![]() |
D-LINK DSL584T kako promijeniti IP
Dakle zanima me na koji nacin se moze na navedenom DSL routeru promijeniti njegova standardna adresa 192.168.1.1 u neku drugu. Kad to pokusam s njegovim suceljem, odmah smrzne i samo reset na tvornicke postavke ga vrati u zivot. Drugi problem s njim je, da kad ga spojim direktno s nekim kompom, radi savrseno, a kad ga spojim u mrezu, nevidljiv je. Nema pinga uopce.
Jesam nesto zaboravio u opcijama ili je neispravan? P.S. DHCP je ugasen, u cijelom sistemu |
router si dobio od T-Coma ili si kupio u ducanu?
ako si ga dobio od T-Coma, dobio si ga postavljenog u bridge način rada i morat ces ga prebaciti u route mode ako ces htjeti napraviti mrežu... a što se tiće mjenjanja IP-a, neznam zašto ne radi, ali mogao bi biti isti razlog... iako, npr. ja na svojoj Kasdi mogu mjenjat IP i kad nije u route modeu |
Ako slučajno nemaš manual, dl. ga odavde: DSL-584T Manual
Nisi napisao ostale elemente mreže pa da ti možemo detaljnije odgovoriti. Predlažem da napraviš slijedeće: 1. Postavi fiksni IP na računalu na kojem vršiš konfiguriranje sa sljedećim parametrima - IP: 192.168.1.100 - Subnet: 255.255.255.0 - Gateway: 192.168.1.1 2. Priključi samo D-Link na to računalo i preko web sučelja mu promjeni default IP na 192.168.1.2. Svakako napravi save i reboot D-Link - a. Po završetku ovog koraka trenutno "nevidiš" D-Link dok u postavkama mrežne ne promjeniš Gateway u 192.168.1.2. Još jedna napomena, za konfiguriranje koristi IE sa omogućenim izvršavanjem Java Script - ova. Također provjeri da nije uključena opcija korištenja proxy - ja (ako kojim slučajem je, isključi proxy). |
Router sam dobio od T-Coma. Sve postavke su nastimane manualno, i u router modu je. Fiksni IP je u cijelom sistemu. Problem je bio zato sto je spor router.
Kad mu se stisne da promijeni IP treba mu 5-10 minuta sto ja nisam cekao. Svejedno hvala na odgovorima.:respekt: |
hmmm.....malo je to cudno 5-10min....ali ajde ako radi ne treba ga forsat :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25. |