|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Stvarni bandwith PCIE grafa
Malo brljam po tomshardweru i uletim mi u oko zanimljiv članak. 1950xtx ne treba veći bandwith od PCIE 4x dok 8800gts treba punih 16x da radi na maximalnim mogućnostima. Pregledajte malo članak po testovima, zanimljivo http://www.tomshardware.com/2007/03/...sis/index.html Zaključak je naravno da je AGP 8x je sasvim dovoljan bio... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
A mighty pirate!
Datum registracije: Feb 2007
|
pci-e su u pravilu jeftinije tako da bi reko da je PCI-E definitivno trebao i DOBRODOŠAO |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ne vidim svrhu clanka :S sta sad, agp je bio dovoljan jos, pa sta? sad vise nije. i to tamo pise. Ni ddr2 nije u pocetku donio velike promjene i jos masu novih stvari. @angelus: nisu bile jeftinije kad su se pojavile, a jos manje su izmislili pci-e zato sto je jeftiniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Poanta je u tome (barem koju ja vidim) X1900XTX i druge mogu raditi i na tzv. prijelaznim rješenjima, poput ASRock 4CoreDual-VSTA koja uz AGP nudi i PCI-E 4X brzine. Gledao sam neke testove koji su to potvrdili, razlika između 16X i 4X na nekoj dobroj grafi (mislim da je bila 7800GTX, nisam siguran, neka high end nVidija). To je jako dobro, no, u buduće se ne može očekivati nadogradnja na 8800GTS ili slične (jer da bi se iskoristio potencijal treba biti full bandwidth). No, ionako nema veze, uskoro će doći PCI-E 2.0 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Bulšit ![]() Par stvari: Postoje razlike u perfomansama već na npr. NF4 1x16 i 2x16 pločama Onda-biseri su radili testove u 1600x rezi gdje je usko grlo grafa. Mislim da bi realnije bilo da su radili test na 1280x rezi. O Intel 975X chipsetu neću laprdati jer ploču nisam imao u rukama ali se na mojoj (NF4 1x16) osjeti razlika. Ako će mi se dati budem baš izbenchao navečer.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|