|
![]() |
#1 |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() ovako...trebam spojit 3 računala u mrežu preko kasde. trenutno imam dva spojena i sve super radi, al ne mogu spojit ni jedno više budući da mi je opcija mapiranja portova firmware-ski onemogućena ( vidi prilog ) od t-coma sam zatražio neosakaćen firmware, međutim, ladno su mi lansirali od*** da oni to nemaju. guglao sam po netu al nisam ništ našao... probao sam uploadati settings fileove od drugih korisnika, međutim, ne prihvaća mi ga... i tako u nedogled... uglavnom...nisam ništa riješio ako netko može pomoći, bio bih jaaaako zahvalan... znam da je bilo sličnih tema, međutim, mislim da sam ih prelistao sve al nisam našao odgovor... dakle, jel ima tko firmware Zadnje izmijenjeno od: darQ. 21.02.2009. u 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ukratko, kupi si switch. neki mali za malo novaca. probao sam skinuti img.gz od kasde, ali nema dovoljno memorije da bi ga poslala preko tftp-a. a nisma još našao neki drugi firmware koji bih mogao navući na nju. kupi switch ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() ja imam svoj ruter koji može radit onak kak men treba, ali, t-com to ne dopušta... hmh... maloprije sam poslo mail malim japancima u kasdu, možd će oni bit susretljiviji ![]() dakle, opcija zamjene rutera ili kupovanja switcha ne dolazi u obzir... idem sad odgovorit t-comu da pošalju bilo koji firmware koji imaju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
kolko se sjećam, kasda nisu japanci nego kinezi i mudrinić je vlasnik firme (ili jedan od vlasnika... potraži po guglu i naći ćeš dokument o tome). brijem da od njih nećeš dobiti ni odgovor. t-com ne šalje firmware. jako su nabrijani protiv toga koliko se sjećam. davno prije je išlo, ali sad ne daju. barem meni ![]()
![]() |
#5 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
![]() ak od nekog iskamčim firmware, vješam ga na net i vam stavljam link ![]() a jel ima netko bilo kakav firmware iz tog doba kad je t-com slao po kućama pa da ga podjeli s nama ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja ti imam cjellu Kasdu koja nema lock na portovima ali kako je Horza rekao neznam kako bi iz nje izvadio firmware, možda bi se dalo sa nekim programatorom iščupati ga ali je sad pitanje ko ima programator...
![]() |
#7 |
I'm nightrider
|
Zadnje izmijenjeno od: darQ. 21.02.2009. u 14:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš u stickyju 'Sve o ADSL-u' u ppostu #13 uputstva za oslobađanje i druga IPTV porta. Imam doma prastaru Kasdu sa sva 4 LAN porta. Ako mogu pomoći, reci kako pa ću nešto poduzeti.
![]() |
#9 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
možeš pomoć tak da dump-aš taj svoj firmware i pošalješ mi ga mailom ![]() ajd napravi ono što tražim u postu #7 kopiraj device info podatke... fala... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
|
Kod mene piše potpuno isto kao i kod tebe... aLi definitivno rade svi portovi od 1 do 4 bez problema... Dobro ajde u prvog se teško uštekava koenktor al je** ga - plastična kineska roba.. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
I'm nightrider
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Sva četri rade kao lan tj možeš preko njih na net ić, provjereno, a sad dal se daju međusobno swichati nisam pokušavao i dal sva 4 mogu istovremeno radit isto nisam pokušavao jer nemam tolko "potrošača" doma...
![]() |
#14 |
I'm nightrider
|
evo ga !!!! namrdo sam... !!!! šta sam napravio ??? ovak... iako je ruter zaključan tak da ne mog obrisat onu t-com default postavku za iptv (vidi prilog) i iako je ruter zaključan tak da ne mogu mjenjat mapping portova...ja sam exportirao podešenje rutera u onaj backupsettings.conf fajl i onda namještao šta mi treba u tom fajlu... dakle, otvorim file u notepadu i namrdam... međutim, nije sve išlo onak kako sam zamišljao pa sam morao po redu gledat linije od nekih već prije obješenih configa na forumu tako da sam od svega toga složio jedan koji funkcionira !!!!!! ev samo par trenutaka da napravim backup bez svog usernamea i pasvorad i vješam to na forum.... jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Zadnje izmijenjeno od: darQ. 28.08.2007. u 17:28. Razlog: zaboravih atachment |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
I'm nightrider
|
evo, da stavim kak sad izgleda onaj prozor iz prvog posta... dakle, iako se niš ne može kliknit, maknit, editirat, ja sam to editirao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
I'm nightrider
|
evo ga... samo unesite svoj juzrnejm i pasvord i udri... p.s. nakon što kliknete update settings moguće je da se niš ne događa, pričekajte minutu te kliknite na neki drugi izbornik, recimo diagnostic nakon toga ponovno upalite i ugasite ruter, pričekajte da se spoji i to je to ![]() p.p.s. ja sam ovo uspio napravit uz puno psovanja i molitve i ne garantiram da ovaj config neće nekom oštetit ruter isto kao što ne garantiram da će radit... iako meni radi ![]() edit: extenziju txt terba promjenit u conf ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
mozda bi ovo trebalo ubacit u ADSL bibliju
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Dark side Moderator
Datum registracije: Feb 2005
|
budem ubacio fajlu, nema beda ![]()
|
|
Oglas
|