|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Koji se procesor slabo grije?
Planiram si sloziti jedan NAS pa me zanimaju procesori koji se slabije griju, a vezano uz to ventilatori stvaraju manju buku. Nekako je to najbitnije jel makina ce ipak raditi 24/7. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
intel ili gigabyte ploča s atom procesorom. pasivno
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Slazem se, malo se griju, malo struje trose, ploce na kojima dolaze su jako male pa se daju svugdje ugurat. A mozes i npr. nabaviti neki stariji proc npr. neki P3 i onda ga ili malo undervoltat ili mozes malo improvizirati s nekim malo boljim hladnjakom da ga hladis pasivno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ili venice ili atom.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
recimo jedan Sempron LE 1100 koji obicno rade na defaultnom taktu uz dosta manju voltazu od defaultne.... Ne sjecam se brojki ali ako je isao sa 2 na 3 ghz bez dizanja voltaze (osim malo tipicnog gigabyte overvoltanja) vjerovatno moze ici prilicno u minus na defaultnom clocku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za 600kn se nađu ploče sa ugrađenim Atomom. Atom ima pasivno, a NB aktivno hlađenje (sic!). Netko ovdje je čak radio takav NAS. http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.306.417
![]() |
#8 |
Guest
|
Nisam probao ali sam čuo da Celeron 420 radi sa stock hladnjakom kojem je skinut ventilator. ![]() A prijatelj mi se kune da je par puta radio bez ikakvog coolera. Pa sad, ima tko celerka da nam kaže koliko se grije? ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Ja imam tog celera i moram priznat da se jako malo grije, upalio sam komp bez coolera na njemu na gigabyteovoj ploci i tempa nije prelazija 40C, naravno samo u biosu, u windowse nisam ni probavao, sa intelovim stock coolerom na 800rpm procesor u loadu radi na 24C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
ovo je sick za boga miloga ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
Bar tako cita Core temp, mozda je senzor zaledjen na ploci? neznam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guest
|
Ovo za Load 24°C mi je teško povjerovati. ![]() Ali eto, svi koji ga imaju isključe vent na procu.. dovoljan je pasivac i malo propuha u kućištu. ![]() Citiraj:
![]() Drži ga na stock hladnjaku a ako bude bučan lako izgasiš vent. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 10.04.2009. u 21:13. |
|
![]() |
![]() |
#16 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Moze se i neki C2D E4x00 ako se downclocka na nekih 1.1ghz. Radi potpuno bez hladnjaka, znaci samo goli proc. Ali onda moze bit svasta ako se BIOS vrati na default postavke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() |
#20 |
OC addict
|
![]() Ja imam u staarom kompu Celeron 800MHz i na njemu neki mali cooler,skinuo sam ventilator i bez problema je radio,temp nije prelazila 42C,radio sam u PhotoShopu i sve 5,isto tako je vrtio i igrice poput GTA:VC i jos neke,ALI kada sam igrao igrice na njemu bez hladnjaka temp je bila 48C (bez ventilatora)...inace sa ventilatorom je temp 29C load i oko 20C idle |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
![]() Komp u frižideru bio? ![]() Citiraj:
Ae, my mistake ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
vjeruj da može. isprobano na 667mhz! malo JE sporo doduše. kod mene je u staroj makini bio p3 na gore navedenoj frekvenciji, sa u potpunosti pasivnim coolerom i sa samo 1 ventilatorom u napajanju, i makina je radila mjesecima bez gašenja potpuno normalno i hladno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
gaymerkojikrsizakonefizike Moj E2180 ouvererekolokan na 8GhZ sa diy hlađenjem by moja usta(puhao sam po njemu) je u idleu 14, a full load sa fotešopom i poslje efekcima+prajm devestpet 28 stupnjeva. ![]() /gaymerkojikrsizakonefizike |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Sasaki, lik ovdje tvrdi da to Celeron moze hendlati ![]() ![]() Upravo sada isprobavam na svojoj kanti kolika je razlika u jednom jedinom steppingu PIII procesora, razlika izmedju cC0 i cD0 je skoro 10°C u loadu u korist novijeg steppinga cD0 koji je izdan zbog problema sa grijanjem PIII procesora od 1.13GHz...cC0 ode na oko 50°C, a cD0 nece preko 40°C u loadu. Najbolji pick za tiha racunala su Tule jezgre sa 256kB kesa ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
celera. Neka uzme 420, skine vent sa stocka i bit ce zadovoljan. -->
![]() Pa di cemo sad usporedjivat 775 i 370 celerone, razlika je velika. Ovaj 420 se puno manje grije od bilo kojeg 667--> celera. Neka uzme 420, skine vent sa stocka i bit ce zadovoljan.
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|