|
![]() |
#1 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
preporučeno osvježenje (Hz) na LCD
Eo ovako,pošto dosad nisam imao LCD jer me nisu zanimali itd.....I sad sam ga dobio(:d) pa bih vas pitao nešto....Jel na LCD-u bolje stavit da Hz bude što veći kao na CRT-ovima ili je svejedno??? Jer LCD bas i ne zraci tolko...al...E da,i još nešto,kolko to utječe na vijek trajanja monitora ako stavim na više Hz..?? Uaprijed hvala...!!!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ja sam si stavil na najviše kolko se more. Milslim da je ok tak.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() |
#10 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Mijesas kruske i jabuke - kakve veze ima tu zracenje s bilo cim? (ovo je retoricko pitanje ![]() Citiraj:
![]() Ne bu, ali cemu pobogu? Ljudi moji - s LCD-ovima konacno mozete posve zaboraviti na frekvencije osvjezavanja. To znaci da ih ne dirate jer za to ne postoji nikakav razlog. A ako monitor spojite preko DVI-ja ni ne mozete mijenjati frekvenciju osvjezavanja. S razlogom. Zbog istog razloga zbog kojeg se ni ne morate zamarati s frekvencijom osvjezavanja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
ok, a sada pitanje.... ako mi LCD ima 60 Hz. koja korist od FPS-a u igrici preko 240-300 recimo? znaci da lcd prikazuje svaki 4-ti ili 5-ti frame tek?? (posljedicno zakljucak: da nema smisla uzimati jacu graficku(X1950)?, jer su i ovak detalji svi na max u igri...pa koja korist od recimo 500fps) ili nesto krivo zakljucujem, kasno je pa je sve moguce ![]()
![]() |
#13 | ||
Premium
|
Citiraj:
Tak nekak. Ak mu se salje 60 slika u sekundi onda je to - to. BTW mislim da se danasnji LCD-i jos uvijek muce i sa 60 slika u sekundi. ![]() Citiraj:
1. Igre su sve zahtjevnije i zahtjevnije - za pet godina ce danasnje vrhunsko racunalo biti zastarjelo ili u najboljem slucaju prosjecno 2. Jesi u driverima isforsirao maksimalni antialiasing, razinu anisotropnog filtriranja i ostale pi*darije koje poboljsavaju kvalitetu renderiranja, ali i zbog kojih drasticno opada framerate? Je li ti kad to napravis framerate i dalje 200 ili 300? S novijim igrama? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
|
ma UT2004 se samo igra s par frendova online kada se ulovi vremena... ![]() to stara igra pa ju zato gura tak brzo. i to kada igram solo onda je 200-300. a online uvijek locked na 84 FPS (valjda da bude jednako svim igracima, iako su svi Vsync i slicno ugaseni, tj nista se ne mijenja naspram solo nacina igre) malo zivcira tih 84, posto onda isto kao da igram na starome kompu, ali ajde, valjda mora tako biti ![]() Citiraj:
s time da nije vidljiv onaj 'tearing' efekt, tj ne vidim po više frameova odjednom renderiranih na ekranu... ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 04.04.2007. u 03:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
|
![]() |
#18 |
Premium
|
60hz nije kompatibilno sa pal video frejmrejtom od 25/50hz. a nije bogami ni sa 24fps filmskim divx-ima... tomri, pitanje je na svom mjestu; lcd (naravno) na 60hz ne može prikazati više od 60fps;kako bi mogao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa isto kak ti automatsko podešavanje slike "ne radi" pod dvi-jem. ako isključiš vsync onda ti monitor može imat i 1000fps ![]() naravno zbog problema sa nekim igrama, texture tearinga i sl. gluposti po ekranu je bolje ostaviti vsync na on. http://en.wikipedia.org/wiki/DVI |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Anything Goes Martial Art
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ako kažete da je bolje 60 Hz onda dobro, iako bi i mene zanimalo šteti li monitoru ako je 75 Hz?
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Mozda graficka kartica i interpolira neke frameove? Nemam saznanja o tome. |
|
![]() |
![]() |
|