Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor Flikoman
Blues, jazz, soft rock, acoustic, vocal, instrumental, lounge, ambient.
Sve u tom stilu.
|
Dakle uznapredovao si od
Citiraj:
Autor Flikoman
Slazem se da to tutnji i razbija, da ne svira kvalitetno. Al meni treba nesto kvalitetno i jako, da nikad necu imat potrebu pojacat dokraja, a to sa Diamondima 9.1, uzas. House & RnB glazbu ponajvise slusam, tako da, razumijes valjda o cemu pricam. Meni bi trebalo, ajd, necu pretjerivat, oko soma eura za HIFI koji bi donekle zadovoljavao moje potrebe. Mozda se to nekome cini djetinjasto, shvacam, al svaka budala ima svoje veselje.
|
I ovakvih setupa
Citiraj:
Autor Flikoman
Posto dosta pratim ovu temu, ispitujem razna pitanja, barem da pokazem sto trenutno imam u sobi ... S vremenom cu otici na 2.1 HIFI, kad ce biti love, jer sam fakat zahtjevan sto se tice zvuka, tako da, trebalo bi mi oko 15 - 20 000kn za 2 samostojeca, sub i pojacalo. I da, sto se tice glazbe, volim pretjerivat, tako da, ne pitajte nista oko toga
S ovime sto sam slozio sam zadovoljan sto se tice jacine, glasnoce, bassa. Kvaliteta bi mogla, naravno biti puno bolja.
Napravio sam nove kabele, tako da Logitech Z2300 svira sa Z5500 satelitima, dok Z5500 svira sa kvalitetnijim Geniusovim satelitima, centralnim zvucnikom spojenim u seriju sa Z5500 centralnim. Sve u svemu, ovo jako lijepo svira.
|
Citiraj:
Autor Flikoman
Ako će me ikad sve to pustiti, opet ću uzeti Z-5500. Zašto? Sve je već opisano u ovoj, čak i u 500 tema prije.
@ syss
Potpis na sve.
@ Bluzer
Razumijem tvoju poantu, ali vjeruj mi, kad taj SUB udari na nekoj sceni u filmu, Jamote i sve te gluposti do 2k, 3k kuna ćeš bacit u smeće jer ovo pruža odličnu zabavu, sami osjećaj snage (zanemarimo kvalitetu reprodukcije). Na kraju krajeva, gledaj kaj sam ja imao za 2k kuna, ne pitaj kako tako jeftino  (već je bila slika u jednoj temi)
Ne da su se stakla tresla, nego cijeli drveni okviri prozora.
|
Također govorimo o osobi koja je pred godinu dana izjavila
Citiraj:
Autor Flikoman
|
Sad odjednom kuži sve u 16.
S tim DAC-om bu na kraju bilo ko i s onim samogradnjama. Tamo je bilo kako je ono vrh, da je na njima radio Ishmael a na kraju svi znamo kako je završila ta ''suradnja''.
Citiraj:
Autor Ishmael_
Pozdrav ekipi koju znam s audiofil.neta, i svima ostalima. Ovo je moj prvi post ovdje i nadam se dobrom druženju i kvalitetnim informacijama. Nakon dugo vremena sam poželio nabaviti novi stroj, pa sam svratio ovdje po infose.... i naletio na HIFI temu
Čitam proteklih desetak stranica gdje me se spominje, glavom bez brade, pa sam htio ispraviti par netočnih navoda 
Oni nesretni zvučnici o kojima se raspravlja... njih je složio jedan tip prema informacijama objavljenima na audiofil.netu i hrpi pm-ova i emailova koje sam mu nadobudno napisao, telefonske razgovore da ne spominjem.... S kolikom uspješnošću, vidljivo je na slikama. Usprkos nepreciznosti u izradi i nepoznavanju osnova (bez želje i truda da da se iste nauče, čak i uz moj priličan angažman), pretpostavljam da zvučnici ipak zvuče solidno. Toliko sam svog vremena poklonio tom čovjeku, da moraju raditi bar solidno.
Ovi zvučnici su razlog mom gubitku volje da i dalje dajem informacije o svojim kutijama koje predstavljam na audiofilu. U početku sam nadobudno stavio neke informacije na forum, u najboljoj namjeri, ali su stvari krenule tokom koji nisam očekivao. U vezi izrade su mi se dosta javljali ljudi koji nemaju blage veze o izradi zvučnika, stolarskih/elektroničkih vještina u rangu ovdje prikazanih kutija, i bez želje da nešto i nauče u tom polju, već više sa željom da posjeduju vrhunske kutije za sitne novce. Čast izuzecima poput ovdje prisutnog člana Don, koji su dali sve od sebe da me što manje nepotrebno ispituju i da probaju sami zaključiti/naučiti neke jednostavnije stvari. Takvima mi nije bilo teško napisati ekran teksta po mailu ako treba.
Oni ostali, poput Flikoman-a, ispituju kojekakve sitnice unedogled, i onda opet rade po svom. Da bar se onda potrude postaviti pitanje kako spada, nego se od mene traži i da glumim wiki! Pa čovječe ukucaj taj "RC-filter" u google!
Skretnicu u tim sfušanim kutijama nisam ja radio. Zapravo te kutije i skretnicu nisam nikad niti vidio u živo. Moj pokušaj pomoći (najbitniji dio) se sastojao u savjetima kako modificirati visokotonce i kako otprilike podesiti skretnicu za drukčiji visokotonac nego što je bio u originalu. Pokušaj kažem, jer usprkos valjda deset ekrana teksta nisam siguran da je meštar uspio shvatiti što znači fino podešavanje vrijednosti skretnice. Nema tu magije, optimalno bi bilo imati mjernu opremu da se može vidjeti što se radi, ili bar volje da se "na uho" sluša koja varijacija bolje zvuči. Velika je već stvar kad pouzdano znaš shemu skretnice koja radi dobro i približne vrijednosti elemenata. Samo si treba dati truda i dovršiti ju, da se dobije optimum.
Istu torturu sam djelomično prošao s Flikomanom, i odlučio sam prekinuti dopisivanje zbog previše živciranja. Nitko ne može napamet reći koje bi to točno vrijednosti bile optimum u datom slučaju, ukoliko nije tu kombinaciju drajvera već koristio. Nema tu niakakvog skrivanja ni mistificiranja. Jednostavno NE ZNAM niti itko može znati bez mjerenja, simulacija ili bar isprobavanja. A ja taj posao ne mogu niti neću obavljati za nekog gotovana.
Isto tako sam utrošio sigurno dvadesetak mailova na objašnjavanje kako modificirati Rotel 971, na što je uslijedila prodaja istog i kupovina Audiolaba, usprkos opetovanoj sugestiji da će modani 971 sigurno zvučati bolje i gomili truda uloženoj u pisanje tih dvadesetak mailova. Tko je tu lud? Me myself, and me again!
Što se tiče ožičenja.... dobro podešena skretnica čini najveću razliku između solidnog i izvrsnog rezutata. Ožičenje nije nebitno, ali je za dva reda veličine manjeg utjecaja od pravilno podešene skretnice. Zato ako kutije ne sviraju bar vrlo dobro, kablove mijenjajte zadnje očekujući poboljšanja 
|
Čisto sumnjam da i ova suradnja vezana uz DAC nema ovakvu pozadinu.
Citiraj:
Autor Imagine
Na koju foru ti u postupku sredivanja svog auta / zamjene dotrajalih guma i kočnica , možeš znati da to utječe na zaustavni put? 
|
NHF ali ovo što on radi nije baš ista stvar ko zamijena dotrajalih guma. Više kao kad netko na svoj auto koji odluči tunirat prvo nakelji gljivu pa ga puca placebo i kak mu auto bolje ide. Ili netko tko na svom piceku digne RAM sa 1333 na 1600 MHz pa ga puca jer mu Aida pokazuje veće borjeve. A IRL kad bi ga posjeo za isti komp prije ili poslije ne bi skužio ništa.
Dakle ovdje nije upitno ima li razlike jer naravno da je ima, mora je biti. Upitno je koliko je ta razlika zaista zastupljena i osjetna, te opravdava li uopće uložen trud, vrijeme i novac.
Citiraj:
Autor Imagine
Modanje komponenata je smiješno , DIY zvučnici su smiješni , kabeli su smiješni.
|
Je ako ti je baza ovo
Nitko nije ljubomoran nego realan. Ruku na srce njega više puca placebo i sam sebe uvjerava u neke stvari nakon što ih čuje od drugih sa foruma nego što on zaista čuje i zapaža.
A evo i konkretan primjer.
Citiraj:
Autor Flikoman
Evo, spojio sam zvucnike na bi-wire. Koristio sam neke vulgaris kabele, tek za pocetak da vidim dal se bude skuzila neka razlika. Moras jos to malo poslusat, al nekako mi se cini da su visoki tonovi malo izrazeniji, zivlji.
Ako mi se bude svidjelo, kupit cu bas original bi-wire kabel.
Jel tko od vas ima iskustva s bi-wire? Vidim da po netu ima puno vise pristasa bi-ampinga (na sto ne bih isao), nego bi-wiringa.

|
Da bi samo par sati nakon što mu drugi član kaže kako je to u biti više mit i sam krenuo u tom toku te sad više ne čuje izraženije i življe visoke tonove.
Citiraj:
Autor medo
Bi-wire je više mit nego korist. Isplatilo bi se staviti tanku žicu na visokotonce ukoliko se koristi jako debela žica za bas kako pojačalo ne bi zaosciliralo kod vrlo visokih glasnoća. Ali to je ekstremna situacija za koju se ne isplati trošiti lovu. Jedan kabel od 2.5 kvadrata po zvučniku je više nego dosta u 99% kućnih instalacija.
|
Citiraj:
Autor Flikoman
Vratio sam kako je i bilo originalno, nemam vise bi-wire. Slusao sam cijelo popodne i zakljucio da je razlika prakticki nikakva, barem je ja nisam primijetio.
|
Hmmm ili je naglo oglušio ili ga je prestao pucat placebo ili je jednostavno povodljiv tuđim iskustvima i izjavama.
Od osobe koja sluša R&B i House mp3-ce preko Z2300+Z5500 sustava tipa samo da je basa i da se tresu prozori, koja ne zna pročitat shemu došao je do osobe koja sluša Jazz i mesari uređaje.
Svi smo mi imali takve faze, no poanta je samo koliko su nas dugo držale prije nego što smo skužili da to nema nekog pretjeranog smisla.
Da se razumijemo, ne želim kuriti vatru, niti mi je namjera neka svađa, na kraju krajeva iskreno me nije briga što radi i koga davi na PM. No gledajući njegove stare postove i ovo sad zbilja ne mogu povući neku paralelu dosljednosti.
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64
Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA