PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Hitachi Deskstar T7K500-320 - agilni igrač (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65286)

Vuco 31.03.2007. 01:35

Hitachi Deskstar T7K500-320 - agilni igrač

Link na članak
Citiraj:

Još jedna razlika koju smo zamjetili je to što T7K500 na PCB-u s elektronikom nema jasno vidljiv memorijski čip za cache. Šteta, da je čip jasno vidljiv imali bi smo priliku konstantirati da se radi o čipu koji se rabi pri izradi overclockerskih memorija. Ili možda ipak ne... :)
Jao, p0wn3d :D

Inače i mene su iznenadili rezultati, nekako se predobro drži :)
Ali, Hitachi je trenutno meni favorit.

Reci samo, jel disk vibrira jako i onda cijeli case rezonira lagano (ali nervirajuće) ?

Codiac 31.03.2007. 01:57

nisam jos vidio hitacija koji nevibrira ko da nekazem sta :D tako da bi bas volio cuti recenzentov dojam...

Beren 31.03.2007. 09:24

Vibrira? Disk? Erm...postoji nešto što se u stručnim krugovima zove šaraf ili vijak. To služi za pričvršćivanje diska za kavez odnosno kućište, a kad se koriste četiri komada onda zaista ništa ne vibrira. Druga stvar, možda ne bi bilo loše koristiti kućište s masom većom od 2 - 2,5 kg.

Šalu na stranu, nemam pojma o čemu pričate. Disk ne vibrira i ponaša se kao i bilo koji drugi koji sam imao prilike isprobati. Ne znam, možda se takvi problemi događaju nakon dužeg korištenja. Ja sam diskove testirao u jednom danu.

Beren 31.03.2007. 09:25

E da, kaj se tiče rezultata...ja sam bio i ostao fasciniran. Mislio sam da su ovi Seagateovi 7200.10 pilah, ali čini se da i u Deskstarima ima vatre.

^SuperUnknown^ 31.03.2007. 10:14

Svi diskovi vibriraju, neki manje neki vise. Naravno da nisu to vibracije kao kad mobitel stavis na vibru, ali osjeti se...

Swarm dude 31.03.2007. 10:58

Dobar članak!
Temp. od 53°C je po meni ipak malo previsoka za T7K500, da ga imam, ipak bih ga hladio sa nekim ventom :)

Beren 31.03.2007. 13:26

Možda sam trebao napomenuti da diskovi nisu bili hlađeni nikakvim ventilatorima. Drugim riječima, u nekakvom koliko-toliko dobro ventiliranom kućištu, temperature bi trebale biti niže.

Vuco 31.03.2007. 14:55

Je, četiri vijka pa onda ne vibrira disk, nego cijelo kučište od 16kg :)
Onako, čuje se rezoniranje u valovima što pogotovo po noći dok se radi, zna biti uber nervirajuće.

Što se temp. tiče, puno topliji naprema mojem 160GB modelu koji je zaklan na 35°C pod loadom u kučištu (bez venta ispred njega). Ali kada se otovori stranica, onda je oko 40°C - što znači, dobro Beren kaže - dobra organizacija i malo ventilacije i bit će to niže.

Ugl. drago mi je što ste usporedili reze sa Baricom, ali opet picajzle bi se pobunile da nisu testovi bili na istom kontroleru :p

Beren 31.03.2007. 14:58

Vjeruj mi, kod ovakvih jednostavnih testova ne možeš vidjeti razliku u performansama kontrolera. Možeš ak je nekaj stvarno zeznuto, ala recimo onaj ATI-jev southbridge koji je imao problema s SATA i USB performansama.

Ak misliš na takvo vibriranje, nije ga bilo.

Codiac 31.03.2007. 16:02

Citiraj:

Autor Beren (Post 689125)
Vibrira? Disk? Erm...postoji nešto što se u stručnim krugovima zove šaraf ili vijak. To služi za pričvršćivanje diska za kavez odnosno kućište, a kad se koriste četiri komada onda zaista ništa ne vibrira. Druga stvar, možda ne bi bilo loše koristiti kućište s masom većom od 2 - 2,5 kg..

erm postoje ljudi koji znaju o cem pricaju pa kada zasarafe sa 4 vijka hitacija za chieftec lcx seriju koja SAMA tezi 17kg dok je napunjen oko 25 kila i cijelo kuciste vibrira...

I to ne samo moj od 80gb vec sam ih dosta vidio zato sam pitao...

A ovo kucista sa vecom masom kao sto sam rekao pogledaj spec od chiefteca lcx 01 sl slb ak se nevaram :).

da napomenem po mojem iskustvu najmanje vibriraju ovim redosljedom wd, samsung, seagate i daaaaaaaaleko iza hitaci ...

Swarm dude 31.03.2007. 16:46

Moram se složiti sa dečkovima, i moj Hitachi dosta vibrira, kao što je rekao Vuco zna biti rezoniranje u valovima...Doduše to se kod mene malo rjeđe dogodi, ali bude iritantno. Kućište teži oko 13 kg prazno i Chieftec nije šrot, tako da to rezoniranje ne možemo pripisati lošem kućištu ;)

buljo 31.03.2007. 16:49

Ista stvar sa mojim Hitachijem, zato između ostalog i je u gumi od gacha. :)

^SuperUnknown^ 31.03.2007. 17:03

Ja imam 4 Hitachija uz jos 4 Barice u Coolermaster Ammo kucistu i kuciste brutalno vibrira. Cak i stranice pocnu rezonirati, ali sam ih dobro ubrtvio i problema nema. Kuciste stoji na materijalu koje koliko toliko apsorbira vibracije i sve 5. Po meni vibracije nebi trebale biti kriterij pri odabira diska, jer to nije nista na sto je bilo koji disk imun i jednostavno to treba prihvatiti. I ventilatori vibriraju i optike (pogotovo) vibriraju, sve se to da srediti kao sto je kolega buljo napravio npr. :D

Swarm dude 31.03.2007. 17:11

LOL ^SU^ bilo bi čudo kad tebi ne bi rezoniralo sa 8 diskova :D

Ali istina, vibracije ne bi trebale biti neki kriterij već brzina, pouzdanost, cijena i garancija :D

A ovi su Hitachiji su poprilično brzi :)

Vuco 31.03.2007. 19:20

I meni poprilično pouzdani :)
A garancija je standard 3 godine...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:12.