|
![]() |
#1 |
Guest
|
Sharkoon Rebel12 mod
Evo,nakon unakaživanja serije kojkakvih Codegena i srodnika im,odlučio se ja malo modati dotičnoga iz naslova.Dakle,u nedostatku vremena i adekvatnijega alata(i uz polumrtav fotoaparat),nisam slikao pojedine korake,no rezultat (početni,molim,daleko je ovo od gotovoga ![]() Ionako je sve počelo skidanjem bočne stranice,kao i uvijek,pa je red da time i zaključimo prvi dio posla ![]() EDIT:Originalne sličice su nestale ![]() Uglavnom, sada se tekst neće više previše poklapati sa slikama, ali nije bitno toliko...važno je da ljudi koje je ovo zanimalo steknu kakav-takav dojam u šta sam se ja to uvalio svojevremeno ![]() Još jedna mala napomena- ovo sada unutra je single 4870, orig. mod je rađen za CF setup, i reverzibilan u potpunosti. Slike: ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 25.06.2010. u 14:05. |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 08.05.2008. u 11:06. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Posto imam isto kuciste zeljno iscekujem daljni razvoj moda.. ![]() Samo nazalost kablove da hocu nikako nemogu sakriti (hebena GTX-ica i njezino dodatno napajanje :-/ )
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
@Gjurovski: Da,na ovome kućištu nema prostora za neko veliko skrivanje kablova iza bočne stranice(prava šteta,jer kućište obiluje prostorom). @Pepermint:Kako samo bočna,pobogu? ![]() ![]() ![]() Dobro,kućište je relativno novijeg datuma,time je i teže (nekima) skužiti onako,od prve,šta je napravljeno. Naime,izuzev ona četiri vijka,promijenio sam pristupnu stranicu,tako da se sada otvara kao na slikama gore.Inače,tvornički ima pristup kao i 99% kućišta na tržištu,sa desne strane,ako gledamo sprijeda.A ja neb' tako. To je,naravno,samo posljedica neke vrste upside-down moda,tako da proc sada leži na dnu kućišta,gdje je hladnije,kao i mema,chipset manje-više,a grafa je-gore,kao i napajanje(čiji vent želim iskoristiti za sukciju toploga zraka pod kupolom). Grafa tu profitira jako.Zbog konstrukcije hlađenja(cijevnog),u svim verzijama,praktički sve do pojave verzije Ultra za ATI 3870,novim položajem će takve konstrukcije znatno profitirati,tj.očekujem bolju učinkovitost toga tipa coolera. Za one koji neznaju,to je ta grafa.Mrak hlađenje,koje će postati još mračnije,nakon što ja završim sa njime...(barem se nadam takvome ishodu).Naravno,konstrukcija će odmah biti pripravna za prihvat crossfire-a (ne kiseli mi se Acc rev.2 valjda bezveze u ormaru ![]() I još nešto (umalo zaboravih):toplo sam se nadao da kućište ima dvostruki krov (iz više razloga),ali-nema,i to mi je zagorčalo cijeli mod odmah u startu,jer,prednji dio,krov i dno su na tvornički predviđenim mjestima,tako da sam ga ,praktički čitavoga morao rastaviti,da ne bude kompromisa između estetike & funkcionalnosti.A to je bila prava noćna mora,no-ipak,zadovoljan sam početkom. Ehhh,mogao bih ja još jako puno ovako,ali to je mlaćenje prazne slame,a Rebel čeka... Sve koje nešto zanima,pitajte,pokušati ću vam biti od koristi...ali prvi savjet:rasturite prvo par no-name kućišta (ako već niste) prije nego krenete u ovakvo nešto,jer velika je šansa za fatalan zaheb kod ovakve vrste moda,a onda... Btw,koliko ljudi na Forumu uopće ima ovaj upside-down mod? Bilo modano,ili tvornički (Silverstone Temjin 6 vlasnici,javite se sa opažanjima). Znam za ^SU^-a da je svojevremeno izveo takvo nešto,ali bih volio još poneko iskustvo iz prve ruke,pa...samo dajte,postajte. LP svima ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Plastisha? http://forum.pcekspert.com/showthrea...806#post972806 ![]() Citiraj:
ja bih ipak rasteretio napajanje od te zadace izvlacenja zraka. jer je taj zrak topao a napajanu treba hladan zrak (onda radi na nižem broju okretaja njegov fan jelte) pošto imaš mjesta iznad, možda da ga podigneš još, pa pregradiš potpuno prostor između ''MBO-CPU-VGA'' i ''napajanja+hdd''. pošto su hdd i napajanje relativno hladne komponente i mogu funkcionirati same za sebe uz zadivljujuce niske temp. (u tunelu da napajanje vuce zrak preko hdd-a i onda ga baca van) sve tiho i hladno. a ostatak kompa rjesavas prema potrebama, koliko ti se vec grije CPU i VGA. tako ima antec182 i po meni to radi izvrsno (samo su oni stavili hdd i PSU skroz na dno da smanje razinu buke hdd-a koja dolazi do korisnika)
![]() |
![]() |
#8 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo kako to kod mene zgleda: Ma nemoguce je ti ista uciniti sto se tice kablovinje, i da sakrijem opet mi ostaju ova dva koja koja idu u grafu tj. 4 pa sam odustao nemam ja zivaca za to.. ![]() A ledica je prebolesna, kao da su je sljepci stavljali na kuciste, nema razlike kada mi je u sobi upaljeno svjetlo i ugaseno ![]() ![]()
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
@TomRi:Ej,hvala,to sa Plastisha-om mi je promaklo,nisam dobro pripremio domaću zadaću,očito ![]() Plastisha je umjetnik&mudar čovjek,jer je išao u izradu kućišta "od nule",to je X kategorija jače od moga levela,a ja sam (neplanirano) zagrizao u najgore-preinaka već postojećeg kućišta.I ja sam mislio da ću samo preokrenuti kavez,ali malo sutra! Napajanje će imati "malu" ispomoć u vidu jedne 120-ice "tik-do" straga,tako da se ne bojim previše za njega...ionako će mu uloga biti više sekundarna.Uostalom kada izvedem planirane tunele kako sam ti u PM-u opisao,stvarno ne vidim šta bi to još moglo biti izvor zagrijavanja,a da nije već "zarobljeno" u svome tunelu @Gjurovski: ![]() ![]() A,ledice&co ostavljam za kraj,jer kada do toga dođem to će mi biti najmanji problem... Koja ti je ono 14-ica,btw? Nego,ekipa,trebam savjet iz prve ruke sviju vas korisnika 140mm ventova (ali samo iz prve ruke,stvarno),u potrazi sam za dotičnima,i dok ih ne nabavim,osim bazičnoga paint job-a,mod ide u hibernaciju ![]() Zahvaljujem unaprijed. Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 08.05.2008. u 19:33. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
140mm ventovi su daleko najbolji ventovi sto sam dosad imao prilike probati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
sharkoon 140mm mislim da su do prije tjedan dva ti bili jedini dostupni na nasem trzistu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
Evo,u LinksuOS su mi obećali sačuvati 4kom Sharkoon SystemFan S 140mm fanove,koji stižu kroz cca 2tjedna,ali,bez brige,ne mirujem...ima nekih(da nekih!) izmjena od prvobitnoga plana,prije svega mislim malo više posvetiti pažnju utišavanju kompa(ah!znao sam da će me kad-tad ova faza lupiti),nauštrb estetike,donekle,ali nipošto funkcionalnosti!(čitaj:hladno&tiho-tu nema kompromisa) Imam (polu)nove zamisli,pogotovo rješenja za HDD,mislim da ću poslušati savjet TomiRi i napraviti neku vrstu hibrida od njegove preporuke za odvojenu termalno-zvučnu zonu+nešto što mi je sinulo gledajući što to gospo'n ^SU^ petlja ![]() ![]() Btw,Osječani moji dragi,jel' zna netko gdje u ovome našemu lijepome gradu postoji netko tko se ne boji naručiti par listića vodobrusnoga papira gradacije 1200+,netko dovoljno hrabar i lud da to napravi,prkoseći usudu i neminovnome bankrotu? Jučer sam po onoj pljusčini kružio gradom,ali bezuspješno,pa sam lagano već... jel'te. Zahvaljujem unaprijed! |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Oooo,bratee,ovi u Pevec OS nikada ni čuli za te gradacije (mislim,da su ikada imali na lageru). Bio prije cca 1mj. u ZG u Pevecu (Žitnjak,jel' dovoljno veliko? ![]() ![]() E,sad,nepolirana baza mi neće majci u kantu ovu,a opet ništa od mjerenja i rezanja dok proc nije gore,kao niti povratka na stari case. Daklem: 1.Čekam ventove iz Links-a 2.Šugavi brusni papir bez kojega sam ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jul 2006
|
Pa kolega jedina ti je šansa da se uputiš u neku autolakirnicu i užicaš neki kom. vodobrusnog papira ![]() Naveo sam dotičnog jer znam da koriste navedenu gradaciju od 1000-1600 čak.Takve gradacije češ teško nači u trgovini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
pogledaj ducane za boje i lakove. ja imam u jednom malenom b&l ducanu papir 2000 gradacije. veliki shoping centri ne drze tako specificne stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ali,sramota je to da se takve banalne stvari tako teško dobavljaju u gradu reda veličine jednoga OS-a.Da se čovjek zapita... Jadan taj "Hempel" u ZG,kada im dođem na vrata...sve ću zalihe otkupiti,od 1200 pa naviše ![]() Enivej,iozbušio sam okvir ispuha za napajanje i rupe,te maknuo mrežicu sa stražnje 140-ice,no nedovoljno da bih slikao,nije nešto bog-zna-što za slikati.Prave stvari tek slijede ![]() I još nešto:mali info za one koji traže nešto poput Dremela.Nabavio sam kopiju u Einhel-ovoj izvedbi prije koji mjesec(u Mercator-u),i mogu reći da se čisto solidno nosi sa rezanjem lima,brušenjem...jedino što relativno malo reznih pločica dobijete sa njom,tj.brzo se to istroši,makar se dobije cijelo čudo kojekakvih nastavaka.A u rinfuzi se rezne ploče teško dobavljaju. Ukratko,moja preporuka za dotični uređaj.Cijena cca 250KN(sad nisam siguran više,ali +/- 20-ak KN,ne više). LP EDIT: Evo,zvali iz Links-a i stigla 3 od 4 potrebita venta ![]() Ha,ništa,čekamo još taj jedan...papir još nisam stigao potražiti. Ali,kupio sam onaj Cooltek-ov četverokanalni potenciometar,dobro će doći sa tom hrpetinom ventova koju mislim uhljebiti u kanti ![]() Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 28.05.2008. u 17:34. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
stane li u rebela12 12 optikanera ? (mogu li se skinuti ti 3.5" nosaci u najgornjem "slotu" i moze li se skinuti plastika naprijed) ne pitajte zasto bi mi trebalo 12 x 5.25" mjesta ![]() P.S. nema prikladnije teme od ove iako je stara 3 mj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
sta mislish tko je ovo jednom napisao? ![]() Citiraj:
![]() ehh sad josh novcanik nagovorit da prati zamisli .... P.S. narafno ne sve odjednom ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
po mojim proracunima stane 22 (16 u 5.25 s ovim CM modulom i 6 normalno)sto je dovoljno ![]() ![]() kome treba optikaner ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Ovo za optikaner: Zivio stick. Za cijenu przilice kupis si veliki stick.
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
ma necu kupit 22 disk odjednom ![]() koliko novaca toliko diskova (za pocetak vjerojatno 4-6 (ukoliko uopce budem isao to radit) da popunim kontroler na ploci). samo razradjujem opcije. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
party pooper ![]() kao sto velim - razradjujem opcije, ali je u najmanju ruku perverzno da stanu 22 diska u to kuciste. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Imaš vodobrusnog na divaltovoj, na ulazu u wilsonovu kod bijelo plavih... Ima i kod mene još negdje u ladici od 400, 800, 1000 i 1500... Znaš kako znam di su kad sam ubacio Big Typhoon bez poliranja i sa pastom što je ostala od starog kulera na procu...
![]() |
#30 |
Premium
|
POP - baci oko na datume ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|