|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
help! slabo pali
imam ovakav problem: ponekad dok stisnem gumb za paliti komp, svijetla na maticnoj i ledice na kucistu (pwr, hdd) samo trepnu, vent se pocne okretati ali sve na dijelic sekunde. nakon toga je komp mrtav. mogu ga upaliti tek dok istekam napajanje iz maticne napajanje je sigurno ispravna, stovise, probao sam sa 2 razlicita. sto mi je palo na pamet da bi moglo biti je da maticna nemoze izgurat svu tu struju (sto ide kroz PCI). imam audigy 2 zvucnu s posebnim napajanjem jos, tv karticu, i s jednog molexa se dizao hard+vent mali za njega+napajanje za grafu (6600GT). sve sam istekao i jedno po jedno dodavao i svaki put sam normalno upalio. vratim komp na mjesto i slijedeci put dok sam palio.... pliz pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pročitaj pravila za ovaj podforum, nekaj ti fali u postu... Ja ciljam na PSU. Ako si isprobavao sa nekim low quality... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
kaj fali? mozes poslat na PM isprobano je i sa napajanjem fortron 400W koje sigurno radi. bojim se da je maticna krepucnula. imam kupca za cijeli komp, pa moram rijesiti ovaj problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 - pravila. Ako nije PSU, onda je vjerojatno matična, samo - zašto radi kad se isključi pa uključi napajanje iz matične ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Jesi maticnu dirao? Tj jesi ju selio mozda u novo kuciste ili tako nesto?
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
epox 8kda3j athlon 3000+ hdd hitachi 200gb + cooler sharkoon 2x4cm 6600 GT albatron audigy 2 platinum ex lite on 16x dvd rw psu fortron 400W |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle fortron od 400 nebi trebao biti slab za ovo niti da je najlošja serija... Vjerojatno ti je ili ploča u banani ili napajanje, mislim pokvareno - ne preslabo, ali probaj s nekim drugim ako imaš pri ruci... Probaj be coolera za hard dal će ti radit probleme, nekad ventovi na krivom mjestu rade sranja, posbno ako su modani na 7V preko molex preinaka... provjeri si i kontakte od napajanja za grafu ako ga ona ima...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
moj ti je savjet da prošečeš sve programe za testiranje komponenti koje imaš gore iznad....pa bumo vidli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
nije, uzeo sam fortrona 400W ispravan je 100%, uostalom da je napajanje, ne bi se moglo ponovo upaliti dok se iskljuci i ukljuci struja u maticnu. napajanje definitivno blokira svoj izlaz dok se ne resetira, ali vjerojatno je negdje u zicama greska |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|