|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
mala mreza + ADSL...
Situacija slijedeca (i uobicajena)... imam 2-3 racunala, mala firma, 1 ADSL prikljucak, KASDA modem... Ono sto treba: umreziti tih par racunala i omoguciti im neovisan izlaz na net... s router modom se ne bi igrao jer ljudi nemaju pojma o tome i ak im velim da ce ponekad morat resetirat modemili tako nesto, evo odma velikog sranja... e sad, ono sto meni treba je da mi preporucite uredjaj, ne preskup, koji je ujedno i router i ADSL modem... i da je sto jednostavniji... podesim workgroup, usere i IP adrese na kompovima, kreiram na routeru ADSL konekciju sa podacima i da to radi... ne moram blokirat nikakve portove, nista se ne treba kontrolirat, nikakvi vpn-ovi, firewallovi, DHCP i slicno... Ima li ista, sta i za koje pare? E da, prilicno mi je hitno, pa ako moze vec danas kakav odgovor bio bih neizmjerno zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
A gle, po meni ti je najjednostavnije, s obzirom kako si opisao situaciju - ostaviti Kasdu, ubaciti Wifi ili običan router u cijelu priču i preko njega iskonfigurirati ADSL i sve ostalo. Tipa LINKSYS WRT54G, imaš 4LAN priključka na njemu + bežični pristup, u slučaju da trebaš proširiti mrežu pa to uvijek možeš napraviti bežično. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Nece mi trebat nikakvo prosirenje ni wifi... a htio bi ako je moguce da je sve u jednom uredjaju... Ali ako se bas ne moze, onda ostavim kasdu, i koji bi mi router preporucio, sto jeftiniji i jednostavniji? 5 portova max... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Modem će morati u router mode kako god okreneš. Ili ćeš Kasdi osposobiti sva 4 LAN porta ili ćeš si kupiti switch i spojiti ga na Kasdu. Ako nećeš Kasdu nabavi neki polovni t-scumov sa više LAN portova. Upute za Kasdu http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|