|
![]() |
#1 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Hitachi 250 GB, 8 MB cache
Pozdrav svima, Nije me dugo bilo obaveze i tak, a kaj je najgorje totalka sam ispal od hardware-a , ja bi samo da radi ![]() Sad molim pomoć... Hitachi uf već i zaboravi kraticu mu a nesto kao 7tk 250, 250 GB, Primjetih da je počeo čudno roštvat, sluzi samo za pohranu nije mi to bas bilo normalno al winna kje je spojen jedva da rade , al ne bi sad o tome. (Mrzotine, blue screens its, provjereno win) tako da je bilo do sad valjda stotine restarta radi smrzavanja na gumb a mnoga dok je i zapisivao po tom disku.. Simptom, nakon stos am primjetio d aronda i locirao da je to bas taj disk najnoviji od svoh by the way. Išo sam sprzit neke slike na DVD. POsto win ne valjaju to se sve zaledilo. Onda sam ga reboot-o u ispravne 64 bit win i odma je pokerno scan disk, obriso puno fileova, popravio i svašta. nakon toga sam sprzio DVD i pokreno chkdsk, 64 k u bad sektorima..Sad vecim djelom se čuje kak treba al opet ima momenata kad ronda, to moram detaljnije sad vidjet.. Kaj predlazete da radim dalje , disk bio trebal bit pod garancijom ak nadjem racun.. Koje dijagnostike da pokrenem , itd.... Lijep pozdrav ThX..
__________________ |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Ako je pod garancijom - spasi podatke koji su bitni i nosi na garanciju. Roštanje, bad sectori... bliži mu se kraj, rekao bih.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
|
Gotovo je, pokreno Hitachi Diagnistic tool, odma je napiso SMART= BAD, nije mogo ni startat quick scan Onda sam bootonu win 64 i poceo kopirat , restarto se, i trazio opet scan disk. za*** je bio da sam mu dao (da nisam ne bi sigurno bilo gorje) SAd ga prepozna al se više ne moze bootat ni u jedan OS kad je disk prikopčan. Ima kakve sanse a ga nekako prevarim da se boota, bojim se tesko. Al je otiso naglo za popizdit...Nije mu valjda bas ni pogodovalo ovih 40C al još su 3 diska unutra. EDIT: Kakvo je sad realno stanje na trzistu sa Diskovima....Poznati neki po extra brzom krepavanju? neke serije... Kupuje li se jos hitachi najvise ..WD...Da znam za koji da se odlcim kod zamejne...ako bude prilike. 8MB vs 16MB cache, podrzava li sad WD NCQ normalno , kad sam ovog kupovao imali su sata2 brzinu bez NCQ
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 20.07.2007. u 13:33. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Trenutno mena neke ozloglašene serije... Samo bolje i lošije izrade pa neki više buče i griju neki manje... NE kupuje se hitach najviše, nikad se nije niti kupovao najviše, kupi neki WD AAKS ili Seagate 7200.10 i mirna bosna... Svi podržavaju NCQ...
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Upitno je kako je s tim diskom postupano tijekom transporta. Možda im je ispao i slično pa je nakon toga lagano počeo crkavati. Ja sam isto reklamirao jednog od svoja dva Hitachija sa sličnim simptomima. Prvo je počeo nenormalno brujati, kasnije se glava nekako čudno ponašala i na kraju ga uopće ni BIOS nije prepoznao. Sva sreća pa je bio tek tjedan dana star i nisam ništa bitno stavio na njega. Novi sam dobio za par dana i od tada oba rade bez greške. Što se tiče novog diska, preporučio bih na prvom mjestu WD. Jako su se popravili u odnosu na prošle godine, imao sam najmanje reklamacija s njima,... Na drugom mjestu bi bili Hitachi i Samsung, na trećem Seagate i posljednji Maxtor. BTW, preselit ću ovu temu na Hardverske probleme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
Ovaj je sad unutra točno godinu dana, WD nije ni prije bio loš mislim da ću probat ić na WD, ima li on sad NCQ uzel bi u rasponu od 250-400 GB..Ili hitachi...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
imam baracudu 320 GB,ali nisam nešto iskusan sa hardovima a i imam ovaj evo 2 dana,tako da ti samo mogu reći da je malo bučniji ali super radi.... znam da ti nije to baš puno od pomoći ali ja i hardovi,glavno da rade =)(malo brže...hehe) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
kak znat da je disk AAKS.. jer to ovo? http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=A507018 Angelus potpuno s eslazem s tobom, najbitnije je da radi.. Imo sam 3 hitachija (ovog koji je sad rikno i 2 stara oko 4 godine) i jedan WD (još stariji) ijos puno WD -ova prije prije. Nikad mi ni jedan hard do sad nije rikno osim ovog nakon nepune godine dana i punog podataka, naravno bez backupa...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, to nije taj, lijepo ti piše da je JS... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Gle jednostavno je... http://www.nabava.net/katalog/trazil...ra%9Ei&od=&do= A propo Seagatea - ja sam veliki Seagate fan ali je jednsotavno činjenica da trenutno kupovinom Seagatea dobivaš zagarantiranu samo brzinu, jer 7200.10 serija nema AAM prema tome što dobiješ dobiješ, drugim rječima ako si sretak i pokupiš tih primjerak (kao ja) i još ga potfutraš - sve 5 ali ako nisi - jadna ti majka, a niti famozna Seagate brzina više nije tolko veća od ostalih kako je nekad davno bila... Nemoj me krivo shvatiti ja sam super zadovoljan sa svojim diskom ali da idem sad kupovati disk to bi bio AAKS jer to je trenutna preporuka...
![]() |
#12 |
Junior Member
|
Bumo vidli kaj bu ispalo, thx yedwy.. Al cini mi se da ne bum mogel zet WD jer imaju samo JS model i ocito su ti JS oni kaj su sata 2 i nisu NCQ.KOji su bili i za vrijeme kad sam kupovao ovaj 7tk hitachi. kao sto reko nisam dugo pratio pa nsiam kuzio da je AAKS zapravo doslovno oznaka diska ![]() Iako je pitanje kolko je u praksi taj NCQ bitan, pouzdanost mi je sigurno bitnija. Ak nis drugo bu opet Hitachi...nadam se trajan ko ona 2 starija koja su mi u kompu zajedno sa WD800JB koji je valdja več jedno 6 godina star.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
A gle ako nema AAKSova onda uzmi kaj imaš 7200.10 je brza ko metak i ima ncq (koji istina bog ne znači u kućnom računalu toliko kao u serveru ali ipak ima efekta kad imaš samo jedan disk u kanti a radiš često više stvari) ako ti imaš više diskova možda bi tebi manje, posebno ako dotični nebi bio sistemski i storage disk, ali ja osobno danas nikako nebi kupovao disk bez ncqa... Samo ako nebuš imao sreće bila bu i glasna ko mlinac za kavu i birtiji... ![]()
![]() |
#14 |
Junior Member
|
Evo dobio sam danas Seagate ST3250310AS 250 GB Upravo se formatira, Full format pa traje
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Junior Member
|
[Garancija u optimum računalima, kad se formatira mogu ogrenut HD tach Za sad ne ruži ništa al i nema ništa gore kod HD tach testa ak ga imam bu se i buka čula. QUOTE=domy_os;776275]To je, koliko vidim, ovaj s jednom pločom od 250 GB? Ajde obavezno ovdje baci dojmove jer i ja razmišljam o tom disku. Gdje si ga kupio?[/QUOTE]
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 26.07.2007. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
Evo napiso tamo: prvi seagate je uletio sasvim slucajno al nijemi krivo ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=71667
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 26.07.2007. u 22:15. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|