|
![]() |
#1 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
dva kompa 1 net
ovako, trazio sam al nisam nasao rjesenje pa ako moze tko pomoci imam dva kompa, prvi je spojen na OptimaWimax preko LANa i sve radi super drugi je spojen na prvi preko druge LAN kartice na prvom i razmjena podataka i UltraVNC radi sve za pet al nemogu s drugog kompa da idem na net direktno ... a neznam kak oda to namjestim pa ako tko moze meni laiku potanko da objasni sto trebam da napravim prvi komp ima lan ip 198 168 2 100 za optimaWiMAX a komplan ip adresa mu je 192 168 0 1 , spajanje s drugog kompa s ultraVNC radi perfektno i remote desktop je prva liga al nemogu naredit da idem s drugog kompa direktno na net , ip adresa LAN kartice na drugom kompu je 192 168 0 2 znaci u prvom imam dvje LAN kartice ,jednu za net jednu za drugi komp a u drugom imam jednu lan karticu za spajanje crossoverom s prvim WimaX mi neradi u ruter modu, nikako nece da proradi, samo bridge mod radi ... e da radi u ruter modu uzeo bi switch i rjesio problem al ovako nemam pojma sto da radim ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
a mozes kupit router koji ces spojit na WiMAX-ov router i onda na njega pristekat ta dva kompa... a nemam iskustva baš s WiMAX-om, pa jedno pitanje - da li moras pokrenut na kompu PPPoE konekciju da bi se spojio na net? to mi se cini nekako logicno da moras jer je u bridgeu taj njihov router...
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vozi Miškoooo!!!
|
idem na net klasika preko PPPoE ,a i sve je isto kao u kod ADSLa kod npr. TCOMa koj isam imao prije, nist nije drugacije , jedino sto mi Gigaset neradi u Router modu, radi samo u Bridge modu, a sad kupovati novi Router mi se neda jer imam pametnijih stvari na koje da potrosim kune ... pa me zanima da li mi tko moze pomoci i objasniti kako da narihtam da mi drugi komp ima izlaz na net preko prvog kompa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Daj više podataka o tom WiMAX routeru (firma, točan model). Ako se njega može podesiti u router modu rada a Gigaseta samo iskoristiš kao switch i onda bi oba kompa mogla nezavisno na net. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Isključi sve firewallove pa pokušaj ovako... 1. komp odnosno komp koji ima vezu na net i dvije mrežne kartice: IP adress: 192.168.0.1 Subnet mask: 255.255.255.0 Preferred i Alternate DSN server ne znam koji je za Optimu, ali možeš vidjeti preko Start > Run > cmd > ipconfig /all i onda prepišeš. 2. komp IP adress: 192.168.0.2 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.0.1 Preferred DSN server: 192.168.0.1 Ako ne šljaka, napravi ovo što Nikky kaže.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vozi Miškoooo!!!
|
ma bio sam blizu s postavkama, nisam znao da trebam taj DSN server da unesem .... a sto cete ... malo mi to nepoznato ... evo sad sve radi za +5 tnx jos jednom ..... i popijte nesto u moje ime .... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|