![]() |
Internet na moru
Problem je vrlo jednostavan:
- na moru ću na 1 mjestu biti 2-3 mjeseca pa želim imati pristup Internetu tako da ne bi svako malo morao odlaziti u Internet Caffe koji mi je udaljen nekih 15min pješke. -telefonski priključak sigurno imam,ali on nije u funkciji iz razloga što mi telefon na moru ne treba. -radi se o mjestu Novalja(na Pagu) -ciljam na neku najjeftiniju varijantu. -pa ako se netko kuži ili ima slično riješen problem isto negdje na moru pa neka slobodno kaže. p.s.spajao bi se preko laptopa HP 6325. |
neznam bas, ja bi ciljal na susjede koji imaju wireless il tak nešto :D
|
Citiraj:
|
šta baš nitko ne zna?
|
Obzirom da nemaš telefona tj. TF priključak koji je u funkciji, ne možeš dobiti internet. Jedini način je aktivacija TF linije (1kn do 26.5.) i onda dial-up. Caka je što TF ugovor potpisuješ na 12 mjeseci pa se baš i ne isplati plaćati pretplatu za ostalih 9 mjeseci kada te ne bude.
Probaj nać nekoga u blizini tko ima wireless i dogovori neki deal s njime za dijeljenje troškova. |
Ili ajde na Zrće i sve zapij..
|
Pokušaj malo proplivati...
:D |
Pa to se bar vrlo lako riješi. U svakom mjestu imaš nekoga s bežičnim ADSL-om. Daš mu pola love ili kako već i OK. Tak sam ja riješio sa susjedom.
|
Citiraj:
pitao sam u T-Comu i Vip-u,ali pošto se ne kužim u to onda da mi vi objasnite: T-Com opcija: HotSpot - plaća se po intervalima(svaki interval je 15min/10kn). - najbliža lokacija sa tom opcijom su mi Šimuni (nekih 20km od Novalje) zanima me konkretno kak se koristi to i dal se isplati? Vip opcija: S obzirom da ste naveli da Vam je internet potreban svega 2-3 mjeseca koristimo priliku da Vam preporucimo kupovinu Vodafone Mobile Connect Easy Start paketa. Easy Start paket vam omogucava nesmetano uzivanje u mobilnom surfanju cak 3 mjeseca. Easy start paket za 991,00 kunu ukljucuje cak 3GB podataka koje mozete potrositi tijekom 3 mjeseca. Naprimjer: 3GB podataka bi u najpovoljnijem tarifnom modelu Mobile Broadband 1GB platili 873,00 kn, pa tako u Easy Startu Vodafone Mobile Connect karticu ustvari pla?ate samo 118,00 kuna. To je šta su mi preporučili. |
991kn za 3 mjeseca i 3Gb! Full povoljno :baad:
|
Hot-spot je OK. Ja ga koristim po Zadru. Koristi se vrlo jednostavno, kada ti kartica detektira hot-spot pita te za username i pass, ukucaš onaj koji koristiš za spajanje na ADSL i to je to. Da je jeftino i nije, ja ga koristim na PocketPC da si skinem mailove i to je to.
|
T-Mobile web 'n' walk, ako imaš UMTS/3G mob... Za 100 kn imaš 1 GB prometa mjesečno.
|
a jel sa HotSpot-om ima veze sa udaljenošću?(jer najbliža HotSpot lokacija je od mene udaljena nekih 20km)
ova opcija od domy-a mi se čini čak i najboljom.tražim nešt ne preskupo(nekih 200kn maksimum mjesečno,ali da imam barem da mogu potrošiti 1gb). ovo sa Vip-ovom ponudom sam čitao i nije mi uopće isplativo - dobim 3gb za 3 mjeseca i kada prekoračim 3gb onda mi se kartica blokira. |
Nemoj me PM-at zbog stvari koje možeš pitati i na forumu, mrzim to...
Citiraj:
|
te stvari nisam mogao pitati pa onda posežen za "nužnim zlom" kao PM. ;)
nisam ni gledao da je to usluga vezana za mobitel (ili me moje oči varaju).meni treba baš za Laptop. |
Mob spojiš na komp i posluži ti kao modem. Surfaš normalno kao s klasičnim modemom...
|
Citiraj:
Koliko sam vidio, povezati se može sa područja Novalje.Imam mob W810 i Flex tarifu za 1-9 korisnika. |
Samo odi kod njih i reci neka ti je aktiviraju. Kasnije ti dam podatke za spajanje...
|
Citiraj:
ajd mi objasni kak da to složim kada ju aktiviram? |
|
hvala na svim informacijama. :)
još samo da mi Domy objasni ono spajanje i to je to. :goood: |
Mislim da sam to već negdje napisao na forumu...
Phone number: *99# User name & password: prazno Modem extra initialization commands: at+cgdcont=1,"ip","web.htgprs" |
to kužim,ali nisi mi objasnio ono spajanje moba sa laptopom pri čemu bi ga koristio kao modem.
objasni mi taj kompletan postupak,tj. što trebam učiniti i ja te častim pivom i čevapima u Cvijetnom. :D |
To ovisi o mobu, nije kod svakoga isto... Većina bluetooth drivera odmah nakon uparivanja prepozna da mob može poslužiti kao modem pa instalira taj servis i onda ti se pojavi bluetooth modem u Device Manageru.
|
znači samo to?
spojim prek usb kabla mob sa laptopom,on ga prepozna kao bluetooth modem i spremam sam koristiti internet. a dal trebam kaj u T-Com naručit ili nekakav user name?(ili samo ono kaj si ti rekao) |
Za USB ćeš morati instalirati drivere koje si dobio s mobom.
User namea nema... :D Ostaviš prazno. |
zašto se koristi init string?
meni se nije tia spojit s njon pa san je izbrisa i sad radi bez problema |
Ne znam ni ja, meni se nije htio spojiti dok ga nisam upisao... :D
|
nisam citao sve komentare pa ako je netko vec rekao . .sorry :)
nego, ako si student onda mozes uzet ovu vipovu opciju s popustom za studente i ispadne te 150 kn mjesecno 1.8 mbps i giga prometa per month . . ;) ali ti je ugovor na 12 mj pa ak ti to pase . .super .. mozes ga koristit di god ima signala za mob ;) nadam se da sam bar malo pomogao, poz :beer: |
vidjeh danas reklamu za kamp Straško u Novalji, izmedju ostalog nude i besplatni bezicni internet, pa ako si blizu dobra antena sve rjesava:chears:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:58. |