|
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Pretpostavljam da misliš na System temp, jel tako? Meni se kreće oko 26-33, ovisno o temperaturi okoline. Također je stock cooler. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Mislim da sys temp nije isto što i temperatura NB-a, jer bi onda onima s vodenim na NB-u bila puno niža. Meni je sys temp 22-25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Netko je negdje izvalio teoriju da je kod nForce2 system temp. temperatura NB-a. Jel netko pouzdano zna što je što? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Glupost! Sys temp je u biti temp kučišta ( to ti veli i MBM) jer SBj je meni takve temp da nakon krćeg vremena peče kad staviš prst. Na Abiti je Senzor za system dole blizu IDE kontorlera, tak da to NIJE temp NB-a!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
To sam i mislio, ali rekao, valjda ekipa zna što govori. Anyway, jel netko zna gdje je temperaturni senzor na 8RDA+ i kako izmjeriti temp NB (osim termometrom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
Ok, našao čip koji mjeri temperaturu kućišta (Winbond). Choby, znaš na što sam mislio (ono, živin termometar ![]() Ispravljam se i pitam, da li postoji osjetnik temperature NB na matičnim pločama zasnovanim na nForce2 chipsetu, i ako da, kako očitati temperaturu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni pc probe kaže mb temperature, pa mislim da se to odnosi na northbridge. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Guest
|
:confused: Temperatura sistema NIJE ISTO što i temperatura NB-a? Jel tako!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
|
Ne to nije isto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Headbangig Grunf!
|
Povezat nb s zicom na sondu
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
Ja mislim da je System temp isto što i temp NB jer u biosu ima cpu temp i cpu fan i system temp i system fan, a system fan je onaj na NB-u. A IC7-G ima tri senzora System temp, cpu temp i case temp ili tako nekako zato mislim da je system temp isto šta i NB temp.
AMD AthlonXP (Thorton) 2400+@2400MHz (15x160) 1,700 V MSI KT3 Ultra2-R, VIA KT333 2*256MB Kingmax SuperRam 433 @320 (2.0 2-2-5) MSI GeForce4 Ti4200 64Mb DDR @ 310/610 WD800BB, 80Gb , 7200rpm , ATA/100 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Headbangig Grunf!
|
System fan ti je onaj koji upuhuje a može bit i neki drugi koji spojiš na to, barem na AMDovim pločama, kod intela je to moguće jer je NB cooler prikopčan s normalnim tropinskim konektorom! Na nf7-S sys fan je onaj kojeg ja tam stavim!
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Sadmo da kazem to sa system temp i temp kucista. to vam ovisi od ploce do ploce. na mom starnom MSI-u sys temp je bila temperatura NB-a dok na abitici kkoja ima vanjski senzor to nije neg temo kucista. dakle, moze biti i jedno i drugo.
![]() |
#19 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Luzeri! :clap: Nemate pojma kolika vam je temperatura NBa, za razliku od mene. ![]() Sa kućištem sam dobio temperaturnu sondu koja mi na prednjem LCDu ispisuje temperaturu ovisno kuda ju stavim. Pošto sam na ABIT NF7-S zamijenio standardni mali vent na NBu sa Zalmanovim pasivcem lijepo sam sondu ugurao među rebarca Zalmana i sada samo oko bacim na LCD i znam koja mi je temperatura NBa. Trenutno dok ovo pišem mi je 31C. S time da varira i najviša, pod punim opterećenjem mi je 34C. Sve ostale temperature ala sys i CPU pratim pomoću Hareware Doctora. BTW sys temp mi je uvijek niža od ove na LCDu, što znači da kod ABITa nije isto temp NBa i sys temp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|