Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.04.2004., 13:58   #1
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
PPP konfiguracija RedHat/USRobotics

Možda je malo off-topic, ali nadam se da ima netko ko zna ponešto o ovome:

Instalirao sam RedHat9 distribuciju i zapeo na podizanju mreže, odnosno nikako da se spojim na internet!!!
Imam USR externi modem koji nema problema sa linuxom, koristio sam Kppp program za uspostavu mreže, pod postavkama sam isključio "wait for dialtone", postavke mreže su na script based.
Problem je sljedeći:
kppp detektira modem i pošalje mu string za biranje broja, sve je ok dok ne završi sa onim "bee-drrr-drrr" djelom, i onda se pojavi šum koji potraje kojih 20-tak sekundi i onda se diskonekta i javi grešku "no carrier"!?
Jeli itko imao ovakvih problema, ili još bolje, može li tko totalnom linux početniku objasniti ko da imam 6 godina korak po korak, KAKO da se spojim na net

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2004., 14:16   #2
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Poštovani,

Žao nam je, ali mi ovdje ne držimo support za Linux i ine. Samo za (legalne) Windows desktop operativne sustave...

Uuppsssss! Krivi forum...

Elven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.04.2004., 14:28   #3
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
što ćeš...
po meni-slabi su to kompjuteraši koji ne znaju s linuxom, tj UNIX based OS-evima raditi...ako trebaš oko toga pomoć-nećeš je naći ovdje-to sam se uvjerio.ja radim s linuxom, i mislim da svaki pravi računalac mora znati barem raditi osnovno na linuxu...bsd-u itd.
inače, nemam taj problem(iako sam radio s redhatom), pa ti, niti kao linuxaš ne mogu pomoći...
dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2004., 15:22   #4
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
ja radim na linuxu na faxu i doma na knoppixu jer mi treba samo command promp. tako da se definitivno nisam susretao sa instalacijom mreža.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2004., 18:12   #5
Trash
Premium

Trash's Avatar

Datum registracije: Apr 2002
Re: PPP konfiguracija RedHat/USRobotics

Citiraj:
Originally posted by igsablja
kppp detektira modem i pošalje mu string za biranje broja, sve je ok dok ne završi sa onim "bee-drrr-drrr" djelom, i onda se pojavi šum koji potraje kojih 20-tak sekundi i onda se diskonekta i javi grešku "no carrier"!?
Greska je malo cudna zato sto nisi naveo nikakve detalje - probaj sljedece: prije nego sto kliknes "connect", otvori novi terminal prozor i upisi "tail -f /var/log/messages", oderi connect i vidi sto ti pise u vezi KPPP-a. Kasnije ovdje copy/pasteaj linije koje imaju veze sa kppp-om. Ukoliko ih nema, editiraj /etc/ppp/options i u prvu liniju dodaj "debug" (bez navodnika) pa probaj ponovo.

U vecini slucajeva log je poprilicno informativan pa je moguce da ces sam skuziti u cemu si fulao.
Staro 16.04.2004., 10:59   #6
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Elven
Poštovani,

Žao nam je, ali mi ovdje ne držimo support za Linux i ine. Samo za (legalne) Windows desktop operativne sustave...

Uuppsssss! Krivi forum...

Evo riješio sam stvar, bila je fora u int nizovima modema, kad sam konačno potrefio pravi, proradilo je!!!

Daj mi molim te rerastumači tvoju izjavu da su legalni samo windoze!? a ne linux i ini!?!?!?!?
Po čemu su to MS Windows bazirani sustavi legalniji od lunux,unix, osx ili neki drugih sistema:confused:

Usput i vezano uz temu:
admin, zašto PCEkspert nema u forumu područje koje pokriva linux ili neki drugi OS i probleme vezane uz takvu tematiku, što to ne spada pod područje pceksperta?
p.s. što nije cijela ova stranica i postavljena na nekom od linux baziranih strojeva!?

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2004., 11:40   #7
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Elvenov posao je usko vezan uz Billy Boya pa je jadan pod tolikim pritiskom i ispiranjem mozga zaboravio na cijem je forumu

PCE je hardverski forum ciji softver dio sluzi za softversko rjesavanje hardverskih problema

Legalni dio se odnosi na legalni windowsi i windowsi
Costa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno