Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.08.2007., 09:36   #1
yaya
Guest

Pržilica dio 2.

..ne čita DVD recordable, nije čitala KVARKove, pa sam kupila MAXELL, ni njih ne čita, PHILIPSove DVDRW čita, u čemu je problem, ako je u plus i minus , mijenjam je , jer mi je vec stvaaaaarno pun kufer..inače radi se o Writemaster a čini mi se da ne valja nista, nemoguće da ne valja ni jedan DVD..btw preporučite przilicu koja čita sve živo jer ovo je fakat smeće za moj pojam..diskovi su DVD+R i ona ih ne čita i ne prži,a s onima DVD+RW nema problema..
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 09:43   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Samsung nikad nije bio nešto od pržilice. Za prženje preporuka su Pioneer i LG. Ono što mi Pioneer nije pročitao, nije pročitao nijedan drugi optičar.
Oglas

Oglas
Staro 27.08.2007., 09:49   #3
yaya
Guest

Ma imas pravo...trazit cu neku Pioneer, ova je ionako dosla u konfi..zihe je neko smeće..grr..hvala ti
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 10:31   #4
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Preporuka Pioneer 112D radi skroz korektno.
Staro 27.08.2007., 10:37   #5
yaya
Guest

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Preporuka Pioneer 112D radi skroz korektno.
hvalapotrazit cu ga
jel to ova?

http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A904201
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 10:55   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Baš ta. Imaš bijelu (D), crnu (DBK) i srebrnu (DSV) verziju pa vidi koja ti najviše odgovara.
Staro 27.08.2007., 11:25   #7
yaya
Guest

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Baš ta. Imaš bijelu (D), crnu (DBK) i srebrnu (DSV) verziju pa vidi koja ti najviše odgovara.
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 23:29   #8
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
A od medija izbjegavaj Kvark, ali i Maxell, jer ovi Maxell mediji koji se kod nas mogu kupiti su u boljem slučaju Ricoh (made by Ritek, doduše), a u lošijem slučaju su Ritek i slično. Ako nađeš Maxell made in Japan - super, ali ovo...
Znači, ako ti prža ne prži baš fantastično, i onda tome pridodaš loše medije - dobiješ upitnu čitljivost. Na kojoj brzini inače snimaš DVD-e?

p.s. Ako nisi znala, Ritek = fuj

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 23:38   #9
yaya
Guest

Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
A od medija izbjegavaj Kvark, ali i Maxell, jer ovi Maxell mediji koji se kod nas mogu kupiti su u boljem slučaju Ricoh (made by Ritek, doduše), a u lošijem slučaju su Ritek i slično. Ako nađeš Maxell made in Japan - super, ali ovo...
Znači, ako ti prža ne prži baš fantastično, i onda tome pridodaš loše medije - dobiješ upitnu čitljivost. Na kojoj brzini inače snimaš DVD-e?

p.s. Ako nisi znala, Ritek = fuj
Da kupila sam ovaj Pioneer 112D i kad ubacim Maxell prazni DVD+R, javlja mi poruku:" F is not accessible, incorect function" i jednostavno ga ne otvara, sad nisam pametna vise u cemu je problem, isto je i sa nekim Kvarkovima, a przim uglavnom na 4x..hmmm..izludit ce me ovo..
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 23:41   #10
RS2000
ThinkPad Hunter
Moj komp

RS2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Hm pa nije valjda da pržiš prek windowzera....koristi nero ili neki slični program...
Oglas

Oglas
Staro 27.08.2007., 23:47   #11
yaya
Guest

Citiraj:
Autor RS2000 Pregled postova
Hm pa nije valjda da pržiš prek windowzera....koristi nero ili neki slični program...
Pa s Nerom przim, ali ako odem na sam DVD i desnim klikom open, javlja mi ovu gore poruku..
  Reply With Quote
Staro 27.08.2007., 23:49   #12
RS2000
ThinkPad Hunter
Moj komp

RS2000's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ajooj ti optički..samo neki problemi...možda flashat firmware al ko zna oće li i to pomoć...
Staro 27.08.2007., 23:56   #13
yaya
Guest

Citiraj:
Autor RS2000 Pregled postova
Ajooj ti optički..samo neki problemi...možda flashat firmware al ko zna oće li i to pomoć...
ma jesam i to..al nis..
  Reply With Quote
Staro 28.08.2007., 01:42   #14
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor yaya Pregled postova
Da kupila sam ovaj Pioneer 112D i kad ubacim Maxell prazni DVD+R, javlja mi poruku:" F is not accessible, incorect function" i jednostavno ga ne otvara, sad nisam pametna vise u cemu je problem, isto je i sa nekim Kvarkovima, a przim uglavnom na 4x..hmmm..izludit ce me ovo..
Pa to ti je sasvim normalno (F: is not accessible...), nemaš što otvoriti kad se radi o praznom mediju. Tek kad zapržiš nešto s njim (nemoj ni slučajno u Windowsima).
Što se brzine tiče, preporučam 8x, kvaliteta je s novim (16x) medijima u 90% slučajeva bolja nego na 4x. To ti je dobra prža (naravno, uvijek se zaleti neki defektan primjerak svakoj prži, ali dobar je to model), i s pristojnim medijima na 8x brzini ne bi smjela imati nikakvih problema.

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno