PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   ATI RADEON 9200se 128 crkla? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=86137)

danvari 04.11.2007. 11:09

ATI RADEON 9200se 128 crkla?

Do jučer je sve super radilo...onda mi se komp restartal usred igranja PES6, ponovno se upalil, no umjesto logon screena pojavile su se plave vodoravne isprekidane linije sa naznakama logon screena.
Krepala je?
Inace kartica je stara 3 godine, mozda i vise. Pokrece ju antikvitetna PIII 800mhz socket 370 konfiguracija sa 512 sdram memorije.
Postoji li vjerojatnost da je otišo AGP slot?
Kad u safe modu izbrišem drivere, komp se upali, ali maksimalna rezolucija mi je 960*540 pixela (HDTV rezolucija?) na 17" monitoru na kojem inace pokrecem 1280*960 pixela.

Artistar 04.11.2007. 13:53

Citiraj:

Autor danvari (Post 859642)
Do jučer je sve super radilo...onda mi se komp restartal usred igranja PES6, ponovno se upalil, no umjesto logon screena pojavile su se plave vodoravne isprekidane linije sa naznakama logon screena.
Krepala je?

Hm, liči na neispravnu memoriju, ali ne mora biti. I ja sam sa svojom 9200 imao gotovo isti problem sa tim crtama po ekranu. Prvo sam krenuo na eliminaciju softverskog uzroka pa sam promijenio drivere, pa kad to nije pomoglo, windowse.
Na kraju ništa nije pomoglo, nego je problem s vremenom nestao sam od sebe.... To je bilo jako, jako čudno, ali evo već oko godinu dana mi se ništa takvo ne pojavljuje na ekranu....

Dakle ukratko, prvo kreni kao i ja u eliminaciju softverskog uzroka tak da bzvz odmah ne promijeniš karticu ako je do toga....
Ako baš niš ne pomogne probaj staviti neku drugu AGP karticu da eliminiraš i kvar AGP-a, pa ak se greška nastavi pojavljivati, znaš što ti je činiti.

danvari 04.11.2007. 14:31

Citiraj:

Autor Artistar (Post 859826)
Hm, liči na neispravnu memoriju, ali ne mora biti. I ja sam sa svojom 9200 imao gotovo isti problem sa tim crtama po ekranu. Prvo sam krenuo na eliminaciju softverskog uzroka pa sam promijenio drivere, pa kad to nije pomoglo, windowse.
Na kraju ništa nije pomoglo, nego je problem s vremenom nestao sam od sebe.... To je bilo jako, jako čudno, ali evo već oko godinu dana mi se ništa takvo ne pojavljuje na ekranu....

Dakle ukratko, prvo kreni kao i ja u eliminaciju softverskog uzroka tak da bzvz odmah ne promijeniš karticu ako je do toga....
Ako baš niš ne pomogne probaj staviti neku drugu AGP karticu da eliminiraš i kvar AGP-a, pa ak se greška nastavi pojavljivati, znaš što ti je činiti.

Hvala.
Zamijenit ću kartice, prijatelju budemo stavili moj 9200, a on meni 9600 pa ćemo onda malo prosvijetliti situaciju.
Nadam se da je kartica krepala, jer cu onda samo unutra stavit neku 9250 za par kuna i nek radi. Ionak brat igra samo Hattrick :stoopid:.

Artistar 05.11.2007. 00:27

Citiraj:

Autor danvari (Post 859861)
Hvala.

Nema na čemu. ;)

Citiraj:

Autor danvari (Post 859861)
Nadam se da je kartica krepala, jer cu onda samo unutra stavit neku 9250 za par kuna i nek radi. Ionak brat igra samo Hattrick :stoopid:.

He he, tak sam se i ja za svoju nadao pa se ne da - nikak da odapne.... :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:31.