|
![]() |
#1 |
...carpe diem...
Datum registracije: Jun 2006
|
Internet na moru
Problem je vrlo jednostavan: - na moru ću na 1 mjestu biti 2-3 mjeseca pa želim imati pristup Internetu tako da ne bi svako malo morao odlaziti u Internet Caffe koji mi je udaljen nekih 15min pješke. -telefonski priključak sigurno imam,ali on nije u funkciji iz razloga što mi telefon na moru ne treba. -radi se o mjestu Novalja(na Pagu) -ciljam na neku najjeftiniju varijantu. -pa ako se netko kuži ili ima slično riješen problem isto negdje na moru pa neka slobodno kaže. p.s.spajao bi se preko laptopa HP 6325. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
neznam bas, ja bi ciljal na susjede koji imaju wireless il tak nešto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
...carpe diem...
|
šta baš nitko ne zna? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Obzirom da nemaš telefona tj. TF priključak koji je u funkciji, ne možeš dobiti internet. Jedini način je aktivacija TF linije (1kn do 26.5.) i onda dial-up. Caka je što TF ugovor potpisuješ na 12 mjeseci pa se baš i ne isplati plaćati pretplatu za ostalih 9 mjeseci kada te ne bude. Probaj nać nekoga u blizini tko ima wireless i dogovori neki deal s njime za dijeljenje troškova.
![]() |
#9 | |
...carpe diem...
|
Citiraj:
![]() pitao sam u T-Comu i Vip-u,ali pošto se ne kužim u to onda da mi vi objasnite: T-Com opcija: HotSpot - plaća se po intervalima(svaki interval je 15min/10kn). - najbliža lokacija sa tom opcijom su mi Šimuni (nekih 20km od Novalje) zanima me konkretno kak se koristi to i dal se isplati? Vip opcija: S obzirom da ste naveli da Vam je internet potreban svega 2-3 mjeseca koristimo priliku da Vam preporucimo kupovinu Vodafone Mobile Connect Easy Start paketa. Easy Start paket vam omogucava nesmetano uzivanje u mobilnom surfanju cak 3 mjeseca. Easy start paket za 991,00 kunu ukljucuje cak 3GB podataka koje mozete potrositi tijekom 3 mjeseca. Naprimjer: 3GB podataka bi u najpovoljnijem tarifnom modelu Mobile Broadband 1GB platili 873,00 kn, pa tako u Easy Startu Vodafone Mobile Connect karticu ustvari pla?ate samo 118,00 kuna. To je šta su mi preporučili. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
991kn za 3 mjeseca i 3Gb! Full povoljno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Hot-spot je OK. Ja ga koristim po Zadru. Koristi se vrlo jednostavno, kada ti kartica detektira hot-spot pita te za username i pass, ukucaš onaj koji koristiš za spajanje na ADSL i to je to. Da je jeftino i nije, ja ga koristim na PocketPC da si skinem mailove i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
T-Mobile web 'n' walk, ako imaš UMTS/3G mob... Za 100 kn imaš 1 GB prometa mjesečno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
...carpe diem...
|
a jel sa HotSpot-om ima veze sa udaljenošću?(jer najbliža HotSpot lokacija je od mene udaljena nekih 20km) ova opcija od domy-a mi se čini čak i najboljom.tražim nešt ne preskupo(nekih 200kn maksimum mjesečno,ali da imam barem da mogu potrošiti 1gb). ovo sa Vip-ovom ponudom sam čitao i nije mi uopće isplativo - dobim 3gb za 3 mjeseca i kada prekoračim 3gb onda mi se kartica blokira. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
|
Nemoj me PM-at zbog stvari koje možeš pitati i na forumu, mrzim to... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
...carpe diem...
|
te stvari nisam mogao pitati pa onda posežen za "nužnim zlom" kao PM. ![]() nisam ni gledao da je to usluga vezana za mobitel (ili me moje oči varaju).meni treba baš za Laptop. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
|
Mob spojiš na komp i posluži ti kao modem. Surfaš normalno kao s klasičnim modemom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
Samo odi kod njih i reci neka ti je aktiviraju. Kasnije ti dam podatke za spajanje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
...carpe diem...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
![]() |
#21 |
...carpe diem...
|
hvala na svim informacijama. ![]() još samo da mi Domy objasni ono spajanje i to je to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Mislim da sam to već negdje napisao na forumu... Phone number: *99# User name & password: prazno Modem extra initialization commands: at+cgdcont=1,"ip","web.htgprs"
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
...carpe diem...
|
to kužim,ali nisi mi objasnio ono spajanje moba sa laptopom pri čemu bi ga koristio kao modem. objasni mi taj kompletan postupak,tj. što trebam učiniti i ja te častim pivom i čevapima u Cvijetnom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
To ovisi o mobu, nije kod svakoga isto... Većina bluetooth drivera odmah nakon uparivanja prepozna da mob može poslužiti kao modem pa instalira taj servis i onda ti se pojavi bluetooth modem u Device Manageru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
...carpe diem...
|
znači samo to? spojim prek usb kabla mob sa laptopom,on ga prepozna kao bluetooth modem i spremam sam koristiti internet. a dal trebam kaj u T-Com naručit ili nekakav user name?(ili samo ono kaj si ti rekao) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
EMP moderator
|
Za USB ćeš morati instalirati drivere koje si dobio s mobom. User namea nema... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
EMP moderator
|
Ne znam ni ja, meni se nije htio spojiti dok ga nisam upisao... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
nisam citao sve komentare pa ako je netko vec rekao . .sorry ![]() nego, ako si student onda mozes uzet ovu vipovu opciju s popustom za studente i ispadne te 150 kn mjesecno 1.8 mbps i giga prometa per month . . ![]() ![]() nadam se da sam bar malo pomogao, poz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
vidjeh danas reklamu za kamp Straško u Novalji, izmedju ostalog nude i besplatni bezicni internet, pa ako si blizu dobra antena sve rjesava ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|