Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.09.2007., 15:18   #1
krastavac
Banned

Datum registracije: Aug 2007
Cool"n"Quiet control

Imam Athlon 64 3000+ s754(po def. 2000 MGHZ) moj radi na 2500 MGHZ malo sam ga klokno i u biosu sam uključio gore navedenu funkciju!Sada me zanima dali CnQ i OC mogu zajedno ili je ta funkcija samo kada komp radi na def!!!
HVALA!!! POZDRAV OD KRASTAVACA!!!
krastavac je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 15:21   #2
WichitaQ
Soul Eater

WichitaQ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
mogu ići zajedno...

i jedan tip : ima 2500 MHz, a ne 2500 MGHz
WichitaQ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.09.2007., 15:22   #3
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
CnQ i =c samo po sebi nema smisla da ide zajedno jer Oc podrazumjeva rad iznad nazivnog takta , dok CnQ smanjuje frekevenciju i okretaja venta kad za proc nije nuzno da dise punim plucima i tako smanjuje temperaturu i daje tisi rad .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 14.09.2007., 15:46   #4
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Na nekim pločama ako se maknu postavke sa AUTO, CnQ ne radi. A to znači da mora biti na defoltu BIOS.

Tako da sve ovisi o samoj ploči.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 14:33   #5
ijozic
Registered User

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Router Pregled postova
CnQ i =c samo po sebi nema smisla da ide zajedno jer Oc podrazumjeva rad iznad nazivnog takta , dok CnQ smanjuje frekevenciju i okretaja venta kad za proc nije nuzno da dise punim plucima i tako smanjuje temperaturu i daje tisi rad .
I kako onda nema smisla da rade zajedno? Overclockas procesor da radi na npr. 2.8 GHz, a vecinu vremena si u desktopu gdje nema potrebe za tolikom frekvencijom pa bi CNQ bio prilicno koristan.
ijozic je offline   Reply With Quote
Staro 15.09.2007., 18:11   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da teoretski i bi ali je problem u praksi i to - u smanjivanju napona za virjeme CnQ rada, uzmimo npr sljedeću situaciju...

Neka recimo x2 3800+ (s939) radi na 1.35V na 2.0Ghz kad se ukljući CnQ multi sa 10x padne na 6x i napon na recimo 1.1V i na 1.2Ghz sve divno krasno radi...

E sad ja OCam taj procesor na recimo 2.8Ghz i za to mi npr treba 1.5V i dalje je multi 10x ali kad uleti CnQ sa svojih 6x to je 280x6=1700Mhz i na 1.1V (jer je donja volaža apsolutna vrijednost u odnosu na defaultnu a ne na povećanu) i sve odleti u 3 neke stvari jer nije stabilno... Tj u najgorem slučaju nećeš doi niti do windowsa jer je boot isto low cpu opetracija većinu vremena...

I zato da bi se izbjegli incidenti većina proizvođača jednostavno u biosu ploča automatski napravi disable CnQa kad se digne FSB - da se nebi dešavalo to...

Postoje i ploče koje dozvoljavaju CnQ i kad su Ocane ali teoretski na novijim pločama je to i tako posve nebina tehnologija jer možeš softwareski napraviti profile za ocano stanje i low power iz raznih tweak programa i tako rješitit to ako te baš smeta da ti CPU loži na punom taktu i naponu cjelo vrijeme, mada neznam zašto bi CPU je napravljen da skoro 10 godina radi na 100% loadu prema tome...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno