![]() |
problemi sa optičkim pogonima
e ovako..neda mi se puno mozgati kak da to rijesim...uglavnom imam...3 optička pogona...2 su na jednom ide kablu (MAS i SLAVE) i u zadnje vrijeme kad pokrenem NERO da sprzim neš kaže da ta dva pogona nisu u DMA modu itd..i uglavnom prženje je u banani a i očitavanje s tih pogona je sa puno štekanja...u čemu je problem..hvala
|
Sam si odgovorio na pitanje - uređaji nisu u DMA modu.
Start > Control Panel > System > kartica Hardware > Device Manager > klik na plus pored IDE ATA/ATAPI controllers > za svaki stavku otvori Properties > Advanced Settings i dobro provjeri da li je Transfer Mode postavljen na DMA if available te ga odaberi, ako nije > OK Nakon toga ćeš resetirati komp. Opet pogledaj je li sve na DMA, a ako nije, morat ćete posegnuti za malo rizičnijim stvarima kao što je reinstalacija IDE kontrolera. Na kanal s kojim imaš problemima klikni desnom tipkom, odaberi Uninstall te resetiraj komp. Opet je u PIO modu? Pogledaj da li kontroler zahtjeva kakve drivere. Sve možeš skinuti sa službenih stranica, a nije loše pogledati i FAQ na njihovih stranicama. Ponekad pomogne i resetiranje BIOS-a, zamjena IDE/SATA kablova... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:00. |