Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 13.11.2007., 18:13   #1
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
standbye mode

Jeli nekako moguće da mi stavim kompjuter u stand by a da svejedno skida sa interneta nešt , recimo da bittorrent ostavim da radi , a usb deviceovi i grafička se ugase, jer nema smisla da mi 8800GTX radi preko noći sa radnom temp od 72°C.
Viperus je offline   Reply With Quote
Staro 13.11.2007., 18:23   #2
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Jeli nekako moguće da mi stavim kompjuter u stand by a da svejedno skida sa interneta nešt , recimo da bittorrent ostavim da radi , a usb deviceovi i grafička se ugase, jer nema smisla da mi 8800GTX radi preko noći sa radnom temp od 72°C.
Tvoje pitanje je kao da pitaš da li ti auto može ići uzbrdo ako je motor upaljen a u leru je. Naravno ugasio bi svjetla, klimu i otvorio prozore. Pa može, ako ga vuče drugi auto. To bi bio odgovor.
daigu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.11.2007., 18:57   #3
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

Bravo na nadasve pametnoj metafori.

Ajmo refrazirat pitanje onda : jeli nekako moguće ostaviti upaljen samo procesor (na minimumu) , ram , 1 hard disk i internet. (ak stavim monitor u standby, to nimalo ne mijenja temp kartice, što je malo glupo po mom)

Razmišljam o tome da ili koristim stari komp za skidanje prek noći da mi se ne troše ventovi novog (iako se baš ne potroše tak brzo , ali neću izazivat vraga)

ili da namjerno underclockam u riva tuneru brzinu gpu i rama samo za 2d (to ne radi na najnovijim driverima , ali na starijima se može) pa da mi padne radna temperatura i uspori vent
Staro 13.11.2007., 19:27   #4
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Viperus Pregled postova
Ajmo refrazirat pitanje onda : jeli nekako moguće ostaviti upaljen samo procesor (na minimumu) , ram , 1 hard disk i internet. (ak stavim monitor u standby, to nimalo ne mijenja temp kartice, što je malo glupo po mom)
Ne. Standby je standby cijeloga sistema. On "radi" tek toliko da zadrži ono što je trenutno učitano u memoriji. Ne možeš raditi standby pojedinih dijelova sistema. (Btw. Monitoru je svejedno igraš li 3D igricu ili pasijans. Recimo ti možeš staviti monitor u standby a pustiti ArcGis da ti radi kompozit od 2500 ortofotosnimaka visoke rezolucije.)
daigu je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2007., 06:14   #5
Viperus
Premium
Moj komp

Viperus's Avatar

ok , onda mi preostaje jedino underclockat GPU i minimalni vent speed. Moj 8800gtx je već extreme overclock pa kad ga vratim na official nvidine brzine za tu karticu , padne mi temp za 2-3°C.

Zanima ma jer nastaju neke nestabilnosti ako preko noći znatno smanjim clock grafičke i memorije , npr za duplo manje.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno