![]() |
WLAN s frendom-pomoc
Ovako, već dugo prčkam po mrežama-ali nisam si osobno slagao WLAN sustav.Treba mi pomoć.Ako želim spojiti 2 kompa na nekih
150-200m udaljenosti, optička vidljivost baš i nije(kuće), možda na krov ili tako što?Što meni treba za to i koliko me košta ako želim brzu, low-latency mrežu pogodnu za igranje, i prijenos podataka tu i tamo.preporučite komad po komad hardvera, onda recite ukratko kako to složiti, ako ima nešto posebno.I da, recite gdje mogu to kupiti, da ne lutam.Dajte bilo kakav savjet, osobno iskustvo, općenito me "prosvijetlite". Hvala unaprijed |
prvo spremi $$$
ako si poceo razmisljati o wlanu, racunaj da te to kosta 1700-2000kn po pristupnoj tocki...
znaci tebi treba minimalno 3400kn - 4000kn, kada skupis lovu javi se pa cu ti objasniti sta treba dalje... antena na krovu je jedina opcija, bez vanjskih antena zaboravi cijelu pricu... |
Re: prvo spremi $$$
Citiraj:
|
Znam da je vrijedno.Dakle, pricajte mi pricu...
trebam li bas AP?Koliko nose te antene, koje antene? Zasada mislim samo na 2 racunala.Mislim da je ta lova po glavi OK. znaci-treba mi: 2 kartice 2 kabla(pigtail?) 2 antene AP?(access point) tocno govorim? Dajte malo detalje i preporucite neki hardver i gdje ga mogu nabaviti.Ti i ne bi trebalo biti tesko sloziti.kakve brzine mogu ocekivati? |
2 kartice
2 kabla(pigtail?) 2 antene AP?(access point) Pa ne baš ... Ja bi ovako: treba ti jedna Omnica (kolac antena :D na jednom mjestu (tako da Vam se poslije još neko može prišlepat) ne jača od 9dB i da ima što veći downtilt (barem 7°) oko 850 kn, zatim ti treba usmjeravajuća (parabolna antena "roštiljka" oko 700 kn) za drugo mjesto (i svima ostalima koji će se pojaviti) da s njom "gađaš/ju" tu omnicu. Sada glede pigtaila ... MasterX, meni, Catkilleru i ostalima nisu trebali jer smo mi direktno spajali antene preko LMR 600 kabla (oko 30 kn metar) u naše APove (dakle svaka točka ima svoj AP oko 900 kn) i to je bilo to. Nama je bila prednost podjele troškova jer smo spajali "žičani" LAN jedan, drug, treći, ... sa WLANom ... dakle nas dvojica ili trojica dijelimo trošak spajanja ... |
sto komplicirate....dvojica ih je - koji ce im kurac AP????
udaljenost je 250 metara???netreba ima antena od 400 kn, niti im treba LMR600.......LMR400 moze sasvim dobro proci pigtail kosta 75 kn (d-link).... koji ce im vrag omnica?????, trebaju usmjereni signal ali ne nesto sto ce rasipati snagu okolo na sve strane bezveze...... inace, spajao sam se kantenom na 3,5 km s 15m LMR400 i jebenim pigtailom od 3 metra i igranje je islo nice dakle netreba serendat previse.... treba im manje od 1000 kn ako nece radit greske |
Citiraj:
DAMN!!!! Čovječe otkud ti? Dugo te nije bilo :D Evo jedna :beer: , a ovo si im dobro reko, nije mi jasno kakav AP kad su dvojica na takvoj blizini. |
Svatko svoje "trkelja"...krasno, no mislim da sam "ispikao" nesto iz ovih vasih inf
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:42. |