|
![]() |
#1 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Hitno!!!
Idem popodne jednom covjeku dignuti sustav,jer je kupio novi komp,pa mi treba mala pomoci. Cuo sam da je bitan redoslijed instaliravanja pa me interesira ako je ovaj postupak OK: 1. Ubacim XP i instaliram ih.... 2.Instaliram maticnu i zvucnu koja je na njoj.... 3.Graficka..... 4.Direct X...... 5.Modem....... 6.Ostali programi Ako nesto ne valja isparavite me molim vas.....
![]() |
#2 | |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Hitno!!!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ja covjeku napravio to tako ali imam dva problemcica... 1.Kada se dize sustav ispise mi da je procesor ATHLON 1200MHz,a on je kupio procesor XP 1900+.....isao sam u BIOS tamo je: CPU name is AMD ATHLON (tm) CPU internal frequency 1200MHZ(100X12.0) CPU operating speed 1900+ External clock 133MHz Multipler factor X12.0 Cini mi se sve ok samo me buni onih 1200MHz,je sve ok ili nesto ne valja? 2.To mi se dogadalo i prije instalacije i poslije. Ispise procesor,odvrti memoriju,ispise HDD,CDRW.... i izbaci mi CPU IS UNWORKABLE OR HAS BEEN CHANGED. PLEASE RECHECK-CPU SOFT MENU i napise dalje da stisnem DEL za BIOS ili F1 za nastaviti,ja sam nastavio u napravio instalaciju.U cemu je problem? HVALA!!
![]() |
#4 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa kaj bi ti htio ![]() Sam si napisao da mu piše da sabirnica dela na stotki ![]() To ti je točno kak si i naštelao, ako staviš na 166 sve će biti kak treba. 100x12 i dobio si 1200. Namjesti na 166 FSB. Ako ima jumpere na ploči moraš ih namjestiti kak ti piše u uputstvu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
hmm ako je palomino njemu je deklarirano 133mhz(znaci 266 FSB) a ak stavi 166 i x 12 to daje 2k!!! Pa ako ima srot hladenje onda mu može i riknut... Da nisi ti Jelc mislio mozda na 133 a ne na 166??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ma cekajte malo pa komp je novi kupljen u HG spotu pa necu valjda otvarati kuciste,pa ako je kupio proc na 1900+ onda bi trebalo pisati 1900+ i ne bi trebao niti ulaziti u BIOS trebalo bi biti vec sve namjesteno...temp mu je ok 45...
![]() |
#8 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Kao drugo - ako ne želite u BIOS vaša stvar. Ipak stavite na FSB 166 i gotovo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Jesi vidija, Paske moj. A čak ni iz Zagreba nisam. Priče o HGspotu šire se daleko van naše metropole. A pošalica kad neispravnu ploču vrate čovjeku. U istoj kutiji. Kažu, nova. A ovaj prije označio kutiju. Pa da vidiš ršuma. ![]()
![]() |
#10 | |
Prigorec po defaultu
|
![]() Citiraj:
zakaj?pa zato kaj je takva konfa ko Pandorina Kutija!!kaj god zagrabis oko nje pretvori se u Sranje! i jos kad mi vele da buju zgubili Garanciju ak skines naljepke... ![]() to i je najveca zamka HG srota i inih Genijalnih PC dealera koji ne objasne kupcu da ima vecu garanciju na dijelove HW,time ga drze u neznanju,a sebi priskrbljuju vise posla , a time i vise pinke za Gazde! Po meni ,poslusaj Jelca,Paskea i ostale ,pukni to na 166 i Bezi od te konfe!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
I ja sam bio kupac konfiguracije sa famoznom naljepnicom. I pošto mi vrag nije dao mira otvorio sam sa druge strane poklopac i jerbo sam imao poveće kučište, uspio sam zamijeniti ona što mi je trebalo! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ok znaci FSB na 166 i take a money and run !! ![]() A mozete li mi pomoci u vezi problema pod brojem 2,please! Ili da mu kazem stisni uvijek F1 jer to tako mora biti....znaci HG spot zaobilaziti u velikom luku... BTW upravo kupujem procesor ali mislim da cu skoknuti u VeMil decki se cine OK...
![]() |
#13 | |
Prigorec po defaultu
|
![]() Citiraj:
ako ne ...Bezi Misko kolko te noge nose...(lovu zaboravi!!!) ajde,za zadnje se salim! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Re: ...
Citiraj:
Možda mu je onda bolje staviti prvo na 133 pa vidjeti. Da ne bi bilo... ![]() Ako je A model onda mora ići na 12x133, to je 1600 ili 1900+. Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 18.02.2004. u 15:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Re: ...
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() Ona usrana naljepnica se skida pomoću stolne lampe ili fena, pustiš da ju zagrije odlijpeiš ju pošteleš kaj moraš u Kompu zaljepiš natrag opet zagriješ i poravnaš - radi 100%. Koji je proc dal Palominoili Tbred skužiš po naponu u BIOSu sve iznad 1,65 je Palomino 100% jer Palomino dela na 1,75 naponu. Ak ti je važnan odnos ekipe radije Links, Kvark, Raj, a HGšrot zaobilaziti!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Ak je throughbred onda ok ja sam mislio da je palomino... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ma to je stari kupio klincu od 10god, tako da decko nista ne zna.Ide na neki tecaj pa dok sam ja instaliravao davio me sa glupostima tipa:ajde mi barba sada promjenite desktop sliku,ajde mi stavite drukciji zvuk kada ulazim u Win,ajde dajte da ja upisujem sifru(onu kada ulazi u XP)i sl.,za izluditi....ma glavno da njemu to ovako na oko radi lijepo da nema errora nikakvih a to jeli palomino ili ne nemam pojma.Mogu pogledati napon kada budem isao im staviti nerota jer sam ga zaboravio ali nije niti bitno....bitna mi je bila stavka 2....SVIMA HVALA NA POMOCI! BTW Kada dodete u RI imate pivce za zivce ![]() FSB 166,stikam F10 dizu se Windovsi ja brzo kupim stvari i žžuriiiimm!!
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Samo da ti nije prebacivanje na ploči jumperima a kutija obljepljena ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ok staviti cu 133..... PA to stvarno nema smisla kupis novi komp i onda moras sam namjestati proc. joj da je moj komp ja mislim da bi me molili da ima ga vratim natrag i jos bi mi dali sve pare +kamate..... A sta ako je sa jumperima? Da malo skoknem do njih pozdraviti im mame ha? Da li onda moram ici do njih da oni to pametnjakovici srede?
![]() |
#21 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Moraš skinut naljepnice i skinuti stranicu. Ili nek mu tatica nosi komp u servis ako ih je frka za garanciju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Tlacitelj i neznalica
|
Ej ljudi molim Vas pomoc! Bio sam kod onog tipa ali nije uspjelo take money and run....Problem je sljedeci: Otisao sam kod njega i instralirao NEROTA.Pitalo me da li zelim restartati komp kliknuo sam YES. Komp se restartao i ja sam usao u BIOS.Ako se sjecate rekli ste da cu problem broj 2 rijesti da udem u BIOS i stisnem F10 i izadem van.Ja sam to i napravio i nakon toga mi vise nije htjelo dignuti WIN XP. Nakon par pokusaja probao sam SAFE MOD ali ni on nije bio uspjesan,samo stane i resetira se komp i nakon par pokusaja komp se poceo smrzavati bilo kada,odnosno nekda je dosao ekran na kojem sam mogao probati pokrenuti SAFE MOD ali nekda bi se komp zablokirao jos odmah na pocetku dok jos ispisuje one uredaje(HDD,Flopy....). Onda sam isao u BIOS ali se cak i u BIOSU kompo smrzava. STA DA NAPRAVIM? kako da vratim deafult postavke biosa,ali zelim napomenuti da nisam nista mjenjao u BIOSU nisam cak ni stavljao one frekvencije koje ste rekli(133*12 MHz) Da li je moja grska sta nisam pustio da se sustav digne nakon NEROTA nego sam usao u BIOS? HEELP!! BTW Ima iza naljepnicu ne mogu ga otvarati
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
moš resetirat bios preko jumpera na matičnoj,a pošto ti nesmiješ otvarat kantu niš od toga... još ti preostaje presnimit bios s ovom ili nekom novijom verzijom,bios i utility skini s stranica proizvođača matične te slijedi upute... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
F10 je za potvrditi promjene koje napraviš u BIOS-u. Probaj čim ga upališ otići u BIOS i lupit opciju za vraćanje "sigurnih" postavki. Nema šanse da se komp zblesira ako nisi ništa mrdao... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Tlacitelj i neznalica
|
Zamislite ovo danas dodem i komp je nekako proradio divnim cudom.Ja doso mulac igrao igru i cim sa m usao komp se zablokirao.Ja ga restartao i komp oper se smrzava.Ostavim ga na miru i ugasim.Nakon 15ak min da kao idem doma ali da jos jednom probamo.Upalimo ga i za divno cudo radi.Odinstalirao sam tog nerota koji mi je radio probleme i instalirao drugi ali mi svako toliko kada stavljam cd u przilicu (samsung) ili resetira komp ili zablokira i onda kada dize Windovse nekada izbaci plavi ekran i pise nesto ali ne stignem puno procitati jer ode ekran i komp se resetira,ali to se ne dogada svaki put. Ja pretpostavljam da je problem u CD/RW sta vi mislite. E da i jos nesto iza kroz rupice vidim da u kucistu svjetli cijelo vrijeme crvena lampica,STA JE TO? e da i jos nesto ![]() IMATE PRIJEDLOGA,mene najvise muci ta lampica.... E da nisam probao formatirati disk od kada kao komp radi,to cu probati drugi dan.....
![]() |
#27 |
Tlacitelj i neznalica
|
Samo jedno pitanjce: komp je zatvoren ali vidim kroz rupice za vent,da unutra gori crvena lampica ,ne znam da li jedna ili vise nih,naravno ne mogu pogledati koja po redu jer nije otvoreno kuciste.Pa me zanima da li mora goriti ta crvena lamica? ja mislim da bi trebale biti upaljene samo zelene,je tako?
![]() |
#28 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Pogledaj malo temperature proca, ovo malo smrdi na pregrijavanje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|