![]() |
standbye mode
Jeli nekako moguće da mi stavim kompjuter u stand by a da svejedno skida sa interneta nešt , recimo da bittorrent ostavim da radi , a usb deviceovi i grafička se ugase, jer nema smisla da mi 8800GTX radi preko noći sa radnom temp od 72°C.
|
Citiraj:
|
Bravo na nadasve pametnoj metafori.
Ajmo refrazirat pitanje onda : jeli nekako moguće ostaviti upaljen samo procesor (na minimumu) , ram , 1 hard disk i internet. (ak stavim monitor u standby, to nimalo ne mijenja temp kartice, što je malo glupo po mom) Razmišljam o tome da ili koristim stari komp za skidanje prek noći da mi se ne troše ventovi novog (iako se baš ne potroše tak brzo , ali neću izazivat vraga) ili da namjerno underclockam u riva tuneru brzinu gpu i rama samo za 2d (to ne radi na najnovijim driverima , ali na starijima se može) pa da mi padne radna temperatura i uspori vent |
Citiraj:
|
ok , onda mi preostaje jedino underclockat GPU i minimalni vent speed. Moj 8800gtx je već extreme overclock pa kad ga vratim na official nvidine brzine za tu karticu , padne mi temp za 2-3°C.
Zanima ma jer nastaju neke nestabilnosti ako preko noći znatno smanjim clock grafičke i memorije , npr za duplo manje. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:33. |