![]() |
dva kompa 1 net
ovako, trazio sam al nisam nasao rjesenje pa ako moze tko pomoci
imam dva kompa, prvi je spojen na OptimaWimax preko LANa i sve radi super drugi je spojen na prvi preko druge LAN kartice na prvom i razmjena podataka i UltraVNC radi sve za pet al nemogu s drugog kompa da idem na net direktno ... a neznam kak oda to namjestim pa ako tko moze meni laiku potanko da objasni sto trebam da napravim prvi komp ima lan ip 198 168 2 100 za optimaWiMAX a komplan ip adresa mu je 192 168 0 1 , spajanje s drugog kompa s ultraVNC radi perfektno i remote desktop je prva liga al nemogu naredit da idem s drugog kompa direktno na net , ip adresa LAN kartice na drugom kompu je 192 168 0 2 znaci u prvom imam dvje LAN kartice ,jednu za net jednu za drugi komp a u drugom imam jednu lan karticu za spajanje crossoverom s prvim WimaX mi neradi u ruter modu, nikako nece da proradi, samo bridge mod radi ... e da radi u ruter modu uzeo bi switch i rjesio problem al ovako nemam pojma sto da radim ... |
a mozes kupit router koji ces spojit na WiMAX-ov router i onda na njega pristekat ta dva kompa...
a nemam iskustva baš s WiMAX-om, pa jedno pitanje - da li moras pokrenut na kompu PPPoE konekciju da bi se spojio na net? to mi se cini nekako logicno da moras jer je u bridgeu taj njihov router... |
idem na net klasika preko PPPoE ,a i sve je isto kao u kod ADSLa kod npr. TCOMa koj isam imao prije, nist nije drugacije , jedino sto mi Gigaset neradi u Router modu, radi samo u Bridge modu, a sad kupovati novi Router mi se neda jer imam pametnijih stvari na koje da potrosim kune ...
pa me zanima da li mi tko moze pomoci i objasniti kako da narihtam da mi drugi komp ima izlaz na net preko prvog kompa |
Daj više podataka o tom WiMAX routeru (firma, točan model). Ako se njega može podesiti u router modu rada a Gigaseta samo iskoristiš kao switch i onda bi oba kompa mogla nezavisno na net.
|
Isključi sve firewallove pa pokušaj ovako...
1. komp odnosno komp koji ima vezu na net i dvije mrežne kartice: IP adress: 192.168.0.1 Subnet mask: 255.255.255.0 Preferred i Alternate DSN server ne znam koji je za Optimu, ali možeš vidjeti preko Start > Run > cmd > ipconfig /all i onda prepišeš. 2. komp IP adress: 192.168.0.2 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.0.1 Preferred DSN server: 192.168.0.1 Ako ne šljaka, napravi ovo što Nikky kaže. |
Preferred i Alternate DSN server Optima: 85.114.32.7
i hvala domy_os , sad sve radi .... tnx |
Citiraj:
Optima Alternate DSN server = 85.114.32.8 Bitno da "stvar" radi |
ma bio sam blizu s postavkama, nisam znao da trebam taj DSN server da unesem .... a sto cete ... malo mi to nepoznato ...
evo sad sve radi za +5 tnx jos jednom ..... i popijte nesto u moje ime .... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:19. |