|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Dezurno Smetalo
Datum registracije: Apr 2003
|
Sporost cijelog sustava
Cijeli sustav mi se ponasa jako cudno, sve je usporeno i osjecaj je kao da radim na starom kompu sa 32 mb rama a ne na novom (uvjetno receno) sa 256. Ovo je konfiguracija P4 1500 ECS p4vxasd2 Samsung 256 PC-133 Seagate Barracuda 40 gb Geforce 2 ti Creative Labs Player Live 5.1 Mislim da ostalo nije toliko bitno. Stva je u tome da mi je cijlea konfiguracija uzasno spora, cak i neki jednostavni zadaci kao otvaranje outlooka mi pojedu tone memorije i tocno se cuje hard kako "grebe". Ovo me uzasno zivcira, stvarno neznam sta da radim, razmisljao sam o formatu, no to mi se ne isplati jer imam tone korisnih stvari na disku te ne zelim to brisati. Druga stva na koju su me upozorili prijatelji je da imam 2 diska u NTFS a jedan u FAt32 sistemu (ustvari particije). Ovo moram imati jer inace neki programi koje koristim nece raditi na FAT32 sustavu (ne pitajte zasto ).NE vidim neke posebne razloge, cak mi COuntersrtike gdje sam prije imao 72 fps konstantno (limit je bio 72) sada imam oko 40 ili nekad manje.
|
|
|
#2 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Pročešljaj sa antivirusom sustav, možda si kakvog kleza pokupio ili neku sličnu štetočinu, odstrani eventualni spyware , napravi defrag... Možda pomogne, ali windozi nakon nekog vremena jednostavno zahrđaju i nema do formata.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Dezurno Smetalo
|
Eh da sad mi je doslo iz dupeta u glavu jos jedna stvar, kada se nekad pokusavam connectat na net, dobijem The Phone Line is Busy, a imam isdn, nema teoretske da moze biti busy.Na tel. racunu sam dobio nekakvu vezu koja jos traje negdje 28.9, a poslije toga sve normalno, mislim gluposti.
|
|
|
#4 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Virusi ? Trojani ? Ctrl+Alt+Del i vidi da li neki proces "jede" puno procesorskog vremena cijelo vrijeme i onda ga "ubi" ako nije bitan ... i da ti nisi gledao neke "tete" po netu i pobrao neki dialer
|
|
|
#5 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: Sporost cijelog sustava
Citiraj:
čuj, ako vrtiš novije inačice MS programa, ova konfiguracija sigurno nije zalog za budućnost (najblaže rečeno). nisi spomenuo OS...ako je xp ili 2000, potrudi se oko service-a. ako je xp, pobi sva sranja koja 'uljepšavaju' rad sa istim... naravno da stoji ono za češljanje AV-om i osobito defragmentacija problem 'tone korisnih stvari' koje ne želiš uništiti formatom: iz ove tvoje izjave da se zaključiti da imaš samo jednu particiju (jer ako ih imaš više, ne vidim di je problem); nabavi si partion magic, rascjepkaj hard na particije, podatke prebaci na ne-sistemsku i format c:, nova instalacija. oprobano najbolja varijanta |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Administrator
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ako ti javi da je busy znači da nema slobodnih modemskih ulaza i da se nemaš na koji spojiti.
|
|
|
|
#8 |
|
Dezurno Smetalo
|
Prvo da se osvrnem na dio sa os-om .... well imam Xp, probat cu naci neki guide na netu da tweakam da nemam pola nepotrebnih stvari. Da i sad sam se ja sjetio da moze biti da Canrnet sporo reagira pa nema slobodnih ulaza ![]()
|
|
|
#9 |
|
Premium
|
ima ti ja dva pdf-a o servicesima, ali mi ne da ih postati jer su preveliki. nađeni su na googlu pa ćeš ih i ti lako naći. imena su 'xp.pdf' i xpservices.pdf'. ovaj drugi je nešto opsežniji |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
premala i prespora memorija, xp bez 512 rama je živi shit + imaš na hardu brdo stvari i nekog trojana, instaliraj AD AWARE i pobi sve nepotrebno |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#12 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Trojan, virus, spy, ... dobro da i radi
|
|
|
#16 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Dezurno Smetalo
|
Citiraj:
Jedino me muci stvar sto su svi diskovi ntfs, kako to uopce formatirati?! A pogotovo kasnije kako staviti ponovno sustav jer sam prije tako sjebao disk ......
|
|
|
|
#19 | |
|
Administrator
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
NE TREBA MENI ANTIVIRUSNI PROGRAM. JA SAM PAMETAN I MENI VIRUSI NE DOLAZE. FIREWALL JE ZA PARANOIKE. ![]()
|
|
|
#21 | |
|
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
ali zanimljivo da je taj stav sasvim OK... 99,9% vremena. ali svakom dođe... prije ili kasnije.
|
|
|
|
#23 | |
|
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#24 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
Stavim ja ZA Pro da vidim koji se programi /ako ih ima/ hoće spajat na net...i par zakrpa za IE... Nakon dva dana popušim Blast...ha-ha... Zanimljivo... Neki dan stavim Nortona-nema ništa... Ipak mislim da je najbolja zaštita ona fizička. Hard za posao i "ozbiljnije stvari" je kad sam na netu-ištekan, lijepo isčupam sata kabel sa njega i to je to. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Dezurno Smetalo
|
Evo da ne otvaram novi topic zanima me na koliko da stavim AGP Apertuire Size ako imam 256 sistem rama i 64 na grafickoj?!
|
|
|
#26 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Premium
|
Citiraj:
64 mb,16 tnt... |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Super Moderators
|
Citiraj:
istinabog kod nekih novijih ATI-ca je koji put trebalo smanjit, ali u pravilu je pola... Dakle ako imaš na kompu 256 daš mu 128...ja imam 512 ali isto 128 Mislim-nema smisla dat mu 256... |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Premium
|
Citiraj: