![]() |
Problemi s kompom - ATX konektor, nema bootanja...
Ovako, prijatelj je imao 478.s. komp i otišao mu je proc... Predložio sam mu da prijeđe na 939 ili 775 socket... Odlučio je na 939.s... Kupio je 3200+, 6600gt pci-e i matičnu Epox 9NPA+ Ultra... I sad ima problem... Uglavnom, kada stisnete tipku power ništa se ne dogodi... Ima čak i tipka za upaliti na matičnoj i kada pritisnete ništa se ne dogodi... Ali pazite ovo... kad sam mjenjao napajanje (isproba 3 vrste... sharkoonov 450w iz mog kompa koje radi odlično i još 2 400w napajanja)... I vadim 24pinski priključak van i izvadim do pola (slučajno je bilo pod naponom na napajanju (na 1)) i sve počne radit... "radit" znaci da je hrpa ledica i ekrančić radit... na ekrančić bljeskalo FF, a plave ledice gorile, svi cooleri radili... Kako da upalim taj komp?
Pozdrav i hvala na pomoci ;) |
Izvadi ploču iz kućišta i ubodi napajanje. Pogledaj je s druge strane, posebno mjesto gdje je zalemljen ATX konektor. Možda ima kakav hladan lem pa izgubi kontakt, a može biti i da su konektori oksidirali pa ne provode struju na dodirnom mjestu.
|
Citiraj:
Switch back to text mode if full screen logo is suppored. -If errors occur, report errors & wait for keys -If no errors occur of F1 key is pressed to continue: -- Clear EPA or customization logo Pomalo glupo objašnjenje... :kafa: Slike na ekranu nema... Svi dijelovi su testirani na drugoj matičnoj :) |
Isključi logo, možda je slika koruptirana. Ako se ne bojiš, možeš flashati novi BIOS, vjerojatno će popraviti situaciju. :)
|
Da, lupi novi BIOS, a kako stojiš s memom? Neka dva sticka? Jesi probao s jednim samo?
|
RAM je 512mb - TwinMos.. Imam još Kingmax i OCZ na raspolaganju... ;) ... Kako da isključim logo? šta to znači uopće? btw, kako da stavim bios kad nemam slike?
|
Što "što to znači"? Logo je ona slika koja prekrije POST screen kod bootanja. Stisni F1 i isključi logo/stavi novi ili flashaj BIOS. Lijepo ti piše:
-If no errors occur of F1 key is pressed to continue: -- Clear EPA or customization logo |
Ovako, napravio sam kako si mi rekao... Na LED ekranu počelo je ići dalje... Sve prošlo i ispisalo se kasnije FF... Slike na ekranu i dalje nema... Da flasham BIOS?
Ajd mi se javi na MSN, nemogu te nikako dobit... |
OK, FF i treba pisati. Kako misliš nema slike? Nema uopće nakon uključivanja ili ima do određenog koraka?
Na predavanjima sam, a tu mi radi samo Gtalk. |
Nema uopće nakon uključivanja...
|
Trebalo bi biti slike za FF resetiraj BIOS možda je kojim slučajem zaribala na PCI grafi bar sam je ja zadnji puto voza na PCI S3 grafi pa vidi!
|
Resetirao BIOS, sve isto... Sve 3 LEDice (plave) svijetle... Neznam više šta da radim... Graficka je 100% ispravna jer sam probao u svom kompu i radi normalno... Ne znam više šta bi moglo biti...
|
Onda je moguće ploča u komi...
|
Nadam se da nije :)
Probat cu jos staviti svoju x1800 pa vidjet onda... Evo cijele konfiguracije tog kompa: AMD Athlon 3000+ RAM - 2x512 Kingmax i Twinmos... Graficka - 6600GT Pci-E HDD - Hitachi SATA2 120gb... |
Ima li kakvih beepova?
|
Ništa... Al tipkovnica reagira normalno na sve.... CTRL+ALT+Del i normalno se restarta... Jedino što slike na monitoru nema... A bad mi flashat bios kad nema slike :(
|
Stavio sam matičnu na stol i vidio da je pola matične u zraku jer je graficka tolko velika :P
Postavio sam one dodatke za šarafe i zašarafio matičnu i sve radi... :) Domy, može lock! :) |
Hoces rec da je ploca bila u kucistu bez distacera? :stoopid:
|
Da, jel u kucistu ima vlastite podizace :)
Ima u kucistu već povišeno pa sam mislio da je dosta... Sad imam drugi error... Stavljam windowse i prođe cijelo ono učitavanje drivera i kad pita ako ću stisnuti enter ili R, pokaže se BSOD i sljedeći error: PFN_LIST_CORRUPT... idem malo progooglati da vidim šta google kaže... |
Riješeno :P
Smanjio sam HTT i malo sam spustio množitelj kod proca i od onda nema errora... Normalno stavio windowse, instalirao sve drivere i sve radi super :) Moze lock ;) |
Nisi riješio nego si samo malo "prekrio" problem, ali on je i dalje tu. Default HTT je 1000 MHz, a default množitelj 10x i tako mora raditi.
|
Vratio HTT na 1000Mhz, i dalje normalno radi... :)
btw, stavio sam i novi bios :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23. |