|
|||||||||||
|
|
#1 | |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Hitachi Deskstar T7K500-320 - agilni igrač
Link na članak Citiraj:
![]() Inače i mene su iznenadili rezultati, nekako se predobro drži ![]() Ali, Hitachi je trenutno meni favorit. Reci samo, jel disk vibrira jako i onda cijeli case rezonira lagano (ali nervirajuće) ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
nisam jos vidio hitacija koji nevibrira ko da nekazem sta tako da bi bas volio cuti recenzentov dojam...
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Vibrira? Disk? Erm...postoji nešto što se u stručnim krugovima zove šaraf ili vijak. To služi za pričvršćivanje diska za kavez odnosno kućište, a kad se koriste četiri komada onda zaista ništa ne vibrira. Druga stvar, možda ne bi bilo loše koristiti kućište s masom većom od 2 - 2,5 kg. Šalu na stranu, nemam pojma o čemu pričate. Disk ne vibrira i ponaša se kao i bilo koji drugi koji sam imao prilike isprobati. Ne znam, možda se takvi problemi događaju nakon dužeg korištenja. Ja sam diskove testirao u jednom danu. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Svi diskovi vibriraju, neki manje neki vise. Naravno da nisu to vibracije kao kad mobitel stavis na vibru, ali osjeti se...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Dobar članak! Temp. od 53°C je po meni ipak malo previsoka za T7K500, da ga imam, ipak bih ga hladio sa nekim ventom ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
PC Ekspert šerif
|
Možda sam trebao napomenuti da diskovi nisu bili hlađeni nikakvim ventilatorima. Drugim riječima, u nekakvom koliko-toliko dobro ventiliranom kućištu, temperature bi trebale biti niže. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
|
Je, četiri vijka pa onda ne vibrira disk, nego cijelo kučište od 16kg ![]() Onako, čuje se rezoniranje u valovima što pogotovo po noći dok se radi, zna biti uber nervirajuće. Što se temp. tiče, puno topliji naprema mojem 160GB modelu koji je zaklan na 35°C pod loadom u kučištu (bez venta ispred njega). Ali kada se otovori stranica, onda je oko 40°C - što znači, dobro Beren kaže - dobra organizacija i malo ventilacije i bit će to niže. Ugl. drago mi je što ste usporedili reze sa Baricom, ali opet picajzle bi se pobunile da nisu testovi bili na istom kontroleru ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
PC Ekspert šerif
|
Vjeruj mi, kod ovakvih jednostavnih testova ne možeš vidjeti razliku u performansama kontrolera. Možeš ak je nekaj stvarno zeznuto, ala recimo onaj ATI-jev southbridge koji je imao problema s SATA i USB performansama. Ak misliš na takvo vibriranje, nije ga bilo. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
erm postoje ljudi koji znaju o cem pricaju pa kada zasarafe sa 4 vijka hitacija za chieftec lcx seriju koja SAMA tezi 17kg dok je napunjen oko 25 kila i cijelo kuciste vibrira... I to ne samo moj od 80gb vec sam ih dosta vidio zato sam pitao... A ovo kucista sa vecom masom kao sto sam rekao pogledaj spec od chiefteca lcx 01 sl slb ak se nevaram .da napomenem po mojem iskustvu najmanje vibriraju ovim redosljedom wd, samsung, seagate i daaaaaaaaleko iza hitaci ...
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium moderator
|
Moram se složiti sa dečkovima, i moj Hitachi dosta vibrira, kao što je rekao Vuco zna biti rezoniranje u valovima...Doduše to se kod mene malo rjeđe dogodi, ali bude iritantno. Kućište teži oko 13 kg prazno i Chieftec nije šrot, tako da to rezoniranje ne možemo pripisati lošem kućištu ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja imam 4 Hitachija uz jos 4 Barice u Coolermaster Ammo kucistu i kuciste brutalno vibrira. Cak i stranice pocnu rezonirati, ali sam ih dobro ubrtvio i problema nema. Kuciste stoji na materijalu koje koliko toliko apsorbira vibracije i sve 5. Po meni vibracije nebi trebale biti kriterij pri odabira diska, jer to nije nista na sto je bilo koji disk imun i jednostavno to treba prihvatiti. I ventilatori vibriraju i optike (pogotovo) vibriraju, sve se to da srediti kao sto je kolega buljo napravio npr. ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Premium moderator
|
LOL ^SU^ bilo bi čudo kad tebi ne bi rezoniralo sa 8 diskova ![]() Ali istina, vibracije ne bi trebale biti neki kriterij već brzina, pouzdanost, cijena i garancija ![]() A ovi su Hitachiji su poprilično brzi ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Moderator
|
I meni poprilično pouzdani ![]() A garancija je standard 3 godine... |
|