PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   Premalo Ram memorije / Browser uzima puno ram-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=262731)

zmay123 03.09.2014. 22:55

Premalo Ram memorije / Browser uzima puno ram-a

Dakle problem je jer imam stariji racunar koji ima samo 320MB rama i procesor od 1.3Ghz na njega sam instalirao Windows XP i radi okej ali je problem jer browser uzima puno ram memorije sa dva taba otvorena kompjuter pocinje da koci . Danasnji browseri puno uzimaju ram i ne znam koje bi onda rijesenje bilo za starije racunare .

smuchac 04.09.2014. 02:00

Nabij jos rama,pogasi nepotrebne gluposti i instaliraj slimbrowser. Vise od toga ne mozes.

Bubba 04.09.2014. 11:58

Citiraj:

Autor zmay123 (Post 2654578)
Dakle problem je jer imam stariji racunar koji ima samo 320MB rama i procesor od 1.3Ghz na njega sam instalirao Windows XP i radi okej ali je problem jer browser uzima puno ram memorije sa dva taba otvorena kompjuter pocinje da koci . Danasnji browseri puno uzimaju ram i ne znam koje bi onda rijesenje bilo za starije racunare .

Nabacis links ili w3m.

U principu, ne uzima ti browser kao browser puno memorije, nego ono sto renderira, odnosno stranice. Slike, CSS, JS i multimedija (Flash i braca) jednostavno ubijaju pricu i nemas tu sto pametno za uraditi osim dodati jos RAM-a, kao sto ti je sugerirano.

nex 04.09.2014. 12:14

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2654869)
U principu, ne uzima ti browser kao browser puno memorije, nego ono sto renderira, odnosno stranice. Slike, CSS, JS i multimedija (Flash i braca) jednostavno ubijaju pricu i nemas tu sto pametno za uraditi osim dodati jos RAM-a, kao sto ti je sugerirano.

Kad su vec moderne stranice toliko zahtjevne bilo bi pristojno od browsera da ne pozderu ~200 MB RAM-a kad ih samo pokrenes, bez ijedne ucitane stranice.

Bubba 04.09.2014. 12:25

Citiraj:

Autor nex (Post 2654886)
Kad su vec moderne stranice toliko zahtjevne bilo bi pristojno od browsera da ne pozderu ~200 MB RAM-a kad ih samo pokrenes, bez ijedne ucitane stranice.

Nemam pojma koji browser koristis, ali, primjerice...

http://i61.tinypic.com/16hnupx.png

zmay123 04.09.2014. 12:35

Necu da ulazem u ovaj kompjuter jer je star kao Grcka , jednostavno nema rijesenja za ovaj problem jer kao sto ste rekli danasnje stranice su prezahtjevne . A o tome koliko flashplayer trazi od racunara da ne govorim imam puno jaci racunar od ovog 2GB rama i idalje pri koristenju youtuba se javljaju problemi zbog flashplayera. ZAKLJUCAK:Ovi stari racunari su beskorisni sve sto se snjima moze jest to da se instalira neki player i slusa muzika ili gleda film .

nex 04.09.2014. 12:41

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2654900)
Nemam pojma koji browser koristis, ali, primjerice...

http://i61.tinypic.com/16hnupx.png

FF i Chrome. A ovog ne koristis ga ni ti. Ajd mu odgovori 'yes' na to pitanje koje ti je postavio. :p

Citiraj:

Autor zmay123 (Post 2654911)
A o tome koliko flashplayer trazi od racunara da ne govorim imam puno jaci racunar od ovog 2GB rama i idalje pri koristenju youtuba se javljaju problemi zbog flashplayera.

Flash je opcenito zlo koje bi trebalo iskorijeniti. Steta sto je prekasno za to.

zmay123 04.09.2014. 12:47

Flash sranje bio i osto , koristim firefox manje uzima rama od chroma , a IE je posebna prica to nije nizasta nikad ga nisam ni koristio niti cu .

Chuxonja 04.09.2014. 13:02

Paaaa IE 11 i nije tolko loš čak :P Radi bolje neg FF u zadnje vrijeme. Al kak su svi već rekli, nema tu kruha nažalost, možeš maksimalno rasteretit kantu na bare minimum i badave sve to kad te jedan današnji webpage poždere kompletno. Ak naletiš na neš memorije, pikni to nutra jer ti nema druge nažalost.

Valley7 04.09.2014. 13:22

Citiraj:

Autor Chuxonja (Post 2654936)
Paaaa IE 11 i nije tolko loš čak :P Radi bolje neg FF u zadnje vrijeme. Al kak su svi već rekli, nema tu kruha nažalost, možeš maksimalno rasteretit kantu na bare minimum i badave sve to kad te jedan današnji webpage poždere kompletno. Ak naletiš na neš memorije, pikni to nutra jer ti nema druge nažalost.

I opet će mu se kanta gušit radi slabog procesora... To je tak sa antiknim mašinama, pokrpaš jedno usko grlo da bi se pojavilo drugo, nikad kraja...

Isplativije je uzet polovni komp koji sve te gluposti gura bez problema, a iz starog povadit i reciklirat sve kaj se može...

zmay123 04.09.2014. 17:47

hehe , imam ja bolji racunar imam jos par laptop-a ali htio sam ovaj stari da vratim u zivot da mi bar za nesto sluzi . U svakom slucaju hvala svima na razmjeni misljenja !

Valley7 05.09.2014. 16:54

Citiraj:

Autor zmay123 (Post 2655105)
hehe , imam ja bolji racunar imam jos par laptop-a ali htio sam ovaj stari da vratim u zivot da mi bar za nesto sluzi . U svakom slucaju hvala svima na razmjeni misljenja !

Uvijek možeš staviti neki text-based browser pa vidjet...

HumWeed 07.09.2014. 18:33

mozes si dat Qtweb
minimalan je ali podrzava sve nove standarde i stvarno je lagan

samo ce ti mozda smetati ta minimalnost i nemogucnost namjestanja UI-a po zelji

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:05.