Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.10.2009., 15:07   #2521
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Zanima me Mission M3AS. Tko je imao kakvih iskustva s tim subwooferom? Dal vrijedi 1000kn? Spojio bih ga na komp zajedno sa Z5500, ukoliko ne naidjem na jos jedne po povoljnoj cijeni.

Hvala unaprijed
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 15:42   #2522
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Flikoman Pregled postova
Zanima me Mission M3AS. Tko je imao kakvih iskustva s tim subwooferom? Dal vrijedi 1000kn? Spojio bih ga na komp zajedno sa Z5500, ukoliko ne naidjem na jos jedne po povoljnoj cijeni.

Hvala unaprijed
Pokraj suba od Z5000 se neće ni čuti! Čemu 2 suba?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 15:50   #2523
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
I pitanje u vezi onih DIY kablova od Cat5e s pocetka. Koliki je najmanji promjer banane potreban da moze uc u nju?
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 15:54   #2524
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ja sam imao vulgaris pozlaćene iz čipoteke... ako pričamo o biwire modelu, znači 1 i po kabel je bio najdeblji kraj.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2009., 16:01   #2525
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Koliko na kraju mm kabl izade debel? Jer gledam uzeti banane s Ebaya pa ih ima po 4, 8 i 10mm. A koliko vidim za iste novce (mozda i manje nego sto su ovi iz cipoteke) dobijem daleko bolje
i kupuju skupe lance

Staro 19.10.2009., 16:08   #2526
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Pokraj suba od Z5000 se neće ni čuti! Čemu 2 suba?!
Ocito da mi jedan sub nije dovoljan. Znaci,toliko je slabiji? Hm... Ima li kojido 1500kn,a da je donekle dobar? Jer,koliko vidim, Z5500 se sve manje prodaju,a nedam iznad 1800kn za njih.
Staro 19.10.2009., 16:10   #2527
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Koliko na kraju mm kabl izade debel? Jer gledam uzeti banane s Ebaya pa ih ima po 4, 8 i 10mm. A koliko vidim za iste novce (mozda i manje nego sto su ovi iz cipoteke) dobijem daleko bolje
uf sad si me ulovio... pa zemi neki utp-jac i spoji 12 čistih licni u jednu pa mjeri.

koliko se sjećam (jako sam davno to radio), meni je 12 krutih licni ušlo taman u vulgaris zvučničke tipa ovaj: http://www.njuskalo.hr/image-w450/au...ka-1246250.jpg
Staro 20.10.2009., 19:09   #2528
Amepshi
Premium
Moj komp

Amepshi's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Jel itko od vas ima harman kardon 155 ili ga je mozda cuo? Zanima me kako se ponasa kao stereo pojacalo!
Amepshi je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2009., 23:37   #2529
Flikoman
Guest
Moj komp

Imam jos jedno pitanje.

Gdi kupiti ili kako napraviti ovakav audio kabel? Znaci, s jedne strane mora imati RCA konektor:

http://www.mcmelectronics.com/conten...s4/24-8961.jpg

a s druge strane obicni konektor za zvucnike, ovakav:

http://www.psraudio.com.au/catalog/images/DSC_6144.jpg

Hvala unaprijed
Staro 24.10.2009., 23:43   #2530
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Šta imaš namjeru spajati sa tim kabelom?
dubravkol je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2009., 23:51   #2531
Flikoman
Guest
Moj komp

Preksutra idem po Logitech Z2300, no oni imaju malo drukcije kabele za satelite, a imam ih namjeru promjenit (stavio bih od Z5500 satelite), pa mi treba takav kabel. Znaci, s jedne strane RCA konektor, a s druge strane + - konektor.
Staro 25.10.2009., 00:16   #2532
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Znači treba ti s jedne strane chinch a s druge +/- banane 4mm za u zvučnike, to sumnjam da budeš igdje našao za kupiti, jedino da kupiš sve u chipoteci npr i onda sam polemiš

Šta sateliti od logitecha 5500 imaju buksne za banane? Gledao sam sad malo po netu ali nisam uspio nać sliku
Staro 25.10.2009., 00:37   #2533
Flikoman
Guest
Moj komp

Ne ne, sateliti od Z5500 imaju +/- konektore. Znaci ovo (nije Z5500 satelit, al radi se o istoj stvari)

http://www.techpowerup.com/reviews/T...of_speaker.jpg

dok Z2300 satelit imat 3.5mm jack konektor, a na pojacalo se spaja preko jednog RCA muskog konektora.

Znaci, ja trebam kabel koji ce imati +/- konektore s jedne strane, a s druge strane taj jedan RCA muski (cinc) konektor. Nije mi problem napravit sam, samo da znam tocno kako. Zato i pitam za pomoc.

Edit:

Jel se to ovako spaja?

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto...14762_Full.jpg

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto...58167_Full.jpg

Znaci (sudeci prema izrazima iz druge slike), + u center pin, - na tab i to bi trebalo bih to, jel?
Staro 25.10.2009., 00:48   #2534
dubravkol
Premium
Moj komp

dubravkol's Avatar

Da, to bi trebalo bit tako

Sad sam gledao još po netu ali Z5500 nemaju takve konektore na zvučnicima, imaju ko na slici ovoj
http://images.google.hr/imgres?imgur...FYqMmwOcyPz6Dw

A u te sumnjam da ti budu stale 4mm banane, jer mi ne stanu niti u takve iste konektore na sony mini liniji. Za to bi ti trebali pinovi
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4060111
Staro 25.10.2009., 01:34   #2535
domis
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
ima negdje kod nas za kupiti ovakav kabel?
domis je offline   Reply With Quote
Staro 25.10.2009., 02:33   #2536
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova
Da, to bi trebalo bit tako

Sad sam gledao još po netu ali Z5500 nemaju takve konektore na zvučnicima, imaju ko na slici ovoj
http://images.google.hr/imgres?imgur...FYqMmwOcyPz6Dw

A u te sumnjam da ti budu stale 4mm banane, jer mi ne stanu niti u takve iste konektore na sony mini liniji. Za to bi ti trebali pinovi
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4060111
Nije bit trenutno u konektorima, samo samo u kabelu, koji je je isti za te konektore.

Nije nuzno da kabel ima 4mm banane, jednostavnije je samo ogulit zastitu s kabla i "zalemit" te vrhove tinolom. Znaci, ovako nesto ...

http://www.made-in-china.com/image/2...aker-Cable.jpg

samo kaj na toj slici vrhovi nisu "zalemljeni" ... s druge strane ce ici RCA konektor.

Eto, hvala ti na pomoci ... napravit cu onda 2 kabela prema onoj slici gore i to je to.

Staro 26.10.2009., 20:31   #2537
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Unatrag par dana me pocela mucit smanjena dinamika na manjim glasnocama i dosao sam na zamisao da na svoj stereo nakalemim neki aktivni sub. I onda sam jos naletio na ovo
http://www.audio-kontakt.com/index.p...iew_ad&id=1996
Znaci mogao bi dobiti taj sub ajmo reci za pola cijene jer je kod nas otprilike oko 2 kkn. Meni se ovako cini kao dobra sh prilika.

Pa bi molio ako netko ima iskustva sa doticnim subom, da ih podjeli sa mnom.

Tu se jos nasao i ovaj http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...50287563866868

koji mi se isto cini ok, ali gledajuci ovaj test
http://hdtelevizija.com/2009/05/30/r...lestion-s80/4/
recezenti kazu da ih je bas razocarao, ali to se misli na poglavito na scene u filmovima di kao nije imao snage. Iako ja svoj hifi sistem koristim i za gledanje filmova, nikad nisam bio ljubitelj tih kino efekata, odnosno te nerealnosti.

Komentari vlasnika doticnog Celestiona, pozeljni.

Jos sam naletio na Focal Cub2
http://www.focal-fr.com/catalogue-docs/EN/9/img/156.jpg
pa ako bi netko mogao i o njemu nesto, u biti koji bi bio najbolji izbor od ova 3 suba za ovo sto meni treba?

Komponente sistema su CA A300+CA D300 se, zvučnici QAcoustic 1020, sve povezano sa Suprom 4.0. Zvučnici su postavljeni na masivne stalke i u potpunosti sam zadovoljan zvukom koji mi sistem daje, osim tog nedostatka basa, odnosno dinamike. Prostorija je 4,5X3.5, raspored je čisto ok, naime preselio sam se iz onog stana di sam vodio borbu sa basom kojeg je bilo previse, iako sad jos trebam postaviti police po zidovima, zavjese, neki tepih i ostale sitnice koje zvuk čine boljim.

Znam da tu nitko od vas nije ljubitelj subova, ali meni se to cini kao najbolje i najednostavnije/jeftinije rijesenje mog trenutno problema, jer kazem sistemom sam u potpunosti zadovoljan, i misim da bi dodavanjem tog suba dobio ono sto mi treba. Ali i vi naravno mozete napisat svoja misljenja i stavove.

Znaci meni ne treba sub da mi kolmpletno odrađuje donji dio spektra, vec da samo malo pripomogne bookshelfima, tako da bi on po mojoj procjeni vecinu vremena radio pojacan na nekih 30%.

Jednom priliko sam tako eksperimentirao sa aktivnim subom, ali je u igri bio neki logitech sub od 2.1 sistema za komp, a taj sub je snage 20w i kvaliteta na razini koja nije vrijedna spomena, ali vec se neki moguci napredak dao naslutiti, iako je taj sub bio koma i nije nikakve veze imao sa nekim hifi-jem.

Neki bi rekli da trebam vece zvucnike, ali kao prvo mi se ne da traziti nove zvucnike jer sam sa QA1020 jako zadovoljan i ne bi ih mjenjao, nego bi probao s tim basom, pa ako mi se to ne svidi, uvijek ga mogu prodat, a zvucnici mi ostaju.

Iskreno, max sto bi dao za sub je 1300 kn, a to znaci da dolazi u obzir samo SH, pa da vas sad pitam za neke preporuke ok subova, nema bas smisla, jer ionako sam u svim oglasnicima nasao 3 suba do 1500 kn, iako mi se ovaj Dali sa pocetka price cini kao najbolji izbor.

Misljenja, komentari, prijedlozi, naravno, dobrodosli.
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2009., 21:06   #2538
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

na tvom mjestu bi rađe skupljao još para i uzeo qacoustic sub iz pripadajuće serije i napravio pošten sub/sat setup koji neće tu bit samo reda radi, nego djelovati ko jedinstven setup.

tako ćeš naslijepo najmanje fulati.
Staro 26.10.2009., 21:48   #2539
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
na tvom mjestu bi rađe skupljao još para i uzeo qacoustic sub iz pripadajuće serije i napravio pošten sub/sat setup koji neće tu bit samo reda radi, nego djelovati ko jedinstven setup.

tako ćeš naslijepo najmanje fulati.
Znam, ali taj sub kosta 2400 a ja sam recimo naletio na http://www.njuskalo.hr/zvucnici/miss...i-oglas-687954 za 1000 kn. A nit mi se ceka, a nit mi se daje dodatnih 1400 kn. Iako bi bilo najbolje uzeti taj sub.

Nego, da cujem jos iskustva sa ovim Mission subom?
Staro 26.10.2009., 21:57   #2540
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ma to su sve polu rješenja, ovako riješiš ozvučenje for good bez nekih kompromisa ako kvalitetno riješiš smještaj, glasnoću i cut-off frekvu... kolko para, tolko muzike kaže stara narodna
Staro 26.10.2009., 22:17   #2541
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
ma to su sve polu rješenja
Mislis na kupovinu suba koji nije od istog proizvođača kao i zvučnici?

Citiraj:
ovako riješiš ozvučenje for good bez nekih kompromisa ako kvalitetno riješiš smještaj, glasnoću i cut-off frekvu...
Po tebi je Sysa znaci najbolje kupovina oriđiđi suba. I ja mislim da je tako, ali tu dolazimo do jednog očitog problema..a to je 1400 kn.. ->

Citiraj:
kolko para, tolko muzike kaže stara narodna
Je, ali orginal sub od QAcoustica, vani kosta cca 200€, a kod nas 2400..
Staro 26.10.2009., 23:05   #2542
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Lightbulb

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Unatrag par dana me pocela mucit smanjena dinamika na manjim glasnocama
Uvazeni kolega Srale,

Ono sto nazivas smanjenom dinamikom, odnosno sonicnu sposobnost postepenog akcentiranja glasnoce ili mogucnost realisticnog iskazivanje najtiseg pianissima preko fortea do rezervi za brzi prelaz na fortissimo (Fleks glasno) je nesto sto nikad nece biti postignuto dodavanjem sub-a. Jer dinamika je nesto cega nemas ili ne u mjeri kojoj prizeljkujes i ne moze se stvoriti dodavanjem samo jednog dijela spektra.

Slusna ugoda dodavanjem uhu dvije ugodne oktave (i u tvojoj sobi dohvatljive) subom je zadovoljstvo koje nema nikakve veze sa dinamikom za kojom si opisao da zalis. Neupitan je efekt zadovoljstva kad se dvije oktave slikom ubace u tvoj uzitak slusanja. Cak i kad su bas linije trome, spore ili zbog lose integracije trpis "frekvencijski šav" i bode te neupitno jasno pristizanje zvuka iz dva slusno odvojena fizikalna izvora. Samo to nece popraviti dinamiku koja ti fali!

Dapace, upravo si opisao jedan od gotovo najskupljih indikatora kako je sustav sposoban prikazati realisticnu reprodukciju. Ujedno si opisao da si poceo nadzirati ogranicenja u svom sistemu. Veliki broj Hifi komponenti je radnjem sa vrlo malim finaliziranjem slusnih testova. Em kosta, em u tim klasama nije uobicajeno za puno imena.

Za realisticno iskazivanje dinamike (sve komponente su vazne) ali prvo upires prstom u pojacalo i zvucnike :

1) Sonicne rezerve (ne nazivne) ustroj i topologija jednake vaznosti aktivnih i pasivnih elemenata i na ulaznom stupnju (lampe ili taranzile) komponente nista nesmije maznjavati tu energiju. Kao i u (zive izvedbe) domeni vremenske informacije: jednom kad se izgubi, ne moze se nikad vise rekreirati bez kompromisa na autenticnu realisticnost. Naravski, majka svih fundacija iskazivanja dinamike : napajanje = osiguravanje super stabilnog soka svim elementima kakve god ih naponske varijacija zadesile i kako god bili optereceni u iskazivanju naglih promjena dinamke signala. To su temelji slusanja i slusanja sa prozorom u realnost izvedbe, cak i kad je frekvom ograniceno.

2) Kvaliteta drivera zvucnike i skretnica, Skretnica , SKRETNICA! Jesam li spomenuo S K R E T N I C U?

Kapi u moru, ali, u realnim mogucnostima Riste Hi-Fiste ujedno i nit vodilja za razumnu investiciju na putu ka boljem.
Nekoliko si zvucnika mijenjao lagano od skupljih do povoljnijih i ako nista, imao si korisno iskustvo usporedbe. Koliko puta sam naglasavao kod monitra vaznos ovih vrlina! Valjda sam ti 3x barem naglasavo da uzmes Epose koji doista nemaju konkurenciju u klasi. Bogme kostaju i manje nego si pucao po ostalima do sada. Dobili su i nasljednike. Skrpaj lovu, napravi promjenu i konacno kupit te Epose. Pa mi onda javi za dinamiku Eposima je to prioritet!

Za ekonomicnu Hi-Fistiku, Yamaha ispod 2000kn ima jako dinamicki sposobna pojacala. Dapce imaju i neki sklopich sa kojim se hvale upravo za realisticno iskazivanje dinamike. I nije bez pokrica, sa Eposom prekrasno sviraju. Prijatelj sa Rudjera je kupio Yamahu i Eposa na preporuku i to teskom mukom. Davanje 3700kn nije mu bilo pojmljivo za dvije komponente. Nakon kupnje, nekoliko vikenda nije izlazio iz kuce. Samo je slusao, slusao i slusao. Upravo je iskazivanje dinamike ono sto ga je po prvi put uvelo u svijet visoko vjerne reprodukcije. Jer nista nema emocionalnu komponentu kao upravo dinamicko iskazivanje! Nije Infinity bez razloga bio takva legenda i kod najmanjih modela 80's modela. Nudellu je iskazivanje realisticne dinamike bio kamen temeljac. Ili sto bi Syss prvi put na audio sajmu u osnovnoj izjavio : Ajme kako se dobro deru na mene !

Laicki receno, bas tako : deru se na slusatelja ali u pozitivnom smislu.

Eto, primi na znanje, ako smijem primjetiti.

Noch

P.S. Budi sretan sto nisi zadovoljan dinamikom. Veliki pokazatelj da napredujes u aktivnom slusanju i procjeni
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 26.10.2009., 23:24   #2543
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Hvala Visage na ovako dugom i poučnom postu

Jasno mi je je sto je dinamika i kako se ona dobiva ili gubi, ok, mozda sam se malo krivo izrazio, fali mi dinamike u donjim oktavama i zato mislim da bi dodavanjem suba dobio ono sto trazim. Iako bi bilo idelano kad bi doticni sub mogao dofurati doma i slusati par dana prije nego sto ga kupim

Sto se tice Eposa, u vrijeme kad si mi ti njih predlagao, imao sam CM1 i vec sam prakticki dogovorio zamjenu+nadoplatuza te Epose sa frendom i onda je taj njegov frend odustao od zamjene. Kad sam pitao zasto je odustao, rekao je da su mu ipak predobri i ne zeli ih mjenjat. I onda su mi uletili ovi QAcoustici, svidjeli mi se, i tako sam ostao na njima..

Uglavnom kad sad pogledam odnosno poslusam svoj sistem, zelio bi samo malo vise basa iliti dinamike u donjem području, i to poglavito pri recimo tisem slusanju.
Staro 27.10.2009., 09:48   #2544
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Nisam mislio da se ovo može desit. Da je dopušteno da se desi. Priča o buferu u sub temi. Potakla od tebe jer ozbiljno razmišljaš ubacit nešto u audio sistem. Za slušat muziku? Brrr...Za naježit se od same pomisli
Nisam odavno napisao nešto što bi moglo bit korisno pa...

gore je 'in room odaziv' dvije DIY kutije od cca50kg/5cm stjenkama sa 12"Perlesom XLS & PRom , privremeno (več koju godinu ) spojenima s Rotelom RB1070.
U liniji je modificirani LC Audio sub controler (s kojim se ne vidi kraja igranju / s vrjednostima elemenata) s kojom se možeš igrat s pojačanjem, bustom, Q om , LPFom 38-80Hz ,i fazom 0-180 te premosčenjem svakog modula kao i dodanog RE HPFiltera (koji je mislim 6reda na 17Hz) koji je tu samo za filmove jer radi sranje s grupdilejom.
Sve to je naravno duplo jer se radi o 2 kanala. Tu je još i BFD (Behringer fidbek distrojer pro / DSP 1124p) za parametričnu ekvilizaciju /problematične pikove / rum modove. Jer bez toga i lagane ekvilizacije nebi više ni pomislio imat sub u zatvorenom prostoru ma što govorili čistunci. U prvih 5 minuta s tom igračkom možeš napravit više nego u mjesec dana igranja s smještajem suba u sobi. Prednji su 'stariji' Kefovi Q5 na integrircu RA-1070 koje mi nebi palo na pamet dirat. Da se radi o potpunoj aktivi bilo bi drugačije.

Uglavnom , može se reči da je u sve uloženo stvarno puno vremena ,proučavanja ,novaca te eksperementiranja i igranja.
i znaš kako sve skupa zvuči u bilo kojim kombinacijama/kad ne reproducira test tonove ?

Zvuči tako da ,ako želiš ozbiljno, sub nebi preporučio nikom ako želi od svega ozbiljno rješenje na brzinu!
Zgadit če ti se život 10 puta prije nego nađeš nešto da sve skupa cjelokupno zvuči nekako da budeš zadovoljan.
Bar ja još nisam a 'povečani uvid' u sve zagorčava postizanje audio nirvane.

Ustvari, ne trebaš uopče imat 'povečani' uvid da ti se ne sviđa. Bio je netko s foruma relativno nezahtjevan to sve slušat i...više je 'zadivljen' integrircem i 2 prednja nego sistemom s subom namješenim po mom guštu tog dana.
Možda nabasa na ovo pa ti potvrdi.
Bilo fundamenta za bacanje ali mogao bi se okladit da bi bila druga stvar da sam imao rez poviše 38Hz i da ga se čuje.

Dobro ,nije toliko loše s obzirom da je ipak ređeno da bude modularno s hrpom mogučnosti štimanja s sobom na umu što se ne može reči za rješenje tipa "kupi sub koji ti se svidi".

Ako ništa, bar je zanimljivo kad se igra
Kad ono što voziš ima kubika ovo ima grunta za dočarat .
A odigrao i ded spejs te biošok u saraundu i ako sljedeči put nešto zaigram nema šanse da to bude bez suba.
Inače, odigrao sam pola prvog a drugo nisam ni takao ,vec samo gledao kako to radi draga no to je vec druga tema. Saraund u drugom je dosta gori nego u prvoj stvari ali je drugo kao igra dosta bolje od prvog. Hvala Fleksu

Vidim da lagano ode ja pa dosta...

btw Visage, zar ti nisi rekao da odustaješ od pračenja ovog topika...
daj se odi igrat s nekim svog uzrasta

inače ,sinoč me ovaj tvoj post podsjetio na onaj resiver pa sam krenio kopat po svojoj kolekciji Audia jer sam bio uvjeren da je na jednoj naslovnici bio onaj resiver/ u jednom broju recenzija. Ali mi je u sječanju očito ostala ova stvar.
Staro 27.10.2009., 17:41   #2545
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Opet u vezi onih DIY kablova. Ako mi promjer zice slucajno bude premal za bananu koju sam narucio, da li mogu oguliti malo veci komad zice i onda ga presavinuti za 180 i tako dobiti deblju ? Na tome se ne gubi nista?
i kupuju skupe lance

Staro 27.10.2009., 18:26   #2546
Roso
Premium

Roso's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Imagine Pregled postova
Bio je netko s foruma relativno nezahtjevan to sve slušat i...više je 'zadivljen' integrircem i 2 prednja nego sistemom s subom namješenim po mom guštu tog dana.
Možda nabasa na ovo pa ti potvrdi.
Bilo fundamenta za bacanje ali mogao bi se okladit da bi bila druga stvar da sam imao rez poviše 38Hz i da ga se čuje.
Istina, istina...
Slušalo se svega, ali baš tako, najviše dojma na mene je ostavio čisti stereo i zvuk sa CD playera. Da se razumimo odmah, ja sam jedan od onih šta ne "puši" priče o skupim kabelima i priče o jitteru itd. Za mene je zvuk sa kompa preko spidifa najviše šta idem. Tako da sam čak i ja, jedan prosječan slušatelj "čuo" neke stvari kojih kod mene nema
Šalu na stranu, sjećam se da me najviše dojmila baš dinamika, odnosno kako bi se pjevač jednostavno izdera ispred tebe, nevjerojatno čvrst i precizan bas, te meni nezamisliva snaga toga Rotela. Dakle, to je opis jednog prosječnog, nezahtjevnog, poluzainteresiranog i terminima neopterećenog slušatelja.

Iako...
Prijatelj Imagine mi nije pustio muziku sa CD playera potpomognutu subwooferima. I još mi mora demonstrirat surround u igrama! Javi kad je test!
Roso je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2009., 13:17   #2547
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hm , od mase toga i par različitih ljudi lako je zaboravit kome je šta 'pokazano'.
A i ne zaboravi da treba doči oboružan vremenom za sve to
Poslušat ovo ono , preštakat ovo ono , namjestit ovo ono...
Baš sam nedavno radio malo generalnu čistku prašine oko saraunda i otišlo po dana. A uz promjenu lokacije sam shvatio da sam možda malo pretjerao.

Šta se tog drugog tiče ,znaš ono hebeš vikipediju

Sad dosta oftopika.
Nazad na sralu i njegove muke .
Staro 28.10.2009., 14:10   #2548
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Probaj kvalitetnom microfibre krpom i običnom vodom. Čini čuda.
Staro 28.10.2009., 14:32   #2549
Chome
TK
Moj komp

Chome's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Probaj kvalitetnom microfibre krpom i običnom vodom. Čini čuda.
Možda bolje onda destilirana voda inače slažem se da obična voda može štošta oprat .
Chome je offline   Reply With Quote
Staro 29.10.2009., 11:12   #2550
Flikoman
Guest
Moj komp

Posto dosta pratim ovu temu, ispitujem razna pitanja, barem da pokazem sto trenutno imam u sobi ... S vremenom cu otici na 2.1 HIFI, kad ce biti love, jer sam fakat zahtjevan sto se tice zvuka, tako da, trebalo bi mi oko 15 - 20 000kn za 2 samostojeca, sub i pojacalo. I da, sto se tice glazbe, volim pretjerivat, tako da, ne pitajte nista oko toga

S ovime sto sam slozio sam zadovoljan sto se tice jacine, glasnoce, bassa. Kvaliteta bi mogla, naravno biti puno bolja.

Napravio sam nove kabele, tako da Logitech Z2300 svira sa Z5500 satelitima, dok Z5500 svira sa kvalitetnijim Geniusovim satelitima, centralnim zvucnikom spojenim u seriju sa Z5500 centralnim. Sve u svemu, ovo jako lijepo svira.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na