|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
WLAN s frendom-pomoc
Ovako, već dugo prčkam po mrežama-ali nisam si osobno slagao WLAN sustav.Treba mi pomoć.Ako želim spojiti 2 kompa na nekih 150-200m udaljenosti, optička vidljivost baš i nije(kuće), možda na krov ili tako što?Što meni treba za to i koliko me košta ako želim brzu, low-latency mrežu pogodnu za igranje, i prijenos podataka tu i tamo.preporučite komad po komad hardvera, onda recite ukratko kako to složiti, ako ima nešto posebno.I da, recite gdje mogu to kupiti, da ne lutam.Dajte bilo kakav savjet, osobno iskustvo, općenito me "prosvijetlite". Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
prvo spremi $$$
ako si poceo razmisljati o wlanu, racunaj da te to kosta 1700-2000kn po pristupnoj tocki... znaci tebi treba minimalno 3400kn - 4000kn, kada skupis lovu javi se pa cu ti objasniti sta treba dalje... antena na krovu je jedina opcija, bez vanjskih antena zaboravi cijelu pricu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: prvo spremi $$$
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
|
Znam da je vrijedno.Dakle, pricajte mi pricu... trebam li bas AP?Koliko nose te antene, koje antene? Zasada mislim samo na 2 racunala.Mislim da je ta lova po glavi OK. znaci-treba mi: 2 kartice 2 kabla(pigtail?) 2 antene AP?(access point) tocno govorim? Dajte malo detalje i preporucite neki hardver i gdje ga mogu nabaviti.Ti i ne bi trebalo biti tesko sloziti.kakve brzine mogu ocekivati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
2 kartice 2 kabla(pigtail?) 2 antene AP?(access point) Pa ne baš ... Ja bi ovako: treba ti jedna Omnica (kolac antena ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
sto komplicirate....dvojica ih je - koji ce im kurac AP???? udaljenost je 250 metara???netreba ima antena od 400 kn, niti im treba LMR600.......LMR400 moze sasvim dobro proci pigtail kosta 75 kn (d-link).... koji ce im vrag omnica?????, trebaju usmjereni signal ali ne nesto sto ce rasipati snagu okolo na sve strane bezveze...... inace, spajao sam se kantenom na 3,5 km s 15m LMR400 i jebenim pigtailom od 3 metra i igranje je islo nice dakle netreba serendat previse.... treba im manje od 1000 kn ako nece radit greske |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
DAMN!!!! Čovječe otkud ti? Dugo te nije bilo ![]() Evo jedna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Svatko svoje "trkelja"...krasno, no mislim da sam "ispikao" nesto iz ovih vasih inf |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |