Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.10.2007., 07:48   #1
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
mala mreza + ADSL...

Situacija slijedeca (i uobicajena)... imam 2-3 racunala, mala firma, 1 ADSL prikljucak, KASDA modem...

Ono sto treba: umreziti tih par racunala i omoguciti im neovisan izlaz na net... s router modom se ne bi igrao jer ljudi nemaju pojma o tome i ak im velim da ce ponekad morat resetirat modemili tako nesto, evo odma velikog sranja...

e sad, ono sto meni treba je da mi preporucite uredjaj, ne preskup, koji je ujedno i router i ADSL modem... i da je sto jednostavniji... podesim workgroup, usere i IP adrese na kompovima, kreiram na routeru ADSL konekciju sa podacima i da to radi... ne moram blokirat nikakve portove, nista se ne treba kontrolirat, nikakvi vpn-ovi, firewallovi, DHCP i slicno...

Ima li ista, sta i za koje pare?

E da, prilicno mi je hitno, pa ako moze vec danas kakav odgovor bio bih neizmjerno zahvalan
perich je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 07:58   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
A gle, po meni ti je najjednostavnije, s obzirom kako si opisao situaciju - ostaviti Kasdu, ubaciti Wifi ili običan router u cijelu priču i preko njega iskonfigurirati ADSL i sve ostalo. Tipa LINKSYS WRT54G, imaš 4LAN priključka na njemu + bežični pristup, u slučaju da trebaš proširiti mrežu pa to uvijek možeš napraviti bežično.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.10.2007., 08:00   #3
perich
I hate mondays..........

perich's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Nece mi trebat nikakvo prosirenje ni wifi... a htio bi ako je moguce da je sve u jednom uredjaju...

Ali ako se bas ne moze, onda ostavim kasdu, i koji bi mi router preporucio, sto jeftiniji i jednostavniji? 5 portova max...
perich je offline   Reply With Quote
Staro 24.10.2007., 08:00   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Modem će morati u router mode kako god okreneš. Ili ćeš Kasdi osposobiti sva 4 LAN porta ili ćeš si kupiti switch i spojiti ga na Kasdu. Ako nećeš Kasdu nabavi neki polovni t-scumov sa više LAN portova.
Upute za Kasdu
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno