|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
Premalo Ram memorije / Browser uzima puno ram-a
Dakle problem je jer imam stariji racunar koji ima samo 320MB rama i procesor od 1.3Ghz na njega sam instalirao Windows XP i radi okej ali je problem jer browser uzima puno ram memorije sa dva taba otvorena kompjuter pocinje da koci . Danasnji browseri puno uzimaju ram i ne znam koje bi onda rijesenje bilo za starije racunare . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Nabij jos rama,pogasi nepotrebne gluposti i instaliraj slimbrowser. Vise od toga ne mozes. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
U principu, ne uzima ti browser kao browser puno memorije, nego ono sto renderira, odnosno stranice. Slike, CSS, JS i multimedija (Flash i braca) jednostavno ubijaju pricu i nemas tu sto pametno za uraditi osim dodati jos RAM-a, kao sto ti je sugerirano.
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Kad su vec moderne stranice toliko zahtjevne bilo bi pristojno od browsera da ne pozderu ~200 MB RAM-a kad ih samo pokrenes, bez ijedne ucitane stranice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
http://i61.tinypic.com/16hnupx.png
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Necu da ulazem u ovaj kompjuter jer je star kao Grcka , jednostavno nema rijesenja za ovaj problem jer kao sto ste rekli danasnje stranice su prezahtjevne . A o tome koliko flashplayer trazi od racunara da ne govorim imam puno jaci racunar od ovog 2GB rama i idalje pri koristenju youtuba se javljaju problemi zbog flashplayera. ZAKLJUCAK:Ovi stari racunari su beskorisni sve sto se snjima moze jest to da se instalira neki player i slusa muzika ili gleda film . |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() Flash je opcenito zlo koje bi trebalo iskorijeniti. Steta sto je prekasno za to. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Flash sranje bio i osto , koristim firefox manje uzima rama od chroma , a IE je posebna prica to nije nizasta nikad ga nisam ni koristio niti cu . |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Paaaa IE 11 i nije tolko loš čak :P Radi bolje neg FF u zadnje vrijeme. Al kak su svi već rekli, nema tu kruha nažalost, možeš maksimalno rasteretit kantu na bare minimum i badave sve to kad te jedan današnji webpage poždere kompletno. Ak naletiš na neš memorije, pikni to nutra jer ti nema druge nažalost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
Citiraj:
Isplativije je uzet polovni komp koji sve te gluposti gura bez problema, a iz starog povadit i reciklirat sve kaj se može... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
hehe , imam ja bolji racunar imam jos par laptop-a ali htio sam ovaj stari da vratim u zivot da mi bar za nesto sluzi . U svakom slucaju hvala svima na razmjeni misljenja ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
~~~
Datum registracije: Nov 2009
|
mozes si dat Qtweb minimalan je ali podrzava sve nove standarde i stvarno je lagan samo ce ti mozda smetati ta minimalnost i nemogucnost namjestanja UI-a po zelji
Why would you invite a mushroom to a Christmas party? He's a fun guy to be with. Why do mummies like Christmas so much? Because of all the wrapping. Why does Santa have three gardens? So he can "ho ho ho". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|