|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Problemi s kompom - ATX konektor, nema bootanja...
Ovako, prijatelj je imao 478.s. komp i otišao mu je proc... Predložio sam mu da prijeđe na 939 ili 775 socket... Odlučio je na 939.s... Kupio je 3200+, 6600gt pci-e i matičnu Epox 9NPA+ Ultra... I sad ima problem... Uglavnom, kada stisnete tipku power ništa se ne dogodi... Ima čak i tipka za upaliti na matičnoj i kada pritisnete ništa se ne dogodi... Ali pazite ovo... kad sam mjenjao napajanje (isproba 3 vrste... sharkoonov 450w iz mog kompa koje radi odlično i još 2 400w napajanja)... I vadim 24pinski priključak van i izvadim do pola (slučajno je bilo pod naponom na napajanju (na 1)) i sve počne radit... "radit" znaci da je hrpa ledica i ekrančić radit... na ekrančić bljeskalo FF, a plave ledice gorile, svi cooleri radili... Kako da upalim taj komp? Pozdrav i hvala na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Izvadi ploču iz kućišta i ubodi napajanje. Pogledaj je s druge strane, posebno mjesto gdje je zalemljen ATX konektor. Možda ima kakav hladan lem pa izgubi kontakt, a može biti i da su konektori oksidirali pa ne provode struju na dodirnom mjestu.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Switch back to text mode if full screen logo is suppored. -If errors occur, report errors & wait for keys -If no errors occur of F1 key is pressed to continue: -- Clear EPA or customization logo Pomalo glupo objašnjenje... ![]() Slike na ekranu nema... Svi dijelovi su testirani na drugoj matičnoj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
|
Isključi logo, možda je slika koruptirana. Ako se ne bojiš, možeš flashati novi BIOS, vjerojatno će popraviti situaciju. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Što "što to znači"? Logo je ona slika koja prekrije POST screen kod bootanja. Stisni F1 i isključi logo/stavi novi ili flashaj BIOS. Lijepo ti piše: -If no errors occur of F1 key is pressed to continue: -- Clear EPA or customization logo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ovako, napravio sam kako si mi rekao... Na LED ekranu počelo je ići dalje... Sve prošlo i ispisalo se kasnije FF... Slike na ekranu i dalje nema... Da flasham BIOS? Ajd mi se javi na MSN, nemogu te nikako dobit... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.10.2007. u 19:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
OK, FF i treba pisati. Kako misliš nema slike? Nema uopće nakon uključivanja ili ima do određenog koraka? Na predavanjima sam, a tu mi radi samo Gtalk.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Nema uopće nakon uključivanja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Resetirao BIOS, sve isto... Sve 3 LEDice (plave) svijetle... Neznam više šta da radim... Graficka je 100% ispravna jer sam probao u svom kompu i radi normalno... Ne znam više šta bi moglo biti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Nadam se da nije ![]() Probat cu jos staviti svoju x1800 pa vidjet onda... Evo cijele konfiguracije tog kompa: AMD Athlon 3000+ RAM - 2x512 Kingmax i Twinmos... Graficka - 6600GT Pci-E HDD - Hitachi SATA2 120gb... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Ima li kakvih beepova?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Hoces rec da je ploca bila u kucistu bez distacera? ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Da, jel u kucistu ima vlastite podizace ![]() Ima u kucistu već povišeno pa sam mislio da je dosta... Sad imam drugi error... Stavljam windowse i prođe cijelo ono učitavanje drivera i kad pita ako ću stisnuti enter ili R, pokaže se BSOD i sljedeći error: PFN_LIST_CORRUPT... idem malo progooglati da vidim šta google kaže... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Nisi riješio nego si samo malo "prekrio" problem, ali on je i dalje tu. Default HTT je 1000 MHz, a default množitelj 10x i tako mora raditi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Vratio HTT na 1000Mhz, i dalje normalno radi... ![]() btw, stavio sam i novi bios ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|