|
![]() |
#1 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Ovo bi trebao biti jako tih disk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
jest... baš me zanima u odnosu na S166.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
FC Bayern supporter
Datum registracije: Mar 2002
|
Upravo planiram ubost novi hard,a ovaj bi mogao biti idealan!Brzina desetke uz smanjenu buku.....
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
FC Bayern supporter
|
Barica 7-ica od 40Gb je trenutno u mojem compu i zbilja je jaaakooo tiha,ako je ova nova na tom tragu,bit će to odlično!
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uspoređivati stare Bare IV ili 7200.7 s novima je kao da uspoređuješ kruške i jabuke. Isto tako Bara IV od 60 GB uopće nije tiha i grije se dosta, a SATA verzije 7200.7 Barice, pogotovo one s dvije ili više ploča, su glasne za popizditi. Disk prvo treba isprobati... Ako ništa drugo, 250 GB po ploči će imati najviše utjecaja u brzini.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
FC Bayern supporter
|
Kako vidjeti razliku između tih novih Barracuda i ovih starijih modela 7200.10?Uskoro kupujem novi hard pa bih si uzeo tu novu baricu od 250gb s jednom pločom.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ja imam jednu baricu od 80 gb već 7 godina nit je čujem niti se ona žali |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
Ja sam imao u kompu 7200.10 320GB + 2x 250Gb - Antec 3700 - komp na stolu kraj monitora. Ja ih u Idle uopće ne čujem, a dok sva tri rade jedva.
![]() |
![]() |
#13 | |
FC Bayern supporter
|
Citiraj:
Da,imaš pravo!Evo i pdf-a u kojem su svi tehnički podatci: http://www.seagate.com/docs/pdf/data...da_7200_10.pdf Ima i moj buraz Baricu od 250gb i stvarno smo zadovoljni sa hardom i on i ja(vrlo brz,ne zagrijava se previše i nije prebučan(može se čuti ako se prisloni uho na kučište,ali ovako ne svraća pažnju na sebe pretjerano)),ali ako Seagate tvrdi da bi ta nova Barica od 250gb s jednom pločom trebala biti još tiša,hladnija i brža,zašto ne uzet tu!?
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svatko za svoj disk ili bilo što drugo tvrdi da je dobro, ali dok to netko ne testira ili ne da informaciju iz prve ruke, ostaje pod velikim upitnikom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Jel taj Seagate od 250GB na jednoj ploci stigao kod nas? Jel ga netko kupio? U kojim trgovinama ga ima? To bi trebala biti ST3250410AS serija diska. Nekako vjerujem da ga nasi trgovci nece posebno odjelit od ostalih 250GB diskova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
FC Bayern supporter
|
Ima ga u Vemilu samo model s 8 mb cache (ST3250310AS),samo što oni daju 3 godine garancije na hard,a ja čekam da ga dobiju i trgovine koje daju svih 5! ![]()
![]() |
#17 |
Premium
|
Meni je najblizi HgSpot i oni daju 60mj garancije. No stvar kod njih je sto je nemoguce u dislociranom centru provjeriti seriju posto se disk moze samo narucit, a u cjeniku ne pise koje je serije. Jedino da ga ne uzmem kad vidim u trgovini da nije te serije! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
FC Bayern supporter
|
Probaj naglasit trgovcu da napomene ovima u Zagrebu da pošalju hard tog serijskog broja....
![]() |
#19 |
Premium
|
Odgovorili mi na upit, kazu da jos nema te serije u hgsrota. No barem znam da znaju procitat serijski s diska pa cemo se nekako dogovorit da posalju tu seriju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
FC Bayern supporter
|
Da,to je dobro saznanje...i meni će koristit jer ću isto tamo uzet hard baš zbog tih 5 godina garancije,a i imamo u Kutini HG tako da ne moram po to u Zg!
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Slazem se. Nedavno je stari kupil kutiju modecom u kojoj je sempron 3000+ s box coolerom i jedino se cuje hdd - 7200.10. Negdje je receno da je serija .7 isto tiha, ali kod mene doma se cuje. WD iz siga je puno tisi. Mozda zato kaj je siget ide, a wd sata, ali sam sigeta kupil novog, a wd rabljenog tu na forumu s pun qrc sati rada.(ko da sam kupil traktora ![]() Mozda samo nemam srece s tihim diskovima, ali sigurno necu kupiti sigeta - novog.
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Serija .7 tiha? To im je bila najglasnija serija koja je za vrijeme seeka roštala k'o luda i čula na kilometar. Imao sam je pa sam to osjetio na vlastitim ušima.
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
I jest jako tih taj Seagate ST3250310AS. WinXp 64 su se upravo digli po prvi put. Tokom formata, instalacije i bootanja jos nisam cuo hard da rosta ili proizvodi bilo kakve zvukove. Za brzinu ne mogu tocno jos reci jer nisam jos dosao do testova, a prvi put imam 64bitni sustav na X2. Sve mi djeluje jako brzo. No ovaj 120GB Maxtor koji je do sada bio unutra me bas i nije nesto razmazio. Ni zvukom, ni brzinom. Eto toliko. Za sad sve 5. Osim predprogramirane za***ancije prilikom instaliranja SATA na ASUSA. To je uvijek trauma i nema veze sa hardom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
FC Bayern supporter
|
Odlično onda,slijedeći mjesec ću ga i ja vjerojatno uzet!Gdje si ga uzeo? Citiraj:
Da,moja je barem super tiha!BTW radi se o IDE modelu!Vjerojatno misliš na SATA modele...
Pozdrav! Vedran Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 26.07.2007. u 10:19. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Kupljeno u Acquisitum Magnum. Hard je i dalje tih. Tj. necujan. U tijeku je instalacija visteX64. Na dodir se osjeti tek minimalna razlika u temperaturi u odnosu na sobnu. Doduse, kuciste je otvoreno s jedne strane. Odustajem od WinXP 64. Ne radi: zvucna, zvucna na MB, DSL modem, printer, monitor bez drajvera, radeon sere, skener, citac kartica...i pazite sad; kingmax usb stick... ![]() Softveri odlaze u krajnosti. Taj dio je meni posebno vazan zbog CADa, ali drek; pola radi, pola ne. Pa mislim...Koji k sve to? Ko moze sto s tim? A svi proizvodjaci se ponasaju kao da to nije njihov problem. Prelazim na MAC! ![]() Prije cu jos probati VistuX64. Ali naravno da nema sanse da ce ista raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Disk je jako tih , "seek" je nevjerojatno tih, skoro opce ne cuje(Uho 10 cm od diska) , posto imam buke od ventova( otvoreno kuciste) i disk je na stolu ne mogu cut precizno idle samo njegov , al i to je tiho.ne zamjecuje se posebno. Grijanje, otvoren na stolu u sobi +30 , naravno da je solidno topao, al nije nesto pretjerano vruc, tako da je i to zadovoljavajuce. Disk je i jako brz, ima brži average i to dosta nego kaj je imal hitachi 7tk250 maximalni read speed.Seek time je sporiji nego kod Hitachija za jedno 3 ms. I jos nesto, disk je pola tanji nego svi koje sam do sad imao a neki pišu i u sigu... Nazalost write test nisam mogao napravit: Evo HD tach grapha friško formatiranog diska: ![]() ![]() NAPOMENA: TEST RAĐEN U SATA1 modu, SATA 2 kontroler mi je zautet a samo je jedan na pločici.
__________________ |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Bruno, sliku u thumb ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
evo u thumbu je sad... ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |