|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
IDE master/slave problem
Ploca: Abit AN7 OS: Win2000pro SP4 (prije su biti WinXPpro ista stvar) Ako su na secondary kanalu spojeni i master (DVD) i slave(CDRW) master jednostavno ne zeli raditi (ne cita DVDe niti CDe). Oba opticka uredjaja normalno rade samostalno bilo kao SM ili SS. Cim su spojena oba ovaj master prestaje sa radom. Pokusao sam promijeniti kabel ali sve ostalo isto. BIOS upgreadao na najnoviju verziju 14 NVidia driveri za plocu isprobani 2.4x i 3.13 i ista stvar (isto i ako se koristi windows driver umjesto nVidiinog IDE drivera) Ima li tko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Ovo rješava: 1. Nabavi kabl koji je 80 pinski 2. Postavi oba uređaja na CS (Cable Select) Naređujem ti Lakatus. ![]() Baš je čudno pričat sam sa sobom ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
aka Mali Mirko
|
Hvala svima to je rijesilo problem. Inace u manualu lijepo pise da se korise 40 pinski kablovi sa 80 zica ![]() A staces (malu pivu)..... RTFM metoda ipak neki puta mora dati rezultate |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Smajlic se odnosio na cinjenicu da mi je rijesenje problema pisalo u prirucniku, ali sam ja bio lijen primjeniti RTFM metodu, a ne da ja mislim da je to pogresno napisano (40/80) u ABITovom prirucniku Btw u jednom ducanu u Rijeci na renomiranom mjestu jedan moj frend pita takav 80 pinski IDE kabel. Tip na pultu kaze da nikad nije cuo za to, ode iza di je neki tip (kao serviser), i nitko od njih nikad cuo ni vidio takav kabel |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |