Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.11.2007., 11:09   #1
danvari
Premium
Moj komp

danvari's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ATI RADEON 9200se 128 crkla?

Do jučer je sve super radilo...onda mi se komp restartal usred igranja PES6, ponovno se upalil, no umjesto logon screena pojavile su se plave vodoravne isprekidane linije sa naznakama logon screena.
Krepala je?
Inace kartica je stara 3 godine, mozda i vise. Pokrece ju antikvitetna PIII 800mhz socket 370 konfiguracija sa 512 sdram memorije.
Postoji li vjerojatnost da je otišo AGP slot?
Kad u safe modu izbrišem drivere, komp se upali, ali maksimalna rezolucija mi je 960*540 pixela (HDTV rezolucija?) na 17" monitoru na kojem inace pokrecem 1280*960 pixela.

HP Pavilion dv6-6057ef; dv2

danvari je offline   Reply With Quote
Staro 04.11.2007., 13:53   #2
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor danvari Pregled postova
Do jučer je sve super radilo...onda mi se komp restartal usred igranja PES6, ponovno se upalil, no umjesto logon screena pojavile su se plave vodoravne isprekidane linije sa naznakama logon screena.
Krepala je?
Hm, liči na neispravnu memoriju, ali ne mora biti. I ja sam sa svojom 9200 imao gotovo isti problem sa tim crtama po ekranu. Prvo sam krenuo na eliminaciju softverskog uzroka pa sam promijenio drivere, pa kad to nije pomoglo, windowse.
Na kraju ništa nije pomoglo, nego je problem s vremenom nestao sam od sebe.... To je bilo jako, jako čudno, ali evo već oko godinu dana mi se ništa takvo ne pojavljuje na ekranu....

Dakle ukratko, prvo kreni kao i ja u eliminaciju softverskog uzroka tak da bzvz odmah ne promijeniš karticu ako je do toga....
Ako baš niš ne pomogne probaj staviti neku drugu AGP karticu da eliminiraš i kvar AGP-a, pa ak se greška nastavi pojavljivati, znaš što ti je činiti.

Artistar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.11.2007., 14:31   #3
danvari
Premium
Moj komp

danvari's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Artistar Pregled postova
Hm, liči na neispravnu memoriju, ali ne mora biti. I ja sam sa svojom 9200 imao gotovo isti problem sa tim crtama po ekranu. Prvo sam krenuo na eliminaciju softverskog uzroka pa sam promijenio drivere, pa kad to nije pomoglo, windowse.
Na kraju ništa nije pomoglo, nego je problem s vremenom nestao sam od sebe.... To je bilo jako, jako čudno, ali evo već oko godinu dana mi se ništa takvo ne pojavljuje na ekranu....

Dakle ukratko, prvo kreni kao i ja u eliminaciju softverskog uzroka tak da bzvz odmah ne promijeniš karticu ako je do toga....
Ako baš niš ne pomogne probaj staviti neku drugu AGP karticu da eliminiraš i kvar AGP-a, pa ak se greška nastavi pojavljivati, znaš što ti je činiti.
Hvala.
Zamijenit ću kartice, prijatelju budemo stavili moj 9200, a on meni 9600 pa ćemo onda malo prosvijetliti situaciju.
Nadam se da je kartica krepala, jer cu onda samo unutra stavit neku 9250 za par kuna i nek radi. Ionak brat igra samo Hattrick .

HP Pavilion dv6-6057ef; dv2

danvari je offline   Reply With Quote
Staro 05.11.2007., 00:27   #4
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Hvala.
Nema na čemu.

Citiraj:
Nadam se da je kartica krepala, jer cu onda samo unutra stavit neku 9250 za par kuna i nek radi. Ionak brat igra samo Hattrick .
He he, tak sam se i ja za svoju nadao pa se ne da - nikak da odapne....

Artistar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno