|
![]() |
#1 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
(riješeno) Zašto Hyper-Threading ne radi?
Promijenio sam 2.8 na 3.0 ht. komp iz siga. bios sve prepoznaje, ali u windowsima cpu-z ocitava sam 1 thread, isto tako i everest. Kaj moram reinstalirati windows? malo bedasto??
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Moraš...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
|
ok. koja gnjavaža. ***iga, meni uvijek windowsi nesto zaserejeu. thnx
![]() Zadnje izmijenjeno od: daytripper. 04.06.2007. u 17:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Cudno, meni su prilikom istog upgrade-a Windowsi uredno prepoznali HT proc i instalirali "ACPI Multiprocessor PC" umjesto "ACPI Uniprocessor PC" (Device Manager -> Computer)...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, ali ako je instalirao "Standard procesor" i takve slične stvari (tipa preko nLite-a), onda može biti da mu neće automatski to instalirati i nakon restarta vidjeti 2 logičke jezgre (to se tak veli, jel ?). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ultrabitchinfast
|
Evo čista instalacija win-a i radi. koja gnjavaža. ![]()
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Heh, a možda je mogao samo uninstall ACPI Uniprocessor PC pa restart kompa i onda bi Win samo instalirali ACPI Multiprocessor PC? Ali sad kad su već reinstalirani Win...Pitam za ubuduće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, posudi mi 939 Athlon X2 pa ću onda probati ![]() Znači ne može tako, dobro je znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Gledaj, ja sam kod prijatelja bez reinstala zamjenio Venica sa X2 procesorom. Kad sam stavio novog x2 unutra, Windowsi su nekaj novoga instalirali (ono, found new hardware...) i tražio je restart. Nakon restarta veselo je Task manager pokazivao 2 jezgre ![]() Pitanje je dal je daytripper sređivao Windowse sa nLite-om ili je to jedinstven slučaj samo kog HT-a da je potreban reinstall. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Kod AMD-a X2 je druga stvar, tu se može mijenjati bez reinstalla, ali kod P4 HT procesora ne može.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ultrabitchinfast
|
Tako je, cista win instalacija.
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja sam imao P4 1.6A, onda sam bio stavio 2.4C (sa HT-om), i windoze normalno prepoznali i stavili acpi multiproc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
A u pm, čudne su to stvari...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ultrabitchinfast
|
gle u cemo je fora. Kad sam stavio HT proc windowsi nisu niti prstom mrdnuli glede instalacije, ali je u Devicu uredno pisalo da postoje "dvije" jezgre, tj. threada. Sve ok kaj se tice podrske u Device. Međutim, fora je u tome da je task manager kazao jedan thread, cpuz isto i isto everest, makar su ga uredno prijavljivali kao HT proc. Ma to cista gnjavaža s winom, nikad neznaš kakve si sreće. ![]()
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobro, daj ti nama konacno kazi da li je to (bila) klasicna Windows instalacija ili mozda customizirana putem nLite-a ili nesto tako?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ultrabitchinfast
|
Ne , čista instalacija. nikakav nLite. ??
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|