|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
![]() Dakle zanima me na koji nacin se moze na navedenom DSL routeru promijeniti njegova standardna adresa 192.168.1.1 u neku drugu. Kad to pokusam s njegovim suceljem, odmah smrzne i samo reset na tvornicke postavke ga vrati u zivot. Drugi problem s njim je, da kad ga spojim direktno s nekim kompom, radi savrseno, a kad ga spojim u mrezu, nevidljiv je. Nema pinga uopce. Jesam nesto zaboravio u opcijama ili je neispravan? P.S. DHCP je ugasen, u cijelom sistemu |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
router si dobio od T-Coma ili si kupio u ducanu? ako si ga dobio od T-Coma, dobio si ga postavljenog u bridge način rada i morat ces ga prebaciti u route mode ako ces htjeti napraviti mrežu... a što se tiće mjenjanja IP-a, neznam zašto ne radi, ali mogao bi biti isti razlog... iako, npr. ja na svojoj Kasdi mogu mjenjat IP i kad nije u route modeu
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ako slučajno nemaš manual, dl. ga odavde: DSL-584T Manual Nisi napisao ostale elemente mreže pa da ti možemo detaljnije odgovoriti. Predlažem da napraviš slijedeće: 1. Postavi fiksni IP na računalu na kojem vršiš konfiguriranje sa sljedećim parametrima - IP: 192.168.1.100 - Subnet: 255.255.255.0 - Gateway: 192.168.1.1 2. Priključi samo D-Link na to računalo i preko web sučelja mu promjeni default IP na 192.168.1.2. Svakako napravi save i reboot D-Link - a. Po završetku ovog koraka trenutno "nevidiš" D-Link dok u postavkama mrežne ne promjeniš Gateway u 192.168.1.2. Još jedna napomena, za konfiguriranje koristi IE sa omogućenim izvršavanjem Java Script - ova. Također provjeri da nije uključena opcija korištenja proxy - ja (ako kojim slučajem je, isključi proxy). |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Router sam dobio od T-Coma. Sve postavke su nastimane manualno, i u router modu je. Fiksni IP je u cijelom sistemu. Problem je bio zato sto je spor router. Kad mu se stisne da promijeni IP treba mu 5-10 minuta sto ja nisam cekao. Svejedno hvala na odgovorima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
hmmm.....malo je to cudno 5-10min....ali ajde ako radi ne treba ga forsat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|