![]() |
preporučeno osvježenje (Hz) na LCD
Eo ovako,pošto dosad nisam imao LCD jer me nisu zanimali itd.....I sad sam ga dobio(:d) pa bih vas pitao nešto....Jel na LCD-u bolje stavit da Hz bude što veći kao na CRT-ovima ili je svejedno??? Jer LCD bas i ne zraci tolko...al...E da,i još nešto,kolko to utječe na vijek trajanja monitora ako stavim na više Hz..?? Uaprijed hvala...!!!
|
Ja sam si stavil na najviše kolko se more. Milslim da je ok tak.
|
Nop, LCD monitori se drže na 60Hz, jedino ak nije neki drugi refresh rate preporučen.....a nisam vidil da neki LCD ima refresh različit od 60HZ. Znači, 60Hz :P
|
Citiraj:
|
Vrati na 60Hz
|
Stavi na 60Hz, kak je Faceless rekao. Nije preporucljivo tjerat LCD van preporucenih specki.
ionak i nema neke razlike izmedu 60 i 75Hz (ak je uopce ima) |
najbolje je 60Hz za LCD.
nebi trebali ići iznad toga a svejedno ne vidiš razliku a trajat će ti duže |
najbolje ti je pogledat u papirima sto si dobio uz monitor koja je preporucena npr 1280 x 1024 @ 60Hz uglavnom tamo ti pise kako je najbolje mislim da je cak ovako najbolje
|
e hvala vam dečki na odgovorima....Jer nisam znao,sad sam vratio na 60,a bilo je na 75...:D....hehe
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ljudi moji - s LCD-ovima konacno mozete posve zaboraviti na frekvencije osvjezavanja. To znaci da ih ne dirate jer za to ne postoji nikakav razlog. A ako monitor spojite preko DVI-ja ni ne mozete mijenjati frekvenciju osvjezavanja. S razlogom. Zbog istog razloga zbog kojeg se ni ne morate zamarati s frekvencijom osvjezavanja. |
ok, a sada pitanje....
ako mi LCD ima 60 Hz. koja korist od FPS-a u igrici preko 240-300 recimo? znaci da lcd prikazuje svaki 4-ti ili 5-ti frame tek?? (posljedicno zakljucak: da nema smisla uzimati jacu graficku(X1950)?, jer su i ovak detalji svi na max u igri...pa koja korist od recimo 500fps) ili nesto krivo zakljucujem, kasno je pa je sve moguce ;) |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
1. Igre su sve zahtjevnije i zahtjevnije - za pet godina ce danasnje vrhunsko racunalo biti zastarjelo ili u najboljem slucaju prosjecno 2. Jesi u driverima isforsirao maksimalni antialiasing, razinu anisotropnog filtriranja i ostale pi*darije koje poboljsavaju kvalitetu renderiranja, ali i zbog kojih drasticno opada framerate? Je li ti kad to napravis framerate i dalje 200 ili 300? S novijim igrama? |
ma UT2004 se samo igra s par frendova online kada se ulovi vremena... :rambo:
to stara igra pa ju zato gura tak brzo. i to kada igram solo onda je 200-300. a online uvijek locked na 84 FPS (valjda da bude jednako svim igracima, iako su svi Vsync i slicno ugaseni, tj nista se ne mijenja naspram solo nacina igre) malo zivcira tih 84, posto onda isto kao da igram na starome kompu, ali ajde, valjda mora tako biti :) Citiraj:
s time da nije vidljiv onaj 'tearing' efekt, tj ne vidim po više frameova odjednom renderiranih na ekranu... :stoopid: |
mala anketa... koliko od vas koji podešavate refresh na xx hz imate lcd spojen preko dvi-a? :D :D :D
|
Citiraj:
Pa kaj nije frekvencija zaključana ako se spoji na DVI!? Bar sam tak skužil po pričicama! |
meni je na DVI spojeno,
http://img256.imageshack.us/img256/3383/new1iw0.th.jpg ali nisam ni spominjao mijenjanje refresh ratea, vec me zanima veza sa FPS u igri, tj. ima li smisla imati FPS 5-6 puta veci od refresh ratea... (400 FPS vs 60 Hz recimo) |
60hz nije kompatibilno sa pal video frejmrejtom od 25/50hz.
a nije bogami ni sa 24fps filmskim divx-ima... tomri, pitanje je na svom mjestu; lcd (naravno) na 60hz ne može prikazati više od 60fps;kako bi mogao? |
Citiraj:
Na OSD info-u mi pise da sljaka na 75Hz (razlike u slici nema) http://img106.imageshack.us/img106/7...sizesl0.th.jpg http://img106.imageshack.us/img106/6...sizeya7.th.jpg syss, u cem je caka? Jel lockana frekvencija prek DVI-a? |
pa isto kak ti automatsko podešavanje slike "ne radi" pod dvi-jem.
ako isključiš vsync onda ti monitor može imat i 1000fps :) naravno zbog problema sa nekim igrama, texture tearinga i sl. gluposti po ekranu je bolje ostaviti vsync na on. http://en.wikipedia.org/wiki/DVI |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako kažete da je bolje 60 Hz onda dobro, iako bi i mene zanimalo šteti li monitoru ako je 75 Hz? |
Citiraj:
Mozda graficka kartica i interpolira neke frameove? Nemam saznanja o tome. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:33. |