Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.04.2007., 00:23   #1
TENTROZOID
Premium

Datum registracije: Feb 2007
problemi sa optičkim pogonima

e ovako..neda mi se puno mozgati kak da to rijesim...uglavnom imam...3 optička pogona...2 su na jednom ide kablu (MAS i SLAVE) i u zadnje vrijeme kad pokrenem NERO da sprzim neš kaže da ta dva pogona nisu u DMA modu itd..i uglavnom prženje je u banani a i očitavanje s tih pogona je sa puno štekanja...u čemu je problem..hvala
TENTROZOID je offline   Reply With Quote
Staro 05.04.2007., 08:37   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Sam si odgovorio na pitanje - uređaji nisu u DMA modu.

Start > Control Panel > System > kartica Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers > za svaki stavku otvori Properties > Advanced Settings i dobro provjeri da li je Transfer Mode postavljen na DMA if available te ga odaberi, ako nije > OK

Nakon toga ćeš resetirati komp. Opet pogledaj je li sve na DMA, a ako nije, morat ćete posegnuti za malo rizičnijim stvarima kao što je reinstalacija IDE kontrolera. Na kanal s kojim imaš problemima klikni desnom tipkom, odaberi Uninstall te resetiraj komp. Opet je u PIO modu? Pogledaj da li kontroler zahtjeva kakve drivere. Sve možeš skinuti sa službenih stranica, a nije loše pogledati i FAQ na njihovih stranicama. Ponekad pomogne i resetiranje BIOS-a, zamjena IDE/SATA kablova...
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno