|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Produžni kabal za WLAN Antenu!!!
Pozdrav, Kupio sam nedavno WLAN karticu i dodatnu (indoor) antenu s kojom pojacavam signal.E sad kako je kabal duzine samo jedan metar malo mi je pre kratak te trebao bi kupiti jos par metara i nadostukati ga na vecu duzinu,, mene zanima kako se zove taj kabal za WLAN antene i gdje bi ga mogao kupiti,ako tko zna odgovor bi mi pomogao . Hvala svima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
uzmes pigtaila koliko ti treba... nesto tipa ovo http://www.optimum-online.hr/shop/vi...84ab0a252afab3 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da ti nebi odgovaro obican pigtail (rpSMA => N) nego ces morat sam pravit produzetak tako sto ces kupit par metara nekog RG58U ili LMR195 kabla i 2 konektora, jedan rpSMA muski i drugi zenski. To bi ti otprilike ovako izgledalo samo duze: ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mislim da mu se ne isplati raditi produžni kabel, jer se previše gubi po svakom konektoru.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
A izgubit ce mozda 1,5-2dB na konektorima i jos tolko na kablu ali eto nek proba. Neznam kolki sad signal ima...
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E sad uzeo bi Lmr 195 jer ga ima u Chipoteki pa mi je dostupan (ne moram naručivati iz drugog grada ici na postu idr bla bla) još mi fali rpsma konektor koji oni nemaju.Gdje bi se dalo nabaviti rpsma konektor muški ili ženski . Hvala ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
nabavi si konektor i neki malo bolji koaksijalni kabal(čitaj za antene) 2kn metar i to si sklepaj i radit će ti kako spada. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rakija
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
a za ovaj koaksijalni kabel,jel nisu veliki gubici? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Ček malo jel to konektor koji ide direktno na PCI wlan karticu ?? ![]() Ma buni me to sto je prodavac u chipoteki rekao da je LMR kabal debel ko palac?.Pa si ja sada postavljam pitanje kako se onda takav kabal natakne na karticu jer očito je deblji od standardnog pigtaila koji dođe sa primjerice sa nekom indoor antenom. ![]()
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Praksa jede teoriju uvijek. Sa LMR400 si dečko otkinuo pola wlan kartice, izbjegavaj te debele kablove, osim ako je u pitanju ap i da se neće mrdat ništa niti prelazit preko kabla. Ono sa koaksijalnim ti je najbolja investicija i u praksi najlakša za rukovanje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
Jednostavnjije je kupiti obican RG-58 kabel i dva odgovarajuca konektora -> RP-SMA muski i RP-SMA ženski za krimpanje na RG-58. To bi bio obican produzni kabel. Na njega lako dalje spoji ovo sto sad ima spojeno na karticu |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|