|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
problemi sa optičkim pogonima
e ovako..neda mi se puno mozgati kak da to rijesim...uglavnom imam...3 optička pogona...2 su na jednom ide kablu (MAS i SLAVE) i u zadnje vrijeme kad pokrenem NERO da sprzim neš kaže da ta dva pogona nisu u DMA modu itd..i uglavnom prženje je u banani a i očitavanje s tih pogona je sa puno štekanja...u čemu je problem..hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Sam si odgovorio na pitanje - uređaji nisu u DMA modu. Start > Control Panel > System > kartica Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers > za svaki stavku otvori Properties > Advanced Settings i dobro provjeri da li je Transfer Mode postavljen na DMA if available te ga odaberi, ako nije > OK Nakon toga ćeš resetirati komp. Opet pogledaj je li sve na DMA, a ako nije, morat ćete posegnuti za malo rizičnijim stvarima kao što je reinstalacija IDE kontrolera. Na kanal s kojim imaš problemima klikni desnom tipkom, odaberi Uninstall te resetiraj komp. Opet je u PIO modu? Pogledaj da li kontroler zahtjeva kakve drivere. Sve možeš skinuti sa službenih stranica, a nije loše pogledati i FAQ na njihovih stranicama. Ponekad pomogne i resetiranje BIOS-a, zamjena IDE/SATA kablova... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|