|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2001
|
Pregrijavanje P4
Imam mado P4 2.4 koji ide sve do 3.6 sa zračnim hlađenjem. Nažalost nakon nekog vremena se zblesira. Ja ga spustim na 3.4 i prebacim vent na hladnjaku na 7V jer mi se deltu(čop finger) baš i neda nonstop slušat. I stvar radi uredno,ne smrzava se, sve pici i kato. Ali primjetih da se nakon nekog vremena stvar uspori kad se proc zahajca na 50-52C. Sandra daje slabije reze,SETIju treba puno više vremena za VU, na SuperPIju zgubim sekundu-dvije. Sad mi nije jasno jer mi je temperatura od 50C preniska da bi se počel palit Thermal Throtling a sve ostalo na kompu je ,ajmo reć,hladno,nijedna komponenta osim proca nije overklokana. Kakva je situacija kod drugih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
kaj nemaš u biosu odabrat na kojoj temperaturi se pali usporavanje? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Isključi spread spectrum, a ako nema disabled, stavi na najmanje. Mislim 12.5%
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma temp ti je super, frendu p4 2.4c sa stock coolerom na MSI ploči (možda drukčije očitava) ide do 61 na full i 54 na idle... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
A da si stavis Zalmana koji se ništa ne ćuje, a hladi ko lud. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ovak kak je u sigu, temp u kanti ne prelazi 30, a proc mi je idle na nekih 35, a na load se digne na najviše 45 imam thermaltake volcano 7+ na low (oko 3000rpm) kad ga dignem na 3.4GHz, onda je na oko 50 stupnjeva |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|