagati u novu opremu za emitiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
DVB-T u OS!
Pozdrav,WF opet u dubiozi! Zanima me kako stojimo sa DVB-T prijemom u Osijeku,ako netko zna slučajno preciznije, za Donjogradsku regiju.Ako da,KOJI prijemnik odabrati u kombinaciji sa sobnom antenom,jer nemam mogućnosti postavljanja "riblje kosti",tj vanjske antene(armirano-betonska zgrada I kat,zajedničke antenske instalacije u zgradi definitivno izvan svake funkcije...). :mad: Sve najbolje za netom prošle blagdane,sa malim zakašnjenjem,od WF-a! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kolko ja znam, pokriveni su samo Zagreb i Rijeka, a i to je još eksperimentalno.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mislim da su pričali da će i u OS početi probno emitiranje (ako već nije) Najvjerovatnije se da uloviti nešto i HU i od komšija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Dali ta DVB-T kartica može hvatati i običan signal ? Ima li koja karta da podržava oba standarda ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Guest
|
Da,postoji ih više koje to objedinjuju.Pokušaj u bilo kojoj malo bolje opremljenoj trgovini hardware-om,biti će izbora ![]() Da,Osijek je počeo,znam pouzdano da u zapadnom dijelu grada(Višnjevac) ljudi imaju signal(navodno,tamo je i odašiljač). Donjogradska regija u OS,opet kol'ko je meni poznato,nema optičku vidljivost spram odašiljača,i baš me zanima kako stojimo sa signalom.Bilo bi pametno da se netko iz trgovina sa odgovarajućom opremom (lap&stick) proveze gradom i utvrdi stanje prijema signala.Jer,ja bih prvi kupio(i još 4 prijatelja) za svoj PC&TV,al' šta ako nismo kvalitetno pokriveni,bio bi to bačen novac,zar ne? A gospoda koja se bave prodajom,također bi imala koristi od navedenoga. ![]() ...a nekakva analiza(rezultat testiranja) uređaja u uvjetima lošeg/lošijeg prijema? Preporuke? Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 10.01.2006. u 10:40. |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
...mali ispravak za područje OS;exp.odašiljač je u Josipovcu ne u Višnjevcu! 'Ajmo braćo,preporuke za izbor najadekvatnijeg uređaja...ajmooooo |
![]() |
![]() |
#25 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Objekt Frekvencija Kanal Širina kanala Mod Modulacija FEC Zaštitni interval
500 kn u Hg spota mislim--> Citiraj:
PHP kod:
500 kn u Hg spota mislim
![]() |
![]() |
#26 |
humanoid carbon unit
Datum registracije: Aug 2004
|
Nešto o antenama? prve DVB-T kartice kaj sam vidil imale su ful malu antenicu (ko' i Yakumo stick), jel' to dovoljno za 'vatat signal? Ima slične probleme kao i neki ovdje s postavljanjem vanjske antene pa bih baš zato uzeo DVB-T karticu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Dovoljan ti je ta mala antena ako imas opticku vidljivost prema odasiljacu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|