|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
standbye mode
Jeli nekako moguće da mi stavim kompjuter u stand by a da svejedno skida sa interneta nešt , recimo da bittorrent ostavim da radi , a usb deviceovi i grafička se ugase, jer nema smisla da mi 8800GTX radi preko noći sa radnom temp od 72°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Tvoje pitanje je kao da pitaš da li ti auto može ići uzbrdo ako je motor upaljen a u leru je. Naravno ugasio bi svjetla, klimu i otvorio prozore. Pa može, ako ga vuče drugi auto. To bi bio odgovor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Bravo na nadasve pametnoj metafori. Ajmo refrazirat pitanje onda : jeli nekako moguće ostaviti upaljen samo procesor (na minimumu) , ram , 1 hard disk i internet. (ak stavim monitor u standby, to nimalo ne mijenja temp kartice, što je malo glupo po mom) Razmišljam o tome da ili koristim stari komp za skidanje prek noći da mi se ne troše ventovi novog (iako se baš ne potroše tak brzo , ali neću izazivat vraga) ili da namjerno underclockam u riva tuneru brzinu gpu i rama samo za 2d (to ne radi na najnovijim driverima , ali na starijima se može) pa da mi padne radna temperatura i uspori vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ne. Standby je standby cijeloga sistema. On "radi" tek toliko da zadrži ono što je trenutno učitano u memoriji. Ne možeš raditi standby pojedinih dijelova sistema. (Btw. Monitoru je svejedno igraš li 3D igricu ili pasijans. Recimo ti možeš staviti monitor u standby a pustiti ArcGis da ti radi kompozit od 2500 ortofotosnimaka visoke rezolucije.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ok , onda mi preostaje jedino underclockat GPU i minimalni vent speed. Moj 8800gtx je već extreme overclock pa kad ga vratim na official nvidine brzine za tu karticu , padne mi temp za 2-3°C. Zanima ma jer nastaju neke nestabilnosti ako preko noći znatno smanjim clock grafičke i memorije , npr za duplo manje. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|